DNA INTRA FARA MANDAT IN VIATA PRIVATA A CETATENILOR – Protocoalele prin care DNA acceseaza direct bazele de date ale institutiilor publice contravin art. 139 Cod procedura penala care prevede ca accesul la un sistem informatic “se dispune de judecatorul de drepturi si libertati”. Iata protocolul dintre DNA si Agentia Nationala de Cadastru prin care DNA a primit acces la toate actele de proprietate ale romanilor (Protocolul)

Distribuie!by   loading... Lumeajustitiei.ro va prezinta un nou protocol semnat intre DNA si o institutie publica – Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) prin care procurorii anticoruptie au primit incepand cu 2014, pe durata nelimitata, acces total in baza de date a ANCPI unde sunt stocate toate actele […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
 


Lumeajustitiei.ro va prezinta un nou protocol semnat intre DNA si o institutie publica – Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) prin care procurorii anticoruptie au primit incepand cu 2014, pe durata nelimitata, acces total in baza de date a ANCPI unde sunt stocate toate actele de proprietate/ cadastrale ale cetatenilor. La 27 ianuarie 2017, dupa ce Antena 3 a publicat in premiera un protocol similar incheiat intre DNA si Inspectoratul General pentru Imigranti, DNA a emis un comunicat de presa in care a recunoscut ca are protocoale identice incheiate cu 21 de institutii publice, precum si faptul ca: “...Temeiul juridic al incheierii acestor acte il reprezinta articolul 267 (Accesul la bazele electronice de date) din Codul de procedura penala, care reglementeaza in mod expres atat dreptul de acces direct al procurorilor si al instantelor, cat si obligatia institutiilor care gestioneaza asemenea baze de date de a colabora cu organele judiciare in vederea asigurarii accesului la informatiile existente. In acest moment, in baza prevederilor legale mentionate mai sus, Directia Nationala Anticoruptie are acces la un numar de 21 baze de date.

Sustinerile DNA sunt contrazise de preambulurile protocoalelor si Codul de procedura penala!


Numai ca art. 267 Cod procedura penala – Accesul la bazele electronice de date, prevedea ca “(1) In vederea realizarii procedurii de citare, a comunicarii actelor de procedura sau a aducerii cu mandat la desfasurarea procedurilor, procurorul sau instanta au drept de acces direct la bazele electronice de date detinute de organele administratiei de stat. (2) Organele administratiei de stat care detin baze electronice de date sunt obligate sa colaboreze cu procurorul sau cu instanta de judecata in vederea asigurarii accesului direct al acestora la informatiile existente in bazele electronice de date, in conditiile legii.

Mai mult, din continutul protocoalelor, se observa ca in preambulul acestora sunt invocate alte acte normative decat art. 267 Cpp, care vorbeste numai de date necesare in vederea indeplinirii procedurilor de citare. Si asta in conditiile legii.


Iar legea este foarte clara – art. 138 si 139 Cod procedura penala prevad faptul ca Supravegherea tehnica se dispune de judecatorul de drepturi si libertati…. prin supraveghere tehnica se intelege utilizarea uneia dintre metodele prevazute la alin. (1) lit. a) – e)… constituie metode speciale de supraveghere b) accesul la un sistem informatic….(3) prin acces la un sistem informatic se intelege patrunderea intr-un sistem informatic sau mijloc de stocare a datelor informatice fie direct, fie de la distanta, prin intermediul unor programe specializate ori prin intermediul unei retele, in scopul de a identifica probe”.

Fata de justificarile din preambulul protocoalelor (simple enumerari ale legilor de functionare a institutiilor semnatare), fata de justificarile DNA din comunicatul din 27 ianuarie 2017 – care nu ne conving deloc – avem convingerea personala ca ne aflam in fata unor situatii in care se incalca viata privata a cetatenilor si in care se eludeaza prevederile legale privitoare la obligativitatea emiterii unui mandat judecatoresc din partea unui judecator de drepturi si libertati.

Practic, actele de proprietate ale tuturor cetatenilor, fisele cadastrale, etc din baza de date a ANCPI sunt accesate zi de zi de procurorii DNA, care patrund cum vor in viata privata a romanilor, fara a fi supusi niciunui control a utilizarii datelor, si fara sa existe nicio garantie pentru protectia drepturilor individuale.

Lumeajustitiei.ro sesizeaza oficial, prin intermediul acestui articol de presa, Parlamentul Romaniei, Ministerul Justitiei, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii sa verifice si sa stabileasca daca DNA acceseaza legal sau nu datele privind viata privata a cetatenilor prin intermediul unor protocoale nepublice.

Opinia noastra este ca DNA incalca viata privata a cetatenilor.

Iata in continuare Protocolul de colaborare dintre DNA si Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) incheiat la data de 30.01.2014 intre reprezentantii acestor institutii: Laura Codruta Kovesi si Marius Arthur Ursu, prin care s-a prevazut accesul direct al DNA, on-line, la bazele de date ale ANCPI.

* Cititi aici continutul integral al Protocolului dintre DNA si Inspectoratul General pentru Imigrari

Sursa: luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Arabi PESTE TOT! Încă dovadă că țara e condusă de SIE! Uite pe cine pun la CNAS!
Prinsi cu “Black Card”-uri de la Soros!
Tupeul lui Soros la început de 2017: „Trump este un șarlatan și un dictator în devenire. Cabinetul său este format din extremiști incompetenți și generali în rezervă”
Manifest împotriva Vaccinarii Obligatorii! Protest în Piața Victoriei pe 13 august: Doar părinții își pot asuma viața propriilor copii! Statul nu e părintele copilului!
Fake News: expresia propagandei și ideologiei totalitare (video)
Unii "specialiști în semnele masonice" cred că noul prim-ministru al Marii Britanii, Teresa May şi cancelarul german Angela Merkel fac parte din Illuminati după semnul identic din mâini pe care îl fac. Același semn e făcut de Juncker și de Papa Paul II
SOROS. Un interviu luat de Robert Turcescu lui GEORGE SOROS în 2005 cu ocazia vizitei lui SOROS în România. În interviu, SOROS recunoaște cinstit că finanțează MULTĂ LUME prin România.
Academicianul Mason luciferian Răzvan Teodorescu, afirmație EXPLOZIVĂ | "SĂRĂCIA românilor, consecință a ORTODOXIEI"!
Iată cum se vinde țara. Portul Constanța promis de Cioloș Olandezilor în schimbul aderării la Schengen. Deutsche Welle: "Premierul Cioloș propune Olandei o bună afacere în domeniul transporturilor"
Ce au în comun Iohannis și criminalul, în afară de faptul că ambii au fost șoferi de ocazie, unul conducea familii de canadieni în căutare de copii pt. adopții
Are Hillary Clinton o dublură sau o clonă bioandroid ? Candidata la președinția Americii a fost înlocuită de o sosie (FOTO VIDEO)
Cioloș huiduit la Iași. Sute de sindicaliști l-au așteptat pe premier
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro