DNA face guvernele, și tot ea le desface, prin politica de ”combatere a corupției”

Distribuie!by Efectul ultim, și cel mai penalizator pentru România, al crizei politicului, este reprezentat de abuzurile ”justiției”, care a devenit arbitrul vieții politice. loading... E drept, asta s-a petrecut la invitația politicienilor, care au crezut să neputința lor de a rezolva crizele și conflictele dintre ei poate fi suplinită de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Efectul ultim, și cel mai penalizator pentru România, al crizei politicului, este reprezentat de abuzurile ”justiției”, care a devenit arbitrul vieții politice.

loading...

E drept, asta s-a petrecut la invitația politicienilor, care au crezut să neputința lor de a rezolva crizele și conflictele dintre ei poate fi suplinită de ”justiție”. În loc de asta au obținut un drept de veto al ”justiției” în legătură cu TOATE deciziile lor. Nu doar în cazul celor strategice, ci și în cazul celor banale, de ordine interioară, ca să zic așa. Ce spunea procurorul Iorga este riguros exact. DNA face guvernele, și tot ea le desface, prin politica de ”combatere a corupției”.


Se poate să vă plictisesc cu fixurile mele, dar asta se întâmplă pentru că partidele au renunțat la identităților ideologice, și și-au redus ”activitatea” la una singură: lupta pentru putere. Sunt partide ale puterii, echipate doar pentru a cuceri, și exercita, puterea. Lipsesc total dimensiunile prospectivă, de planificare strategică, de selectare și de pregătire a unor noi lideri, și a unor noi elite administrative, precum și dialogul cu societatea, în general.

De asta nimeni nu are curaj să rezolve această criză generată de structurarea DNA ca poliție politică, pentru că politicul nu mai are în spate un sprijin popular, câtă vreme și-a negat rădăcinile și identitățile ideologice. Ele nu mai reprezintă pe nimeni, în opinia celor mai mulți cetățeni. Cei ca mine, care cred în virtuțile guvernării democratice, asumată de partide bine definite ideologic, care se adresează unor segmente sociale bine diferite, sunt puțini, și oricum considerați excentrici. La ordinea zilei este ”scârba de politic”, și ”să vină DNA să vă ia!”


Problema este că nu avem cu ce înlocui partidele. USR, un soi de Mesia al noii politici, este un eșec încă de la înființare. Pentru că, până la urmă, inclusiv prin refuzul definirii ideologice, este tot un partid al puterii, adică exact de ce NU mai are nevoie România. Societatea civilă continuă să genereze forme inepte după forme inepte, care imită partidele, și se ocupă tot de exercitarea cu orice preț a puterii, mai pe față, mai prin dos. Ce mai rămâne?

Cred că avem așteptări prea mari de la concedierea lui Kovesi. Ea poate să plece, dar problemele politicului rămân. Cum rămâne și rolul de arbitru cu drept de vot al ”justiției” în politică. DNA s-a metamorfozat, misiunea este principală nu mai este aceea de a combate corupția. Nu, misiunea ei este de a interveni în jocurile pentru putere, asumându-și pentru asta, implicit(și în unele momente chiar și explicit) o identitate ideologică.

Până când politicul nu-și rezolvă problemele de identitate, și nu se structurează altfel decât unidimensional, ca instrument al luptei pentru putere, criza justiției nu poate fi rezolvată. Mereu se va găsi un partid care să invite justiția alături de el, pentru distrugerea adversarilor, chiar dacă asta înseamnă negarea funcționării democratice a statului, încălcarea principiului separației puterilor în stat și, nu în ultimul rând, negarea suveranității poporului, de vreme ce, prin mijloace totalitare, i se invalidează voința și alegerile făcute la urne.

Slăbiciunea și ticăloșia politicului au făcut posibile abuzurile DNA. Și le vor face posibile și în continuare, dacă nu-și rezolvă problema de fond, adică abandonarea misiunii de bază a partidelor, și înlocuirea ei cu un conflict generalizat, ce generează deficit democratic și proastă guvernare.

Autor: Constantin Gheorghe

Sursa: Constantin Gheorghe

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Jurnalista Sidonia Bogdan, jignită grobian de către Andrei Caramitru, după ce i-a cerut public USR-istului să-și declare sursele de venit
AM PRINS-O PE KOVESI – Iata protocolul PICCJ – SRI! Are numarul 003064 din 4.02.2009 si a fost semnat cand Procuror General era Laura Kovesi. In baza lui DNA si SRI au instrumentat ilegal, in parteneriat, dosare penale. Ofiterii SRI cereau procurorilor sa nu puna la dosar documentele folosite la anchete. In ianuarie 2017, DNA prostea natiunea: “Nu exista si nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi” (Document)
USR îl Susține pe Consilierul Anei Paucker, Mihai Șora -doar neobolsevicii atei pot sustine astfel de oameni
Iohannis nu a plătit impozit ani de zile de pe urma casei furate pe care o închiriase la Raiffeisen si are de plată SUTE DE MII DE EURO!!! Dacă făcea asta un cetățean obișnuit ce se intâmpla?
Medici faimoși, îngroziți de noua generație de medici: ”N-am întâlnit niciodată atâția proști în spitale”-calitate foarte slabă a pregătirii
VIDEO Florea Dumitrescu:cum negocia Ceaușescu cu bancherii mondiali | de ce ne respectau chinezii atât de mult?
Alexandru Cumpanasu: La Sibiu, la Summit, domnul Macron a convins pe cine trebuie ca să dea locul, 2 , să câștige pentru Achiziție mare a STS
Mega atac la siguranța națională
DOCUMENT- Răsturnare de situație în istorie: regele Mihai a ABDICAT de bună voie, în 1947
TERIBILA PROFEŢIE din Vechiul Testament stârneşte panică! Ce urmează să se întâmple în Siria şi ce spun teologii
Nicușor Dan :"Am fost plătit cu 300 - 400 de euro de Fundația Soros ca să merg la o conferință". Numai cu 300-400 de euro, Nicușor? Dar cei peste 120.000 de euro luați doar în ultimul timp de la FDSC.ro, pușculița lui Soros și a Norvegienilor?
Invazia Europei a fost pregătită metodic timp de patruzeci de ani
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro