Distrugerea economiei si a pietelor romanesti…. Cine se află în spatele expansiunii Lidl şi Kaufland în România. “Ne mănâncă de vii. Nu mai putem continua aşa”

Distribuie!by Cine se află în spatele expansiunii Lidl şi Kaufland în România. “Ne mănâncă de vii. Nu mai putem continua aşa” loading... Operate de acelaşi grup german, Lidl şi Kaufland au fost finanţate din bani publici. Mai exact, potrivit The Guardian, aproape 900 de milioane de euro au venit de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cine se află în spatele expansiunii Lidl şi Kaufland în România. “Ne mănâncă de vii. Nu mai putem continua aşa”

loading...
Operate de acelaşi grup german, Lidl şi Kaufland au fost finanţate din bani publici. Mai exact, potrivit The Guardian, aproape 900 de milioane de euro au venit de la BERD (Banca Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare) şi de la o divizie a Băncii Mondiale, IFC (Corporaţia Internaţională de Finanţe).
În plină expasiune, Kaufland a ajuns la peste 100 de hipermarketuri, în timp ce Lidl a trecut de 186. Ambele magazine sunt controlate de acelaşi grup german Schwartz, care a primit finanţare, în ultimul deceniu, şi de la Corporaţia Internaţională de Finanţe (IFC) şi de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). În total, aproximativ 900 de euro au ajuns în strategia de dezvoltare a celor două hipermarketuri.

Potrivit The Guardian, citat de economica.net, IFC a acordat primul împrumut în 2004, fiind vorba de 100 de milioane de dolari, destinaţi, în mare parte, pieţei din Polonia. Grupul Schwartz a mai beneficiat de 141 de milioane de dolari şi pentru construcţia şi extinderea magazinelor din Bulgaria şi România.


În 2013, pentru magazinele din Serbia şi Croaţia, grupul german a mai primit un împrumut, în valoare de 105 milioane de dolari.

În ce priveşte contribuţia BERD de-a lungul timpului, nemţii au beneficiat de de 500 de milioane de dolari, tot pentru extinderea reţelei.


Reprezentanţii IFC şi BERD susţin că, “prin faptul că dezvoltarea lor în statele mai puţin dezvoltate ar duce la crearea de noi locuri de muncă, la noi pieţe desfacere pentru producătorii locali, dar şi la creşterea accesului persoanelor sărace la mâncare bună şi accesibilă”.  (mâncare bună ? se pare ac acestia vor sa ne protesca in ultimul gal )

Muncare buna si gustoasa

 

 

Pe de altă parte, aceste împrumuturi sunt contestate de o parte a opiniei publice, inclusiv din România. “În Bucureşti, aproape toate unităţile Lidl se află la câţiva paşi de o piaţă sau un magazin mai vechi”, scrie The Guardian. “Cel mai rău este că au decis să construiască magazine foarte aproape de pieţe ca aceasta. Ne mănâncă de vii. Nu mai putem continua aşa”, a declarat pentru The Guardian Ion Garalin, un comerciant din Piaţa Gorjului.

 

Sursa: http://www.gandul.info

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

41 de membri ai Partidului lui Obama și Clinton fac presiuni asupra lui Tăriceanu și Dragnea cerându-le să OPREASCĂ referendumul pentru familie
Ilie Șerbănescu: ”Schema Trump răstoarnă clișeele, de la pretinsele imperative ale globalizării și dispariției națiunilor, la ipocriziile mârșave ale așa-numitei „political correctness“!
“Elie Wiesel” a pierdut în fața legii. Sfântul Închisorilor Valeriu Gafencu rămâne cetăţean de onoare la Târgul Ocna! Sentinţă definitivă a Curţii de Apel Bacău.
Și totuși, ce jocuri face prințul Charles în pădurile din România?
Polonia dă o lecție României – iată adevărul despre UE, cum trebuie abordată relația!
Cum a distrus un supermarket un oras (VIDEO)
3000 EURO/ZI, FILAJUL SRI – Document exploziv al DNA care demonstreaza ca SRI a cheltuit in secret sume faraonice pe interceptari. 540.000 euro filajul unei persoane pe 6 luni. Cine a aprobat asemenea cheltuieli? Oficial, SRI a pus in operare 248.711 de mandate in perioada 2005-2014, ceea ce inseamna la o medie de 6 luni/persoana peste 134 miliarde euro. Cu banii astia aveam toate autostrazile si utilitatile nationale realizate (Document)
Viziunea Starețului Antonie: După haosul general, Antihrist vine ca salvator și justițiar, face minuni amăgitoare, va fi socotit dumnezeu și va fi primit chiar și în biserici
Cine sunt jurnaliștii propagandiști români care denigrează România în presa străină? Ce e mai josnic decât să îți denigrezi propria țară?
Dupa lovirea ambasadei lor de la Damasc, rusii testeaza ”Terminatorul” în Siria
Ungaria, un palat de spume mincinoase. ECUILIBRUL – articolul pentru care a fost urmarit Eminescu de organele unguresti, la 20 de ani
ZIUA DE NASTERE A ROMANIEI, INTERZISA LA COTROCENI!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro