Distrugatorul „extraterestru” al SUA: Inarmat cu LASERE si tunuri electromagnetice – VIDEO

Distribuie!by \ loading... Statele Unite au in dotare o nava de razboi care pare desprinsa din filmele SF. Chiar si comandantul navei are acelasi nume cu unul dintre personajele principale din Start Trek. Nava a inceput luni testele pe mare. Nava — care a costat 4,3 miliarde de dolari — […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


\uss

loading...

Statele Unite au in dotare o nava de razboi care pare desprinsa din filmele SF. Chiar si comandantul navei are acelasi nume cu unul dintre personajele principale din Start Trek. Nava a inceput luni testele pe mare.

Nava — care a costat 4,3 miliarde de dolari — este un vas cu silueta futurista, care ii va permite sa se joace de-a v-ati ascunselea cu radarele adversarilor. Datorita marilor sale suprafete plane si inclinate, ea ar urma sa aiba aceeasi semnatura radar ca un vas de pescuit, desi lungimea sa este de 200 m si are un deplasament de 15.000 de tone.


USS Zumwalt va fi echipat cu un sistem energetic integrat care, in afara de propulsie, ii va asigura alimentarea electrica a unor arme futuriste ca de pilda un tun electromagnetic, la dezvoltarea caruia US Navy lucreaza de cativa ani, precum si a unor lasere puternice.


Acest distrugator are un pescaj destul de mic pentru a se putea apropia de coaste si a sprijini trupe aflate la sol cu tiruri de artilerie, avand si o capacitate de aparare antiaeriana si putand sustine lupte navale. La comanda sa fiind numit capitanul James Kirk, omonim al miticului comandant din Star Trek, relateaza AFP.

Doar trei nave din aceasta clasa vor mai fi construite, desi Marina Militara americana ceruse initial 32. Congresul a decis insa sa foloseasca altfel bugetul, potrivit AFP.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro