Discursul celebru din balconul judeţenei de partid: „Fetelor, f…ţi-vă, fetelor, că nu ne mai opreşte nimeni. E libertate!“

Distribuie!by O poveste halucinată, care o are în prim plan pe celebra prostituată Mariana Baboş. Valul Revoluţiei a dus-o pe vânzătoarea de plăceri la balconul sediului judeţenei de partid, de unde a vorbit, pe limba ei, miilor de gălăţeni strânşi, în 22 decembrie 1989, ca să-şi recapete libertatea furată de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
O poveste halucinată, care o are în prim plan pe celebra prostituată Mariana Baboş. Valul Revoluţiei a dus-o pe vânzătoarea de plăceri la balconul sediului judeţenei de partid, de unde a vorbit, pe limba ei, miilor de gălăţeni strânşi, în 22 decembrie 1989, ca să-şi recapete libertatea furată de comunişti.
Chiar dacă marea majoritate a istoricilor s-au rezumat să măsoare revoluţia din 1989 în cifre legate de vărsarea de sânge şi de desfăşurarea de trupe, există şi unele episoade care mai degrabă stârnesc hazul, ba chiar ating limitele ridicolului.
Un astfel de eveniment s-a consumat pe 22 decembrie 1989, puţin după ora 16.00, la Galaţi, atunci când printre revoluţionarii care au ocupat sediul judeţenei de partid s-a aflat şi una dintre cele mai cunoscute prostituate din oraş: Mariana Baboş, cunoscută sub numele „de scenă” de Mariana Cur-de fier.
În paranteză fie spus, ea îşi disputa porecla (care echivala cu un fel de titlu de Miss a universului prostituţiei) cu altă prostituată celebră, Mariana Barbuzanca, care-şi făcea veacul, la fel ca Baboş, în zona hotelului Dunărea din centrul Galaţiului.
„Întreprinderea” Mariana Cur-de-fier
Născută în anul 1952 (se pare că într-o comună din judeţul Brăila) Mariana Baboş împlinise deja 37 de ani în momentul Revoluţiei din 1989 şi se pregătea de o „strălucitoare carieră” de matroană.
Era o femeie frumoasă şi destul de inteligentă, iar asta o ajutase să supravieţuiască în lumea dură a comunismului şi să scape de închisoare, ba chiar să prospere. De prin 1985-1986 se învârtea deja prin lumea bună, oferind „servicii” în zona politică, artistică, sindicală şi sportivă.
Este bine de ştiut că Mariana nu vindea doar sex şi nu se vindea doar pe sine. Avea în “portofoliu” vreo 7-8 fete tinerele, pe care le iniţia în „tainele” amorului pe bani, dar le folosea şi pentru a vinde marfă de contrabandă: ţigări, cafea, parfumuri, blugi.

În decembrie 1989, Mariana şi fetele ei îşi făceau treaba în faţa Hotelului Dunărea, căci era un moment în care banii se înmulţeau uşor: portul era plin vapoare străine aflate la încărcat sau la descărcat, marinarii căutau sex, românii erau amatori de ţigări şi alte alea pentru Sărbătorile de iarnă.

loading...
Şi curvele au dreptul la revoluţie

După cum a povestit pentru „Adevărul” actorul Vlad Vasiliu (unul dintre principalii protagonişti ai evenimentelor din decembrie 1989 la Galaţi), atunci când matroana a auzit că „Ole, ole, Ceauşescu nu mai e!”, s-a dus ca un glonţ spre balconul actualului Palat al Prefecturii (pe atunci sediul judeţenei PCR), unde se strânsese crema oraşului să preia puterea. De altfel, Vlad Vasiliu a fost unul dintre miile de martori ai apelului făcut de „Mariana Cur-de-fier” în centrul Galaţiului, la microfon, la 22 decembrie 1989, la ora 16.09.

646x404
Aşa arăta Mariana Baboş în decembrie 1989. Foto: Arhiva Adevărul „
Când a reuşit să pună mâna pe microfon, a început să strige: «Fetelor, f…ţi-vă, fetelor, că nu ne mai opreşte nimeni. E libertate, e bine! F…ţi-vă!». Ăsta era limbajul ei. Când am auzit aşa, am luat-o la fugă, zic: «Bă, dracului, e Revoluţie, ne facem de tot rahatul!». I-am spus: «Mariana, te rog frumos, dă-mi microfonul, că trebuie să fac o comunicare importantă»”, a povestit, pentru „Adevărul”, Vlad Vasiliu .
„Ea: «Gata, eu am terminat. Îi dau cuvântul Artistului». Şi când i-am luat microfonul, am auzit de jos, din mulţime, vocea doctorului Dumitru Iuşchievici: «F…ţi-vă fetelor, că eu vă chiuretez!». S-a auzit perfect pentru că doctorul avea o voce puternică, de bariton. Lumea râdea şi aplauda. Presiunea cauzată de decretul antiavort, impus de regimul Ceauşescu, nu mai putea fi suportată”, a continuat actorul povestea.
Deloc irelevant pentru a înţelege contextul, doctorul Iuşchievici tocmai fusese eliberat de către revoluţionari din arestul Miliţiei. Era ginecolog şi fusese acuzat că făcuse ilegal chiuretaje.
De altfel, medicul a recunoscut, în urmă cu câţiva ani, tot pentru jurnaliştii de la „Adevărul”, că se ocupa cu avorturile ilegale. „Pe Mariana o cunoşteam de mult, fiindcă o asistasem la vreo patru naşteri, săraca. Pe curvele ei le chiuretam tot eu. Curvele erau şi securiste, sigur. Că omul, după ce-şi făcea mendrele cu ele, la o ţigară, mai vorbea. Iar astea ciripeau mai sus”, a declarat Iuşchievici, în decembrie 2009.
Elanul revoluţionar n-a ţinut-o decât o zi
Potrivit martorilor la amintitele evenimente, elanul revoluţionar n-a ţinut-o pe Mariana Baboş decât o zi, până s-a convins că e cazul să se întoarcă la „afaceri”, punând bazele uneie dintre cele mai extinse afaceri cu prostituţie din România. Potivit procurorilor DIICOT (Mariana Baboş, sora acesteia şi fiul ei, Ascanio Baboş, au fost condamnaţi în 2010 la ani grei de închisoare şi la confiscarea unei averi de circa 1,5 milioane de euro), reţeaua Marianei Cur-de-fier acţiona în cel puţin cinci oraşe mari din România, dar şi în Spania, Italia şi Germania.
404
Mariana Baboş în decembrie 2008. Foto: Arhiva Adevărul.

A angajat-o ca apărător pe celebra avocată Paula Iacob, care a avut doar vorbe de compasiune despre clienta ei. „E o femeie amărâtă, cu mulţi copii şi multe necazuri”, a declarat avocata în 2009. În cele din urmă a reuşit să o scape cu o pedeapsă cu suspendare, în vreme ce restul inculpaţilor din dosar au primit între 8 şi 11 ani cu executare. În decembrie 2011, Mariana Baboş a murit în spitalul judeţean din Galaţi, în urma unui accident vascular cerebral sever, urmat de stop cardio-respirator. Avea 59 de ani, iar din frumuseţea şi banii de odinioară nu-i mai rămăsese decât amintirea.

Citeste mai mult: adev.ro/nzsdpo


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Trump a numit un român în cea mai înaltă poziție administrativă americană: Andrei Iancu, subsecretar al Comerţului în Administraţia SUA
Romania, ţară distrusă cu buna ştiinţă!
GUVERNUL NEGRU – Lovitura napraznica pentru democratia din Romania. Printr-o ordonanta ilegala, SRI a primit calitatea de organ de cercetare penala. Guvernul Ciolos a reinviat Directia VI-a Cercetari Penale a Securitatii. Interceptarea si supravegherea se vor face in continuare cu infrastructura SRI, prin intermediul unui Centru-fantoma infiintat prin Hotarare CSAT secreta. “Partenera DNA” Livia Stanciu va verifica mandatele. Parlamentul si Avocatul Poporului au obligatia sa anuleze Ordonanta
Iar s-a SUCIT: după ce au anulat PPP-il lui Dăncilă, Orban recunoaște că autostrada Comarnic/Brașov nu se poate finanța din fonduri UE și trebuie prin parteneriat public/privat și de la buget, doar că în 4,5 ani!!!!
Cum se intalează statul polițienesc : jandarmi și polițiști în fiecare autobuz...pe banii publici ? Pe motivul: "Nimeni nu mai urcă fără bilet " RATB anunță schimbări majore din 15 februarie:
PPE S-A ÎNTRUNIT LA BUCUREȘTI SĂ AMENINȚE POPORUL ROMÂN!
Nicolas Maduro: „Venezuela este în prezent centrul unei agresiuni sistematice, politice și mediatice”
SRI ar vrea un „cod rutier” și pentru Internet: utilizatorii să aibă computerele înmatriculate și cu ITP-ul la zi
PNL ȘI GUVERNUL DIN UMBRĂ: TE IA CU FIERBINTELI
Dr. Hamer „Orice boală este cauzată de un șoc emoțional”
O întrebare simplă. Pentru ce au murit atâţia tineri la Revoluţie?
SRI a pus mâna pe serviciul secret al Ministerului de Interne
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro