Directorul Schweighofer vrea să ne vindem mai ieftin pădurile altfel va scoate Romania din afacerile internationale de cherestea| cei mai îngrijorati sunt Iohannis si USR susținătorii defrișărilor în România

Distribuie!by Schweighofer, compania de al cărei nume s-au legat în ultimii ani cele mai mari scandaluri privind defrișările în masă ale zonelor împădurite, se plânge de prețul mare al lemnului din România. Lucru care, spune șeful Schweighofer, ne va scoate din afacerile internaționale cu cherestea. Prețul buștenilor recoltați din pădurile […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Schweighofer, compania de al cărei nume s-au legat în ultimii ani cele mai mari scandaluri privind defrișările în masă ale zonelor împădurite, se plânge de prețul mare al lemnului din România. Lucru care, spune șeful Schweighofer, ne va scoate din afacerile internaționale cu cherestea.
Prețul buștenilor recoltați din pădurile românești nu are legătură cu realitatea, ci are un anumit specific local, astfel încât întregul sector românesc de prelucrare a lemnului e scos din competiția internațională, a avertizat managerul general al companiei de prelucrare a lemnului Holzindustrie Schweighofer România, Dan Bănacu, potrivit Agerpres.
Acesta a susținut că prețul cerut de furnizorii români de materie primă lemnoasă nu are legătură cu realitatea.
„Astăzi noi plătim 86 de euro (pe metrul cub de bușteni de conifere din care se face cheresteaua de calitate superioară, n.r.), în timp ce în Austria se plătesc 65 de euro pe metrul cub, în Republica Cehă 50 de euro, în Germania 55 de euro, iar în Slovacia 65 de euro. Trebuie să știți că prețul lemnului în cherestea reprezintă 80% din costuri. În condițiile în care costurile mele sunt din start cu 30% mai mari decât ale competitorului meu din Germania, în România nu suntem niciodată competitivi pe piața internațională. Această cifră ne scoate afară nu pe noi, ci tot sectorul românesc este scos din competiție prin prețuri care nu au legătură cu realitatea. E vorba de prețul de achiziție la poarta fabricii, mai precis la drumul auto forestier”, a explicat Dan Bănacu.
Șeful Schweighofer România a subliniat că diferențele de achiziție între țări în ceea ce privește buștenii din care se produce alt tip de cherestea, cea de calitate inferioară, sunt și mai mari, în unele cazuri chiar duble.
„În Austria, aceeași cantitate de lemn se poate cumpăra la jumătate de preț. Realizați ce înseamnă în produsul finit această diferență? Dacă 80% din costuri este prețul cherestelei, munca aproape nu mai contează. Este o diferență uriașă care ne face necompetitivi”, a precizat Dan Bănacu.
Nu mai e niciun secret ca Iohannis e nas de cununie cu consulul Austriei, @pretenarul@ si garantul @statului de drept@ in Romania, iar USR e implicata prin cativa membri precum Ana Maria Ciceala, la  defrisari masive si ieftine pe teritoriul Romaniei.
https://www.activenews.ro/stiri/Directorul-Schweighofer-vrea-sa-ne-vindem-mai-ieftin-padurile-158213

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Alain Delon: Oameni, fiți vigilenți, vi se trage preșul de sub picioare, vi se ia și ultimul drept la a fi natură umană îndumnezeită!»
Tupeu nemărginit. Ruşii ne-au sfârtecat țara și tot ei deschid gura. Ministerul Afacerilor Externe din Rusia: „Noi n-am uitat de partea cui a luptat armata română în al Doilea război mondial”. Păi nu voi ați semnat Pactul Ribbentrop-Molotov cu Hitler?
Cum Dumnezeu poți scrie aşa ceva într-un un pliant dintr-un atlas. Desi atlasul nu este obligatoriu in scoli, se adreseaza totuși copiilor, de orice vârstă, ai căror părinți îl pot cumpara din librarii fără a bănui ce conține.
DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE! Academicianul Eugen Mihaescu despre Legea “Elie Wiesel”: Azi, luptătorii anticomuniști sunt prima țintă a tovarășului Florian. Cine urmează mâine? Mihai Eminescu?
Alain Delon: "Doar n-am înnebunit cu toții să luăm lumină din SUA, țara lui Antihrist căzută ireversibil în hăul corectitudinii politice"
Zi neagră la CEDO - 7 condamnări pentru România
Printul Andrew al Marii Britanii acuzat de abuz sexual asupra unei minore ! O sclava sexuala a Iluminatilor face dezvaluiri incendiare despre reteaua satanistilor si violatorilor de rang inalt !
Cine a surprins-o pe Alexandra cu telefonul? Dincă era la Craiova la ora aceea!
Harta Noii Ordini Europene, reteta ocultei mondiale pentru dezmembrarea Transilvaniei. Crima de la Balotesti si retroicedarile catre Statusul Romano-Catolic si Casa Regala
Cel mai bine platit adolescent a abandonat Hollywood pentru credinta crestina
Eleva care a demonstrat în laborator că excesul de telefonie mobilă dăunează creierului. Experimentul grâului iradiat 26
Noapte bună, România !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro