Dinescu, audiat în dosarul Revoluţiei | După 27 de ani, să chemi oamenii care au participat atunci? Ce să mai afli? Dacă nu ieşea Iliescu la televizor acum depuneaţi o floare pe mormântul meu

Distribuie!by loading... Mircea Dinescu a ajuns, joi dimineata, la sediul Parchetului instantei supreme pentru a fi audiat ca martor in dosarul Revolutiei, in care se fac cercetari pentru infractiuni contra umanitatii, relateaza ziare.com Inainte de a se intalni cu procurorii, Dinescu a spus ca poate acum ar fi fost mort […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Mircea Dinescu a ajuns, joi dimineata, la sediul Parchetului instantei supreme pentru a fi audiat ca martor in dosarul Revolutiei, in care se fac cercetari pentru infractiuni contra umanitatii, relateaza ziare.com

Inainte de a se intalni cu procurorii, Dinescu a spus ca poate acum ar fi fost mort daca, in decembrie 1989, Ion Iliescu nu ar fi venit la Televiziune.

Poate daca nu iesea Iliescu la televizor acum depuneati o floare pe mormantul meu si nu numai al meu”, a sustinut Mircea Dinescu.


El a adaugat ca toti generalii de Armata si de Securitate care trebuiau sa plece cu Ceausescu au venit de partea lui Iliescu.

„Pastrand proportiile, ma simt ca Nicolae Balcescu care, dupa ce a condus revolutia de la 1848 daca ar fi trait, ar fi chemat in 1875 sa-si dea cu parerea ce s-a intamplat atunci. Mie mi se pare ca jucam intr-o telenovela, fiindca ani de zile in care ar fi trebuit sa se discute ce s-a intamplat atunci, s-au facut tot soiul de comitete si comitii si s-a ingropat chestia.


Dupa 27 de ani, sa chemi oamenii care au participat atunci? Ce sa mai afli?”, a mai spus Dinescu.

In dosarul Revolutiei a fost audiat, miercuri, si fostul premier Petre Roman, iar in 20 februarie, tot in calitate de martor, a fost audiat europarlamentarul Laszlo Tokes.

Si directorul Teatrului National Bucuresti, Ion Caramitru, fost membru al Biroului Executiv al Consiliului Frontului Salvarii Nationale, a dat declaratii, in 23 februarie, in calitate de martor.

Procurorii militari au dispus, in 1 noiembrie 2016, extinderea urmaririi penale in rem, pentru infractiuni contra umanitatii in acest dosar.

In cadrul anchetei, au fost audiati, in ultima perioada, mai multi fosti membri ai Consiliului Frontului Salvarii Nationale si s-au cerut acte de la mai multe institutii, care vor fi folosite in ancheta.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro