Din nepăsarea autorităților care Nu au Avertizat Populația o furtună face în România mai multe victime decât a făcut Uraganul în SUA. IGSU: Opt persoane au murit după furtunile din vestul țării, iar 137 au fost rănite

Distribuie!by   loading... Din cauza obiectelor sau a arborilor doborâți de vântul puternic, s-au înregistrat 145 de victime, dintre care opt persoane au decedat, fiind vorba de un deces în județul Arad, două în Bistrița-Năsăud și cinci în județul Timiș, iar 137 de persoane au fost rănite, cele mai multe, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

loading...

Din cauza obiectelor sau a arborilor doborâți de vântul puternic, s-au înregistrat 145 de victime, dintre care opt persoane au decedat, fiind vorba de un deces în județul Arad, două în Bistrița-Năsăud și cinci în județul Timiș, iar 137 de persoane au fost rănite, cele mai multe, respectiv 49, înregistrându-se tot în județul Timiș. Cei mai mulți dintre răniți au mers singuri la spital, după ce au fost loviți pe timpul furtunii.

Totodată, 212 localități din 15 județe, respectiv Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Suceava, Sălaj și Timiș, au fost afectate în urma furtunilor, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).


De asemenea, la nivel național au fost afectate 137 acoperișuri ale imobilelor și au fost doborâți de vânt peste 290 de arbori, pe carosabil, autoturisme sau imobile, fiind avariate 35 mașini.

Pompierii militari au intervenit pentru salvarea a 204 persoane surprinse de vijelii.


Circulația rutieră a fost afectată temporar din cauza copacilor căzuți pe carosabil pe 18 drumuri, dintre care 12 drumuri naționale, respectiv DN1, DN6, DN7, DN13B, DN17C, DN18, DN18B, DN58, DN68, DN69, DN79, DN79A și șase drumuri județene, respectiv DJ79B, DJ107P, DJ688, DJ764B, DJ79B, DJ708.

Circulația feroviară a fost afectată pe 42 de tronsoane, pe raza regionalelor de cale ferată Timișoara, Cluj, Brașov și Iași.

Ca măsură de siguranță, cursurile au fost suspendate, luni, în 42 unități școlare din județele Arad, Bihor, Cluj și Timiș.

568 de localități din 13 județe nu au, la momentul transmiterii știrii, energie electrică.

“În acest moment, sunt semnalate patru autoturisme cu opt persoane blocate pe DJ 764B, zona Valea Drăganului, județul Cluj, din cauza copacilor căzuți pe carosabil. Se acționează pentru remedierea situației cu echipaje de la Drumurile Județene, ISU Cluj, SVSU și Salvamont”, precizează IGSU, într-un comunicat de presă remis luni dimineață MEDIAFAX.

Peste 1.000 de pompieri cu 225 mijloace tehnice au acționat în sprijinul oamenilor.

 

sursa:Mediafax.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro