Din exterior se pregătește dezmembrarea României, slugile autohtone execută: fonduri alocate doar pentru infrastructura din Ardeal!

Distribuie!by loading... Dacă nici asta nu-i comandă externă, sunt eu popă! În timp ce reprezentanții „sistemului“, politicieni sau analiști, se strofoacă să demonstreze, nevoie mare, că românii sunt de vină pentru că țara n-are autostrăzi, dovezi peste dovezi se strâng mereu în legătură cu ceea ce, de peste cinci ani, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

        Dacă nici asta nu-i comandă externă, sunt eu popă!   În timp ce reprezentanții „sistemului“, politicieni […]

loading...

Dacă nici asta nu-i comandă externă, sunt eu popă!

În timp ce reprezentanții „sistemului“, politicieni sau analiști, se strofoacă să demonstreze, nevoie mare, că românii sunt de vină pentru că țara n-are autostrăzi, dovezi peste dovezi se strâng mereu în legătură cu ceea ce, de peste cinci ani, mă învrednicesc să subliniez fără ezitări: explicația este una politică și constă în faptul că stăpânii străini actuali ai țării au interzis României să treacă lanțul Carpaților cu magistrale moderne (autostrăzi sau drumuri expres), astfel încât să nu fie cumva legate între ele, precum și de capitala București, provinciile istorice ale României. Oricum, nu cu prilejul Centenarului Marii Uniri. După 28 ani de așa-zis postcomunism, este inutil a încerca o altă explicație, căci lipsa resurselor financiare la scara a trei decenii sau a competenței tehnologice, în condițiile în care românii, și nu altcineva, au construit Transfăgărășanul, sunt în afara logicii! Când, cu ani în urmă, intrarea în NATO pecetluia schimbarea crucială – respectiv trecerea României din mâini estice în mult râvnitele brațe vestice –  premierul Năstase oferea, ca un fel de mulțumiri, un cadou americanilor: să construiască o autostradă! Dar, vai, nu vreuna care să traverseze Carpații, ci una Brașov-Borș, care să lege Ardealul de capitala Ungariei, și nu de capitala României! Comentariile sunt de prisos. Menționata interdicție, atât de vizibilă din partea stăpânilor externi actuali ai țării, pune tocmai în anul Centenarului Marii Uniri semne mari de întrebare asupra soartei  integrității țării. Ce vor de fapt dușmanii României, dar, mai ales, partenerii României? Căci, păzește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc singur!

Ultima invenție concertată a „sistemului“ este că România n-are autostrăzi din cauza șpăgilor! Concertată, căci au reluat-o mai mulți! Deh, ordin pe unitate! Cică ar fi existat mulțime de oferte din afară (fără precizări de unde) pentru investiții în autostrăzi în România, dar nu s-au concretizat pentru că în cazul investițiilor nu se poate percepe șpagă și totul a căzut! Diversiune totală! Un fapt real – șpaga din contractele de infrastructură, despre care știe și Grivei, este folosită ca instrument diversionist. Șpaga este pretinsă când finanțarea se face pe banii statului, ca un fel de „răsplată“ pentru că firmei constructoare i se dă posibilitatea de acces la acești bani. În schimb, dacă firma constructoare execută elementul de infrastructură (drum, autostradă, pod, viaduct etc.) pe banii ei, respectiv ca investitor, atunci într-adevăr nu mai dă șpagă! Numai că, nu există investiții private în infrastructură în țări de categoria României, care, place, nu place, tot o colonie de la periferia Europei este! Nici în țări dezvoltate nu prea există investiții private în infrastructură, pentru că sunt costisitoare și se recuperează doar pe termen lung. De aceea le face și în aceste țări, în proporție de peste 90%, statul!  Investițiile private care totuși se fac sunt recuperate din taxe pe autostradă în ani de zile și – să fie clar – cu garanția statului. Dacă nu ies banii din taxe, acoperă statul diferența față de prevederi! Niciun investitor privat nu se complică cu asemenea aranjamente într-o colonie, când mult mai simplu acaparează contractele de construcție pe banii statului în cauză! Aici, investiții se fac în exploatarea resurselor minerale, în retail, respectiv în activități cu recuperări rapide. Este o pură poveste pentru proști că au existat oferte de construcție de autostrăzi în România pe banii unor investitori. Trebuie să fi dus cu pluta să crezi așa ceva! În mod ilustrativ, singurul aranjament montat în domeniu cu pornire de bani privați – cel pentru porțiunea de autostradă Comarnic-Brașov – a căzut cu brio înainte de a demara. Constructorii – un consorțiu franco-grec – au inventat o formulă de finanțare care să combine construcția propriu-zisă cu întreținerea pe 26 ani a autostrăzii construite, astfel încât costul pe kilometru depășea 50 milioane euro. Prostul era garantat – respectiv statul român, care își răstignea contribuabilii pe decenii! Dar, întrucât cineva trebuia totuși să dea banii de început, eșafodajul s-a prăbușit. Nicio bancă n-a acceptat să se bage în afacere, considerând probabil că se vâră într-un rahat cu C mare!

În plus, cei ce caută să facă din șpagă principala explicație a lipsei de autostrăzi în România ar trebui să țină cont de faptul obiectiv că șpaga nu poate fi obținută decât dacă incriminatul contract este bugetat. Altfel, banii nu pot fi extrași de la stat și furați! Nu cred că în construcția Transalpinei sau a drumului de munte Sinaia – Piatra Arsă, Peștera, nu s-au dat sau luat șpăgi. Dar drumurile respective există și, cu șpăgi sau fără, există pentru că bani pentru ele au fost bugetați. Nu s-au bugetat însă niciodată construcții pe tronsoanele Pitești – Sibiu, Comarnic – Brașov, Iași – Târgu Mureș! Și atunci, drumurile respective nici nu există! Dar apropo de bugetari! 80-90% din contractele de autostrăzi din România, alea puține, sunt cu firme străine. Și atunci, din două una: ori nu există corupție și șpăgi în rutierul din România, ori campionii corupției și șpăgilor sunt „mântuitorii“ străini ai țării. Ați văzut desfășurătorul contractelor CNAIR pe 2017? Din primul miliard lei bugetat (respectiv primele 50 mari contracte), toate, cu excepția unuia sfrijit de numai 17 milioane lei (destinat ciozvârtei de câțiva km București-A3), sunt alocări pentru infrastructura din Ardeal. Măi, frate, toate, chiar toate?! Dacă nici asta nu-i comandă externă, atunci sunt eu popă!

Ilie ȘERBĂNESCU

 


Mișcări surpriză ale Casei Regale – sunt semne clare că se pregătește ceva

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20180602/19586123/miscari-casa-regala-romania-pregateste-ceva.html


Casa Regală a României are o activitate febrilă în ultima vreme – și are recunoaștere la nivel internațional – MS Margareta e primită cu protocolul pentru șefii de stat.

În ultimele luni, pe fondul crizei politice interne, din ce în ce mai multă lume se apropie de ideea unei restaurări — sau cel puțin a unui referendum care să dea posibilitatea populației de a exprima o opțiune clară, fapt care nu s-a întâmplat în trecut.

Pe scurt, dacă ar fi să analizăm activitatea Casei Regale, chiar și numai din ultimele luni, constatăm că apar o serie de vizite și întâlniri cu personalități internaționale, dintre care unele cheie pentru evenimentele actuale.

Astfel, în aprilie MS Margareta s-a întâlnit la Amman cu regele Abdallah Il al Iordaniei, în momentul de față un principal factor de stabilitate în Orientul Mijlociu. De menționat că MS Margareta a fost primită official, cu onoruri la nivel de șef de stat!

Pe 28 mai, regele Spaniei, Felipe al VI-lea, și Regina Letitia au oferit, la Palatul Zarzuela din Madrid, un dejun în onoarea “Reginei României și a Principelui Consort”. Gazde au fsot și regele Juan Carlos și regina Sofia.

De notat și că pe tot parcursul vizitei în Spania, MS Margareta și ASR Radu au fost însoțiți de Ambasadorul Gabriela Dancău și de Dana Varga, consilier de stat la Cabinetul premierului Dăncilă.

Acum câteva zile, pe 30 mai 2018, a avut loc o întâlnire cu Prințul Charles la Palatul Elisabeta — aceasta fiind una dintre puținele vizite oficiale al moștenitorului Coroanei Britanice în România — deci diferită de vizitele sale particulare în diferite zone din țara noastră.

Tot în aceeași zi, MS Margareta a avut o discuție, la Ateneul Român, cu Ambasadorul Federației Ruse, E.S. Valery Kuzmin, care a participat la festivitatea de lansare a volumului “Regele Mihai, loial tuturor”.

De menționat și prezența ambasadorului SUA, E.S. Hans Klemm, la mai multe manifestații organizate sub patronajul sau în prezența șefei Casei Regale, MS Margareta.

Chiar și din această scurtă enumerare rezultă un program de vizite și întâlniri oficiale bogat, mult peste activitatea de până acum ca Casei Regale — un calendar apropiat de cel al președintelui României.

Or, aceasta presupune și un alt aspect — Casa Regală a României are o importanță (și chiar o recunoaștere!) la nivel internațional. Altfel, logic, nu ar fi avut loc aceste întâniri, la cel mai înalt nivel și mai ales cu protocolul de rigoare.

Rezultă de aici o firească întrebare? Se pregătește o “predare” a clasei politice, o recunoaștere a imposibilității rezolvării problemelor coabitării în regimul republican — și se va adopta formula arbitrajului monarhiei constituționale?

Ca un fapt divers, mulți “republicani convinși” au devenit și mai… convinși că disensiunile cauzate de președinte și aparatul său se agravează de la un la altul, cauzând disfuncționalități ale statului și crize constituționale.

 

 

Sursa: justitiarul.ro , COTIDIANUL, 

.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Mesaj din SUA pentru Kovesi: 'După dezvăluirile lui Ghiță, trebuie să îl rețină pe Coldea de îndată'
Părintele JUSTIN ne lămurește și cum e cu monarhia: Nu, nici vorbă. E o altă ramură a masoneriei
Ritualuri masonice practicate de un lider al PSD
VIDEO Deputat USR: Masoni încearcă să vândă Ministerului Sănătății roboți cu raze ultraviolete anti-coronavirus
Ungaria și Polonia s-au coalizat: Viktor Orban, mesaj TRANȘANT către Uniunea Europeană
Premierul Slovaciei: Nu suntem în stare să integrăm romii, dar vom integra milioane de imigranți musulmani cu o cultură total diferită de a noastră?
La 19 ani după: Apelul intelectualilor, în frunte cu Liiceanu, Patapievici și Tismăneanu, pentru susținerea bombardamentelor NATO asupra Serbiei, realizate fără acordul ONU
PSD-istii Ciuma ROSIE aka FSN-istii , nu sunt mostenitorii comunistilor dinainte de 1989, PSD-istii sunt Masonii si TRADATORII comunismului CEAUSIST antimasonic din 1965-1989.
EXPLOZIV! SOV pune punctul pe i | Băi GENERAŢIE, ambele găşti te-au minţit!
Secretele Masoneriei demascate (Video)
Oile- inamicul americanilor la Deveselu | americanii au intrat in proces cu un cioban deoarece oile nu se supun exigentelor de securitate
Atenție, vor să scoată AURDERM de pe piața românească deoarece este singurul produs românesc care chiar funcționează vizibil în cazul unei exeme, dermatite, iritații....oamenii mor de infecții luate din spitale dar pe ei îi arde să retragă produse care chiar îsi fac treaba...
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro