Dictatura electronica : Nu mai putem păcăli radarele pe DN1! Noile camere ţin seama de timpul în care parcurgi distanţa dintre ele

Distribuie!by Noile camere radar inteligente montate de Poliţia Română pe DN1 vor putea urmări şi calcula viteza de deplasare pe întregul sector de drum acoperit de acestea. loading... Micile „trucuri” precum alternarea ritmului de deplasare, creşterea vitezei în zonele neacoperite de camere fixe, respectiv revenirea la valorile legale în apropierea acestora vor deveni istorie. Nu vă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Noile camere radar inteligente montate de Poliţia Română pe DN1 vor putea urmări şi calcula viteza de deplasare pe întregul sector de drum acoperit de acestea.

loading...

Micile „trucuri” precum alternarea ritmului de deplasare, creşterea vitezei în zonele neacoperite de camere fixe, respectiv revenirea la valorile legale în apropierea acestora vor deveni istorie. Nu vă gândiţi că puteţi merge în proximitatea camerelor cu 50 km/h şi între acestea cu 150!


Cum este posibil acest lucru? Simplu. Calcularea vitezei se face fără folosirea undelor radar. Noile camere vor ţine cont exclusiv de timpul în care este parcursă distanţa dintre ele.

Computerul împarte imaginile capturate de camerele video în mai multe perimetre şi stabilesc viteza reală în funcţie de rapiditatea cu care maşina trece dintr-un perimetru în altul. Softul poate detecta inclusiv alte abateri de la Codul Rutier, depăşiri pe linia continuă etc.


Numărul exact de camere radar suplimentare montate pe DN1 (aferente noului sistem de monitorizare a traficului) nu a fost comunicat oficial, cuantumul lor fiind, însă, estimat în prezent la 59. Densitatea acestora ar putea ajunge în viitor la 1 cameră/5 km, pe sectorul de drum dintre Bucuresti şi Azuga. Cel mai aglomerat drum din ţară devine, astfel, şi cel mai monitorizat din România.

Proiectul nu este încă 100% funcţional, aflându-se pentru moment în faza probelor metrologice.

Sursa> autoexpert.ro

– See more at:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro