DEZVĂLUIRI ANPC: Bem sucuri carbogazoase cu extract de gândaci. Vezi studiul:

Distribuie!by   Studiul a fost realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România), care a achiziţionat pentru analiză 28 de sortimente de băuturi răcoritoare fără zahăr. Rezultatele au fost surprinzătoare: unii producători folosesc un colorant extras dintr-un gândac. loading... Studiul privind calitatea băuturilor răcoritoare light (fără zahăr) face […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

anpc2

 

Studiul a fost realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România), care a achiziţionat pentru analiză 28 de sortimente de băuturi răcoritoare fără zahăr. Rezultatele au fost surprinzătoare: unii producători folosesc un colorant extras dintr-un gândac.

loading...

Studiul privind calitatea băuturilor răcoritoare light (fără zahăr) face parte din Campania Naţională de Informare şi Educare: „Hrana sănătoasă – o investiţie pe termen lung în sănătatea noastră“.

„Prin această campanie, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) îşi doreşte să promoveze un stil de viaţă sănătos şi să tragă un semnal de alarmă în privinţa unor produse alimentare bogate în sare, zahăr şi grăsimi şi a unor aditivi alimentari care prezintă un risc ridicat asupra sănătăţii consumatorilor“, a transmis echipa de experţi APC România, coordonată de conf. univ. dr. Costel Stanciu, după com notează Adevarul.ro.

Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, un consumator român consumă, în medie pe an, 150 litri de băuturi răcoritoare, în special acidulate. Studiul realizat de APC România a cuprins 28 de sortimente de băuturi răcoritoare fără zahăr, dintre care 93% sunt carbogazoase.

Specialiştii au regăsit o serie de ingrediente mai mult sau mai puţin nocive în compoziţia băuturilor răcoritoare fără zahăr/dietetice analizate: apă, apă carbogazoasă, dioxid de carbon, suc de struguri (0,1%), suc de mere (0,1%), suc natural de fructe (căpşuni, zmeură, coacăze negre, afine, vişine în proporţii variabile), maltodextrină, concentrat de morcovi cu rol de colorare, extracte cu rol de colorare din hibiscus şi morcov, arome naturale de lămâie şi lime, aromă naturală de portocale şi alte arome, cafeină, arome, suc de portocale, antioxidanţi (acid ascorbic), acidifianţi (acid citric, acid fosforic, citraţi de sodiu), îndulcitori (aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharine), coloranţi (caramel cu sulfit de amoniu, albastru patent V, albastru briliant FCF, brunt HT, azorubină, roşu ponceau, caroteni, beta-apo-8-carotenal, antocianine), conservanţi (benzoat de sodiu, sorbat de potasiu), corectori de aciditate (citraţi de sodiu), stabilizatori (gumă arabică, gumă de ester, gumă de guar, esterii colofoniului cu glicerolul, esteri glicerici ai răşinilor din lemn) şi nu în ultimul rând coşenilă – colorant natural roşu obţinut dintr-o specie de gândac din America de Sud,.

 

anpc1

 

Toate produsele analizate conţin îndulcitori sintetici (aspartam, zaharine, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu). Îndulcitorii sintetici au o putere de îndulcire care poate fi de până la de 200 de ori mai mare decât zahărul. Experţii APC România atrag atenţia că aceştia pot declanşa o serie de afecţiuni medicale, cum ar fi: boala Alzheimer, boala Parkinson, boala Basedow-Graves, epilepsie, scleroză multiplă, diabet şi depresie.

„Băuturile răcoritoare fără zahăr sunt realizate dintr-un amestec de apă, arome, cantităţi infime de suc din fructe şi aditivi alimentari. Aceste produse sunt lipsite de nutrienţi, generează impresii olfactive artificiale şi nu au valoare biologică. Din păcate, aceste produse, din cauza accesibilităţii date de preţ (în medie 47 de bani per litru), sunt consumate în cantităţi mari de către familiile cu venituri situate sub salariul mediu pe economie. Având în vedere numărul mare de substanţe chimice din astfel de produse, solicităm menţionarea pe etichetă a unui mesaj de atenţionare de tipul <A nu se consuma de către copii!>“, solicită conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte APC România.

 

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

De ce trebuia răsturnat de la putere Ceauşescu pe 22 decembrie 1989
Olanda, apărătoarea statului de drept și a pedofililor: Un manual pentru pedofili, care arată cum pot fi ademeniți și abuzați copiii, NU poate fi interzis pentru că nu e „penal”
Deputatul Eugen Tomac cere RETRAGEREA României de la Eurovision în urma discriminării Laurei Bretan: Mi se pare de neacceptat modul în care progresiștii au ales să o atace și să o denigreze
Planeta România! Maimuţele au ocupat televiziunile | Petru Romoşan: Sfârşitul României moderne
Operatiunea „Primavara Araba” (2011): orchestrata de SUA
Naționalitate, sexualitate, proprietate
România, ţinta celei mai mari operaţiuni de spionaj economic din ultimii 40 de ani
Luis Lazarus: Acum ne-am lămurit care e treaba cu graba americanului Săcărin
Barnevernet, prins cu ABUZUL Instituția manipulează copiii până obține răspunsurile dorite | Una dintre fetele familiei Bodnariu, în timpul audierilor: Sunt obosită, nu știu ce altceva să mai inventez!
Ce nu a spus presa romana despre declaratia lui Putin de la Atena?
Ceausescu urma sa incaseze 8,6 miliarde de dolari dupa 89, pentru ROMANIA din datoriile externe. Clubul de la Roma a fortat stergerea datoriilor caci exista pericolul ca tara sa se ridice economic
COLONIZATORII –13 ambasadori, care se cred stapanii Romaniei, au incalcat uzantele diplomatice si au incercat sa o cheme la raport pe Viorica Dancila pentru "posibilele ordonante de urgenta" privind Justitia pe care Guvernul ar urma sa le emita! : "Ambasadorii Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Frantei, Finlandei, Germaniei, Irlandei, Olandei, Norvegiei, Suediei, Elvetiei si SUA solicita o intrevedere, in cel mai scurt timp posibil, cu Viorica Dancila pe tema posibilelor ordonante de urgenta si a efectelor acestora asupra statului de drept". Surse: Klemm a fost chemat de urgenta la interogatoriu in Viena
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro