Acordul Bonn-Budapesta (19-23 august 1989) prin care Germania se angaja să spijine unirea TRANSILVANIEI cu UNGARIA si semnarea tratatuui de la Budapesta de catre Regele Mihai pentru autonomia Transivaniei . Controlul banci BNR prin omul de incredere Isarescu, verisorul Regelui Mihai !!!

Distribuie!by  În vara anului 1989, Republica Federală Germania finalizase în mare înţelegerile cu Uniunea Sovietică şi cu S.U.A., privitoare la unificarea ţării. Franţa şi Marea Britanie au încercat să se opună acestui proiect. În cadrul întâlnirii dintre preşedintele Franţei, Francois Mitterand şi cel al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, de la […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 În vara anului 1989, Republica Federală Germania finalizase în mare înţelegerile cu Uniunea Sovietică şi cu S.U.A., privitoare la unificarea ţării. Franţa şi Marea Britanie au încercat să se opună acestui proiect. În cadrul întâlnirii dintre preşedintele Franţei, Francois Mitterand şi cel al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, de la Kiev, din 6 decembrie 1989, a cărei stenogramă a fost dată publicităţii, Mitterand a arătat pericolul refacerii puterii Germaniei şi a exercitării unui control al ei asupra întregului centru al Europei. El l-a rugat pe Gorbaciov să nu sprijine proiectul german de reunificare, promiţând în schimb accesul Moscovei la fonduri mari prin Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Franţa şi Marea Britanie invocau şi necesitatea menţinerii Germaniei divizată pentru a nu-i crea probleme lui Gorbaciov, sprijinitorul politicii Occidentului, în faţa acuzaţiilor pe care i le aduceau grupările politico-militare şi de informaţii conservatoare de la Moscova, nemulţumite de faptul că preşedintele sovietic sprijinea promovarea intereselor occidentale. Pentru a-l sprijini pe Mihail Gorbaciov, Marea Britanie şi Franţa au sprijinit regimurile politice pro-sovietice din centrul şi estul Europei, cum a fost şi cazul sprijinirii grupării Iliescu-Militaru-Brucan de la Bucureşti.

loading...

Unii lideri din Republica Democrată Germană nu s-au împăcat uşor cu ideea dispariţiei Germaniei comuniste, mai ales şefii Partidului Comunist, Erich Honeker (deloc) şi unii lideri ai Stasi, ca generalii Erich Mielke și Markus Wolff (greu). Era necesară o acţiune populară de anvergură care să îi convingă pe comuniştii radicali să accepte mersul evenimentelor spre reunificarea paşnică a ţării. Guvernul vest-german a conceput un plan de trecere în masă a unor cetăţeni din Germania de Est în cea de Vest. Pentru aceasta, cancelarul Helmuth Kohl s-a deplasat la Budapesta, în perioada 23-25 august 1989 şi a încheiat Acordul Bonn-Budapesta privitor la angajamentele de sprijin al Ungariei pentru reunificarea Germaniei şi al guvernului de la Bonn pentru reunificarea Ungariei cu Transilvania.

Anterior, se purtaseră discuţii  intense, încheiate în jurul lui 19 august 1989. Prin acordul încheiat, Ungaria se angaja să deschidă graniţa cu Austria, permiţând est-germanilor, care intrau cu zecile de mii ca turişti în Ungaria, să treacă în vest. În schimb, Germania s-a angajat să sprijine Ungaria în eforturile ei de a recupera Transilvania. Încurajarea germană şi siguranţa guvernului maghiar legat de interesul Uniunii Sovietice pentru destabilizarea României, a determinat Budapesta să se implice din plin în acţiunile din România, din decembrie 1989, alături de serviciile secrete ale altor state.

De altfel, Uniunea Sovietică demarase cu decenii în urmă, din 1969, pregătirile în vederea schimbării regimului ceauşist de la Bucureşti, aşteptând doar condiţii prielnice şi motivaţii solide. Printr-un document al serviciului vest-german de informaţii, B.N.D., emis în anul 1973, guvernul de la Bonn era informat că ministrul sovietic al Apărării, mareşalul Andrei Greciko a afirmat într-o convorbire cu Erich Honeker că „într-o perspectivă mai lungă, lucrurile nu mai pot continua astfel cu România”. Serviciile sovietice de securitate şi informaţii creaseră o unitate specială care sprijinea din umbră organizaţiile revizioniste maghiare din emigraţie, care revendicau Transilvania cu glas tare.

De asemenea, sovieticii au catalizat revendicările bulgarilor faţă de sudul Dobrogei. În iunie 1971, cu ocazia vizitei în China, Nicolae Ceauşescu a fost informat de preşedintele Mao şi de premierul Ciu En Lai că Moscova acţionează împotriva României mai ales prin agentura compusă din personalităţile politice, informative şi militare care făcuseră studiile în U.R.S.S. şi slujeau în continuare internaţionalismul comunist, în general şi Uniunea Sovietică, în special.

În cursul revoltei populare şi al loviturii de stat din România (decembrie 1989), Ungaria a fost implicată direct în destabilizarea României, iar acţiunile diversioniste s-au desfăşurat în formele cele mai violente în Transilvania, mai ales de-a lungul unui aliniament de frontieră a provinciei istorice (Timişoara, Arad, Cugir, Sibiu, Braşov, Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc şi altele).- Prof. univ. dr. Corvin Lupu

Regele Mihai, Tismaneanu, Goma, printre semnatarii Declaratiei de la Budapesta pentru Autonomia Transilvaniei. DOCUMENT al Tradarii

DECLARAŢIA DE LA BUDAPESTA

Astăzi, 16 iunie 1989, odată cu celebrarea funeraliilor victimelor represiunii revoluţiei maghiare din 1956, eveniment de o deosebită importanţă pentru popoarele Europei şi, în special, pentru cele care trăiesc încă sub dictaturi comuniste, a avut loc o întâlnire între membrii Forumului Democratic Maghiar şi Români, semnatari ai următoarei

DECLARAŢII

Noi, romani si unguri,

Consideram ca libertatea si propasirea celor doua popoare pot fi realizate si garantate numai intr-un cadru politic pluralist de respectare integrala a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. O actiune comuna a fortelor democratice maghiare si romane se impune pentru atingerea acestui scop. Regimurile comuniste si in special politica dusa de dictatura ceausista a creat o situatie de criza acuta care impiedica comunicarea dintre romani si maghiari. Dialogul inceput astazi intre noi doreste sa invinga aceste piedici si sa stabileasca bazele unor relatii normale intre cele doua natiuni care s-au format in acelasi spatiu geografic.

Data fiind configuratia hartii etnice, solutionarea conflictelor nu poate veni in nici un caz din revizuirea frontierelor, ci din schimbarea rolului lor in sensul liberei circulatii a persoanelor, a informatiei si a ideilor, in conformitate cu acordurile de la Helsinki. Situam deci imbunatatirea relatiilor romano-maghiare in perspectiva procesului de restructurare democratica general-europeana, care singur va fi in stare sa rezolve problemele acumulate de-a lungul istoriei intre popoarele continentului intr-un mod care sa satisfaca interesele legitime ale fiecaruia in parte.

Transilvania a fost si este un spatiu de complementaritate si trebuie sa devina un model de pluralism cultural si religios. Este in folosul popoarelor noastre ca diversitatea culturala, religioasa si de traditii care a facut specificul Transilvaniei sa fie prezervata.

Dreptul la o reprezentare politica autonoma si la autonomie culturala a fiecarei natiuni trebuie garantat. Realizarea sa implica, printre altele, asigurarea unei scolaritati de toate gradele in limba maghiara, inclusiv reinfiintarea universitatii maghiare din Cluj.

Principiile enuntate mai sus vor sta la baza tuturor actiunilor comune pe care semnatarii inteleg sa le duca in viitor. Apelam la organizatiile democratice precum si la acele persoane care impartasesc aceste principii sa se alature acestei actiuni.

Budapesta, 16 iunie 1989

Semnatari:

Antal G. Laszlo, Antall Jozsef, Balogh Julia, Biro Gaspar, Csoori Sandor, Fur Lajos, Illzes Maria, Jeszensky Geza, Keszthelyi Gyula, Kodolanyi Gyula, Molnar Gusztav, Stelian Balanescu, din partea Cercului Roman din RFG, Mihnea Berindei, vicepresedinte al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania (LDHR), Ariadna Combes, vicepresedinte al LDHR, Mihai Korne, director al revistei “Lupta”, Ion Vianu, reprezentant al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania din Elvetia, Dinu Zamfirescu, membru al Biroului LDHR, membru al Partidului National Liberal.

Ulterior si alte persoane si organizatii s-au alaturat acestei declaratii: Rockenbauer Zoltan si Vagvolgyi Andras, din partea Federatiei Tineretului Democrat (FIDESZ), Partidul Liber Democrat, Asociatia Maghiarilor din Transilvania, prin presedintele Kiss Bela si secretarul Spaller Arpad, intregul colectiv redactional al revistei “2000″, Bojtar Endre, seful sectiei pentru Europa rasariteana a Institutului de Istorie Literara, prof. Bela Kallman, Dan Alexe, Daniel Boc, Theodor Cazaban, Matei Cazacu, Antonia Constantinescu, Sofia Cesianu, Florica Dimitrescu, Neagu Djuvara, Paul Goma, Virgil Ierunca, Eugen Ionescu, Marie-France Ionescu, Monica Lovinescu, Bujor Nedelcovici, Adrian Niculescu, Alexandru Niculescu, Alain Paruit, Alex. Sincu, Sanda Stolojan, Vlad Stolojan, Vladimir Tismaneanu, Ileana Vrancea.

Declaratia a mai fost semnata, ulterior, si de: George Barbul, Doru Braia, Dina Bratianu-Missirliu, Alexandru Missirliu, Ileana Verzea.

La o luna dupa difuzare, intr-o “Marti, 4 iulie 1989, Majestatea Sa regele Mihai a primit la resedinta sa de langa Geneva o delegatie din grupul romanilor care au redactat la Budapesta o declaratie comuna impreuna cu Forumul Democratic Maghiar. Aceasta delegatie compusa din Dna Ariadna Combes, dr. Ion Vianu si Dinu Zamfirescu a inmanat Majestatii sale textul declaratiei de la Budapesta. Majestatea sa a aprobat intrutotul continutul declaratiei care exprima convingerile sale privind relatiile dintre popoarele roman si maghiar”.

REACŢIA EXILULUI ROMANESC LA DECLARAŢIA DE LA BUDAPESTA: Uniunea Mondiala a Romanilor Liberi – Ion Ratiu, Liciniu Faina, Alecsandru Miele, Ion Varlam, Coriolan Brad

DECLARAŢIA CELOR ŞASE

Nu e vorba de declaraţia „celor şase“ mari comunişti împotriva lui Ceauşescu. E vorba de declaraţia semnată, la Budapesta de 6 români şi 12 unguri, cu ocazia re-înhumării rămăşiţelor lui Imre Nagy, la 16 iunie anul acesta.

Această declaraţie vorbeşte de „cele două naţiuni (română şi maghiară) care s-au format în acelaşi spaţiu geografic“ şi de „dreptul la o reprezentare politică autonomă şi la o autonomie culturală a fiecărei naţiuni (care) trebuie garantat“.

Publicăm în acest număr scrisoarea d-lui Liciniu Faina, fost deputat de Târnava Mică şi, într-un real sens, erou al democraţiei româneşti, şi extrase din scrisoarea d-lui Alecsandru Miele, şi el fost deputat, de Satu Mare, cu cinci ani de închisoare fără judecată, în „palmaresul“ său.

Apoi comentariile d-lui Coriolan Brad şi indicaţiile evaluării „declaraţiei“ pe care dl. Ion Varlaam a facut-o într-o broşură ce Domnia Sa doreşte s-o distribuie sub titlu personal.

Publicăm, de asemenea, comentariile ce am făcut la „Vocea Americii“, şi textul exact transmis, aşa cum s-a convenit în prealabil cu d-na Alexandra lonescu la BBC, al dialogului cu dl. Mihai Korne.

Uniunea Mondială a Românilor liberi a adoptat o poziţie ne-echivocă în problema relaţiilor româno-maghiare. „SĂ NE ÎNFRĂŢIM“, a fost apelul ce am lansat ungurilor, cu litere de o şchioapă în numărul nostru din iunie 1986. Să luptăm împreună împotriva comunismului. Pentru democraţie.

Am repetat aceeaşi idee în Declaraţia din 11 aprilie 1986, în care am cerut „solemn, fraţilor unguri, să înceteze calomnia că ungurii sunt supuşi etnocidului“ în Transilvania.

Aşa cum am declarat din nou la BBC şi la „Vocea Americii“, noi avem o reconciliere istorică cu ungurii şi depunem eforturi reale, verificabile, pentru a o realiza, mai ales ajutând pe toţi refugiaţii din România, astăzi în Ungaria, fără absolut nici o distincţie etnică.

Prea mare importanţă nu trebuie să dăm Declaraţiei de la Budapesta.

Fără îndoială, vasta majoritate a poporului român nu poate să adopte o astfel de poziţie şi să-şi nege originea. Şi e absolut sigur că românul ardelean, fără excepţie, o respinge.

Declaraţia, însă, a făcut un mare deserviciu istoriei şi chiar viitorului poporului român.

E prima dată când un grup de români a recunoscut implicit că Transilvania nu e pământ românesc, că ne-am format acolo împreună cu ungurii. E destul să citeşti Erdey Tornete ca să-ţi dai seama că nu vor înceta, de acum încolo, să ne reamintească că această Declaraţie a fost făcută de români patrioţi nesiliţi de nimeni, în deplină libertate, în Lumea Liberă. Mie, personal, mi-a atras atenţia asupra acestui lucru dl. Kszorus, unul din conducătorii militanţi maghiari, la o masă ce ni s-a dat la Washington, în iunie anul acesta. La timpul său UMRL îşi va defini poziţia: pozitiv ca întotdeauna.

Dar astăzi e rândul ungurilor să condamne şovinismul multora dintre ei – de care sunt pline ziarele şi programele de televiziune din lumea întreagă.

Astăzi e rândul ungurilor să recunoască explicit că Transilvania e pământ românesc.

Dar ca să nu rămână nici o umbră de îndoială: ÎNTR-O ROMÂNIE DEMOCRATĂ, UNGURII ŞI CELELALTE MINORITĂŢI VOR AVEA EXACT ACELEAŞI DREPTURI CA ŞI ROMÂNII ÎN MIJLOCUL CĂRORA TRĂIESC.

Ion Raţiu

PROTESTEZ CU TOATA ENERGIA

Domnule Director,

Subsemnatul Liciniu Faina, fost avocat în oraşul Blaj, fost deputat al judeţului Târnava Mică, membru al Comitetului Central P.N.Ţ. din anul 1966, în numele meu personal, al românilor ardeleni şi al Partidului Naţional Ţărănesc pe care îl reprezint în mod legitim, vă rog să publicaţi în ziarul (revista) dvs., următoarele:

Protestez cu toată energia împotriva „Declaraţiei“ de la Budapesta din 16 iunie 1989, publicată în ziarul „Lupta“ din 22 iunie 1989 şi semnată de un grup româno-maghiar, partea românească fiind reprezentată prin: Stelian Bălănescu, Mihnea Berindei, Adriana Combes, Mihai Korne, Ion Vianu şi Dinu Zamfirescu.

Socotesc, împreună cu alţi români ardeleni ajunşi în exil şi care cunoaştem bine istoria relaţiilor româno-maghiare, că „Declaraţia“ de la Budapesta este un act politic deosebit de dăunător românilor din Ardeal şi din statul român.

Transilvania nu este un spaţiu de complementaritate, ci un spaţiu de naştere şi dezvoltare a poporului român, oprimat veacuri de-a rândul de maghiarii ce au ajuns în acest spaţiu ca popor năvălitor şi opresor, de abia în sec. XI-XIII.

Între români şi unguri nu există conflicte, în afara celor create artificial de propaganda maghiară cu scopul de a modifica statutul social al Transilvaniei şi de a-şi asigura promovarea intereselor proprii.

Problema grupurilor etnice, de pe teritoriul Transilvaniei şi al întregii Ţări, este de resortul relaţiilor interne, rezolvarea lor nereclamând altceva decât aplicarea corectă şi nediscriminatorie a Declaraţiei Drepturilor Omului şi a Actului de la Helsinki.

Represiunea ceauşistă o suferă în mod egal toate naţionalităţile din România şi în primul rând naţiunea română. Liberarea Ţării de sub regimul comunist va aduce deplina libertate politică şi culturală a tuturor locuitorilor de pe teritoriul României, fără nici o discriminare, aşa cum a fost în perioada interbelică. Poporul român a fost întotdeauna tolerant şi iubitor de dreptate.

Autonomia politică şi culturală a fiecărei naţiuni în parte, nu poate duce decât la o vastă anarhie politică şi administrativă în spaţiul transilvan, cu prejudicii grave pentru naţiunea română. Ea ar avea ca prime consecinţe o periculoasă animozitate între români şi unguri.

Declaraţia de la Budapesta întăreşte puterea tiranică a lui Ceauşescu, românii fiind obligaţi să vadă în el un apărător al intereselor naţionale împotriva pericolului maghiar.

Cu stimă,

Liciniu Faina

AM FOST CONSTERNAT

Am fost consternat de imprudenţa unor confraţi de exil în formularea Declaraţiei de au semnat, împreună cu mai mulţi unguri,la 16 iunie, la Budapesta. Au folosit cuvinte necorespunzătoare. De exemplu, „ne-am format“, în loc de „am trăit în acelaşi spaţiu geografic“. Pe urmă, se vorbeşte despre o autonomie politică şi culturală a minorităţii maghiare în Transilvania, de parcă n-ar fi avut depline drepturi în România Mare? Declaraţia aceasta vorbeşte de un neadevăr, ştiut de toată lumea, când cer „redeschiderea Universităţii maghiare din Cluj“. Din acest text cei neiniţiaţi, sau de rea-credinţă, pot deduce că, între cele două războaie, ea a existat, în realitate o astfel de universitate n-a existat niciodată şi nici Partidul Naţional Maghiar n-a cerut aceasta, având deschise, nelimitat, toate universităţile din ţară.

Din semnarea acestei declaraţii de la Budapesta, s-ar putea deduce că noi, românii, suntem de acord cu aceste doleanţe maghiare. Noroc că aceşti 6 semnatari nu reprezintă poporul român, sub nici o formă, decât pe ei înşişi. Eu cred că ei, în marele entuziasm de la 16 iunie de la Budapesta, au semnat fără să-şi dea seama…

La 4 iulie a.c., o parte din aceşti confraţi au prezentat-o M.S. Regelui ca o mare realizare, iar Regele, la fel a aprobat-o şi i-a felicitat. Sigur că nici el, Regele, n-a sesizat termenii necorespunzători ai acestei declaraţii. Dar, El a dat, totuşi, dovadă de înţelepciune şi simţ politic, declarând că ungurii s-au bucurat totdeauna de drepturi egale în România, conform Constituţiei din 1923.

Alecsandru Miele (R.F.G.)

GRAVITATEA UNUI GEST POLITIC IRESPONSABIL

Un grup de exilaţi români au semnat la 16 iunie 1989, la Budapesta, textul unei declaraţii „româno-maghiare“, care a scandalizat în egală măsură pe compatrioţii noştri din Transilvania şi din diasporă, pentru că reia tezele revizioniste ale actualului regim de la Budapesta formulate în 1987 de autorii oficialului tratat de istorie a Transilvaniei.

Din ideile confuze şi termenii ambigui ai „declaraţiei“ reiese că autorii ei se pronunţă pentru dislocarea teritorială a Statului român, în favoarea unor considerabile transferuri de suveranitate, şi pentru subordonarea independenţei naţiunilor faţă de interese străine.

În ciuda inconsistenţei ei, „declaraţia“ este un fapt grav deoarece ar putea deveni un precedent în mâna minorităţilor alogene din Basarabia şi Bucovina.

Ion Varlam (Franţa)

N.R. Acesta este preambulul unei analize aprofundate a problemei pe care dl. Ion Varlam a făcut-o sub formă de broşură.

PROTEST LA „DECLARAŢIA DE LA BUDAPESTA”

Dialogul „între cele două naţiuni care s-au format în acelaşi spaţiu geografic“ afirma Declaraţia semnatarilor de la Budapesta. Aceasta ar însemna că şi românii sunt un popor migrator, pripăşit pe meleagurile carpatine, la fel ca ungurii ce au năvălit din Asia Centrală şi s-au aşezat în câmpia Panonică. Prin girul semnăturii lor au confirmat teoria maghiară de dezvoltare a celor două naţiuni, respectiv română şi maghiară, în acelaşi timp formarea poporului român cu mult înainte de venirea lor şi pe un spaţiu mult mai mare decât este azi România, incluzând bineînţeles şi Transilvania.

Autonomia politică a Transilvaniei, înseamnă a fărâmiţa şi mai mult ţara şi poporul român şi eliminarea lui din istorie va fi mai sigură şi mai rapidă.

Azi Transilvania ne aparţine ca teritoriu legitim, pentru că este vatra de naştere şi suferinţă a poporului român din Transilvania. Acest drept legitim a fost recunoscut şi confirmat prin pacea semnată la Trianon. Amputarea Transilvaniei nu va schimba cu nimic structura politico-socială a României actuale, care în momentul de faţă este simţită mai mult de naţia română decât de naţionalităţile conlocuitoare.

Nu Transilvania este cauza nenorocirilor din România. Cauza este regimul politic şi conducătorii lui, care guvernează în ţara noastră. Fatalitatea istorică a năpăstuit ţara noastră cu cel mai despotic, totalitar regim politic pe care l-a cunoscut vreodată istoria, împotriva acestuia trebuie luată poziţie, căci prin nimicirea lui se va obţine nu numai salvarea poporului român din ghiarele satanei, ci şi a tuturor naţionalităţilor ce locuiesc în graniţele României.

Transilvania trebuie apărată şi nu scoasă la mezat. Dr. med. Coriolan Brad (R.F.G.) „Românul liber” (Londra), V, nr. 9, septembrie 1989

 


Misteriosul Mason MUGUR ISARESCU. si al sau unchi si mai misterios

Una dintre marile întrebări post-decembriste rămase fără răspuns este rezistența fenomenală pe post a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, intrat deja în Guiness Book. Competența ar fi răspunsul dacă nu am trăi în România, țara în care priceperea mai degrabă se scade din CV decît se adună. Forțe politice grele, inclusiv PDSR-ul lui Iliescu, Năstase și Florin Georgescu au încercat, de-a lungul timpului, să-l debarce, dar Isărescu a rezistat.


Mugur Isărescu vizitase SUA, ca cercetător, şi înainte de 1990, iar faptul că avea aici un unchi, pe Ştefan Isărescu, care, moşier mehedinţean fiind, fugise din România din faţa comunismului, demonstrează cît de multă încredere avea Securitatea în el, căci numai urmare unei încrederi absolut speciale putuse să obţină aprobarea deplasării.

Acest unchi Ştefan s-a remarcat prin cele două căsătorii spectaculoase consumate, prima cu principesa Ileana a României, iar a doua cu o membră a familiei Kennedy. Ileana, fiica reginei Maria şi a regelui Ferdinand, se căsătorise în 1931 cu arhiducele Anton de Habsburg, dar după moartea acestuia s-a recăsătorit cu Ştefan Isărescu.


Sursa wikipedia:  https://ro.wikipedia.org/wiki/Regina_Maria_a_României

După ce, în 31 decembrie 1947, a fost abolită monarhia sub dictatul sovietic, (Masoneria – Monarhia a intrat in exil)  la începutul lui 1948 ea a părăsit România (ca şi restul familiei regale), stabilindu-se mai întîi la Buenos Aires, unde a înfiinţat un „cămin destinat refugiaţilor politici români”, cu numele Regina Maria. În acest fel, Ştefan Isărescu a devenit un nume cunoscut al emigraţiei române. După mai mulţi ani, Ştefan Isărescu ajunge în Statele Unite ale Americii, unde devine o persoană renumită în emigraţia românească şi ajunge să o cunoască pe Patricia Kennedy, verişoara preşedintelui american Kennedy, cu care avea să se căsătorească după divorţul de principesa Ileana, care s-a călugărit, sub numele de maica Alexandra, la mînăstirea Ellwood City, din Pennsylvania.

După ce nepotul Mugur Isărescu apare din nou în SUA, în 1990, trimis de ministerul de Externe „revoluţionar“ din România, pentru a lua legătura cu organizaţiile financiare internaţionale, cei doi se reîntîlnesc, iar unchiul Ştefan Isărescu se implică în crearea unei noi organizaţii a românilor din SUA, organizînd un grup de intelectuali în aşa-zisul Comitet ACORD (Ad hoc Committee for the Organisation of Romanin Democracy), care avea doi preşedinţi, pe Ştefan Isărescu şi pe Simona Vrăbiescu-KIeckner, autoare a cărţii. Din exil, lobby în SUA pentru România, din care rezultă că misiunea ACORD a fost, „de la început, informarea corectă a mărimilor de la Casa Albă şi din Congresul American, despre realităţile din România”, sau că „ACORD a trimis sute, mii de scrisori, analize, referate şi do-cumente privind situaţia din România, preşedinţilor SUA, congresmenilor şi celor mai influente ziare americane“, în scopul „de a sprijini perioada de tranziţie şi de a plasa România pe orbita valorilor democratice”.

Cînd în anul 2000, Mugur Isărescu era primul-ministru al României, un grup de 3 români din emigraţia din SUA fi vrut să repatrieze rămăşiţele pămînteşti ale fostului prim-ministru român din perioada 6 decembrie 1944 – 6 martie 1945, generalul anti-comunist Nicolae Rădescu. „Un pas numai şi totul ar fi fost rezolvat – relata unul din iniţiatori -, cînd a apărut Ştefan Isărescu… Nu ştiu cum, dar discutînd cu consulul general al României la New York, Eugen Şerbănescu, acesta i-a propus să ia asupra dînsului misiunea de a duce osemintele generalului Rădescu în patrie, cu atît mai mult cu cît prim-ministru al României era Mugur Isărescu, rudă apropiată a domnului Ştefan”. Într-adevăr, Ştefan Isărescu a avut onoarea de a repatria rămăşiţele generalului, el stînd la ceremonia oficială din Bucureşti alături de Mugur Isărescu şi de preşedintele Emil Constantinescu.

Mugur Isarescu după Lovitura de stat din decembrie 1989, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe-MAE, apoi ca reprezentant comercial la Ambasada României din Statele Unite ale Americii, iar din septembrie 1990 a fost numit Guvernatorul Băncii Nationale a României de Ion Iliescu l-a ordinul regelui Mihai si al ambasadorului SUA Alan Green la Bucuresti.

bush

Colegii mei ticalosi pensionari, au obtinut aceasta informatie, dar si fotografia acestui terorist care in decembrie 1989 a impuscat cetateni romani nevinovati pe la spate in Piata Universitatii, sa creasca presiunea populatiei impotriva lui Ceausescu, acesta se numeste Alan Green, ambasador al SUA in Romania in perioada 1989-1992 si a fost nominalizat ambasador SUA in Romania de George Bush senior, la 8 septembrie 1989.

Regele Mihai si Alan Green sunt membri ai aceleiasi secte satanice masonice:

Regele Mihai si masoneria Londra !


Monarhia capul zidarilor . ordinul Dragonului / balaurului

Ordinul Suveran Militar de Malta, iar cine nu crede sa priveasca:

Regele Mihai, vizită oficială la Roma
http://www.ziuaveche.ro/international/externe/regele-mihai-vizita-oficiala-la-roma-71524.html

Majestatea Sa Regele Mihai I efectuează, duminică şi luni, o vizită oficială de două zile la Roma, la invitaţia Alteţei Sale Eminentisime Fra’ Mattew Festing, Principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta.

Conform unui comunicat al Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai, întâlnirea cu Alteţa Sa Eminentisima Fra’ Mattew Festing va avea loc în cursul zilei de luni, la Palatul Magistral din Roma. Discuţiile se vor axa pe continuarea şi extinderea colaborării pe care Ordinul Suveran Militar de Malta a avut-o cu România în activităţile cu caracter umanitar, precum şi pentru cooperarea în organizaţiile internaţionale.

Majestatea Sa Regele va avea întâlniri cu personalităţi din mediul de afaceri, diplomatic şi cu reprezentanţi ai societăţii civile italiene, se mai arată în comunicat.

Iar, Mugur Isarescu este membru al altei secte masonice Clubul de la Roma, dar o sa spuneti ce legatura are Ordinul Suveran Militar de Malta cu Clubul de la Roma sau cu Grupul Bilderberg?

MUGUR ISĂRESCU A FOST PRIMIT de ETIENNE DAVIGNON ÎN BANDA BILDERBERGILOR

dennis

Au legatura, deoarece sunt constituite sub forma unor asociatii sau fundatii si toti sunt in aceste organizatii masonice sataniste, asa cum si in Romania o sa vedeti in GDS, ICR, Forta, Civica, Pro Democratia, Asociatia 21 decembrie 1989 si altele, care sunt finantate de poporul roman de 22 de ani, aceleasi persoane disidenti si agenti pentru occident si chiar agenti straini, precum Dennis Deletant-M16, iar aceste persoane conduc si distrug Romania din comisiile prezidentiale Basescu, ataca politicieni si-i santajeaza, le asculta telefoanele, le fabrica dosare penale, ii aresteaza de pe strada, vezi senatorul Voicu sau Nastase, dosar fabricat de comisia juridica Basescu, asa se conduce America.

Si, toti acestia din asociatiile lor, care sunt sustinute financiar de poporul roman, guita ca porcii: CRIZA, AUSTERITATE si RECESIUNE si ca NU sunt bani si guita din comisiile prezidentiale Basescu si inchid scoli si spitale si reduc salariile si pensiile, dar pentru ei sunt bani si pentru ei nu este CRIZA si celelalte.

Nu doresc sa fiu inteles gresit, nu-i sustin pe Voicu-PSD sau pe Nastase-PSD, din contra acestia m-au atacat, deoarece am participat la constituirea Raportului Apartamentul, ci doresc sa arat ca oricare cetatean roman poate sa ajunga in aceasta situatie si nu au relatiile si puterea celor doua personaje mentionate mai sus.

Cine e Mugur Isarescu?

Un infractor care participa la jefuirea si distrugerea Romaniei.

Cine nu crede sa priveasca:

Radu vasile

În 18 decembrie 2003, Ioan Mureșan a fost deferit justiției de Parchetul Național Anticorupție (actualul DNA), după ce procurorii au obținut avizul legal pentru declanșarea urmăririi penale.

Alături de el, procurorii au mai trimis în judecată alte trei persoane – Ioan Truță Enea (fost secretar general adjunct și consilier în cadrul Ministerului Agriculturii și Alimentației – MAA) – pentru deturnare de fonduri și complicitate la luare de mită în formă continuată, Silvia Căpitanu (fost director general al Direcției Integrare Europeană și Cooperare Internațională din MAA) – pentru deturnare de fonduri, și Dan Jiga (fost director general al Direcției Generale Economice și Relații Bugetare din MAA) – pentru două infracțiuni de luare de mită în formă continuată.

Ioan Avram Mureșan, în calitate de ministru, ar fi întocmit, în mai 1999, noiembrie 1999 și aprilie 2000, mai multe rapoarte pentru scoaterea din rezerva de stat sub formă de împrumut a cantității de 5.000 de tone de ulei.

De asemenea, Mureșan ar fi deturnat fonduri cauzând o pagubă Ministerului Agriculturii și Alimentației de 25,5 de miliarde de lei vechi, bani care ajung intr-o banca offshore in strainatate.

În aprilie 2011 a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 7 ani de închisoare cu executare pentru corupție în dosarul în care era acuzat de deturnare de fonduri.

Pe 28 mai 2012 a primit verdictul final în acest dosar, judecătorii respingând recursul lui Mureșan, și a intrat în arest. Mureșan a fost condamnat de magistrații instanței supreme și la interzicerea mai multor drepturi, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei.

De asemenea, instanța supremă a decis condamnarea fostului consilier personal al lui Mureșan, Ioan Truță, tot la 7 ani de închisoare cu executare, iar Silvia Căpitanu, fost director în cadrul Ministerului Agriculturii, a fost condamnată la cinci ani de închisoare. Un alt director din cadrul ministerului, Dan Jiga, a fost achitat de magistrații Înaltei Curți.

Dar, cine a aprobat aceasta jefuire a Romaniei?

Mugur Isarescu a solicitat prin MEMORANDUM necesitatea jefuiri Romaniei, memorandumuri care a fost aprobate de primul ministru Radu Vasile.
Si, care a fost partea lor din acest jaf national si deturnare de fonduri?

Mugur Isarescu ii intorce inapoi serviciul regelui Mihai, pentru ca a fost numit Guvernator al BNR la dispozitia majestatii sale si in 2011 il invita pe regele Mihai sa vada Tezaurul Romaniei sa stie ce mai are de furat si jefuit din Romania.

BNR l-a invitat pe Regele Mihai să vadă tezaurul

“BNR l-a invitat în primul rând să vadă tezaurul pentru că Regele Mihai este legat de câteva momente importante din istoria noastră privind aurul României şi privind aurul de la BNR, şi era normal ca Regele să fie invitat să discutăm la BNR despre acele momente”, a declarat consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, Adrian Vasilescu, într-o emisiune TV din 2011.

Oficialul BNR a fost întrebat dacă BNR şi-a propus să-l cheme pe Regele Mihai sau dacă au existat în spaţiul public dezbateri despre prezenţa Regelui la o ceremonie organizată în onoarea sa. Regele Mihai I va ţine un discurs în Parlamentul României pe 25 octombrie, dată în care împlineşte 90 de ani. Iniţiativa aparţine PNL, care a reuşit să răstoarne, în plenul Camerelor reunite, refuzul iniţial dat de Birourile Permenante ale Camerelor acestei propuneri.

 

Regele Mihai si masoneria Londra !

Care este leagatura dintre casa regala germana Hohenzollern si tezaurul Romaniei?

Acesti regi de vita germana Hohenzollern nu iubesc Romania, ci numai aurul romanesc si fac tot posibilul sa ajunga la AURUL ROMANESC si sa distruga Romania si sa extermine natia romana.

In 1916, regele Ferdinand duce Tezaurul Romaniei la Moscova, la rudele lor, la nepoata Tarului Rusiei si mama regelui Mihai, sau cum se spune regina mama, adica a doua Elena Lupescu sau Elena Ceausescu care au condus Romania, dar si despagubirea pe care a primit-o regele Mihai de la Churchill si Stalin de 191 de tone de aur din BNR pentru ca a sprijinit implementarea Comunismului in Romania si pentru palatele abandonate in Romania la ABDICAREA sa, abdicare stabilita in perioada cand a fost la nunta reginei Elisabeta.

Cine este regele Mihai?

Daca privim inapoi, la 23 august 1944, lovitura de stat din Romania a fost infaptuita de regele Mihai cu ajutorul kominternistilor agentilor NKVD-KGB Emil Bodnaras, Lucretiu Patrascanu, Constantin Parvulescu, vezi si scrisoarea celor sase, unchiul lui Cristian Parvulescu pro democratia-PNL.

antonescu

Antonescu si ministrii sai au fost invitati de regele Mihai la Palatul regal spunandu-le ca regele Mihai a semnat ARMISTITIUL cu UNIUNEA SOVIETICA la Cairo, iar cand Antonescu si ministri au ajuns in sala tronului servitori, paza palatului, cunostinte si prieteni regelui Mihai au tabarat pe acestia si i-au luat la bateie si ciomagit si apoi au fost dusi si sechestrati intr-o casa conspirativa a kominternistilor NKVD-KGB, intr-un beci in care au stat fara lumina, mancare si apa, peste 20 de zile.

In final, Antonescu si ministri Romaniei au fost predati diviziei sovietice Tudor Vladimirescu in septembrie 1944, care era condus de Ana Pauker, matusa lui Adrian Severin, Walter Neulander Roman, tatal lui Petre Roman, Leonte Tismaneanu, tatal lui Vladimir Tismaneanu, Dionis Patapievici, tatal lui Horia Patapievici si alti, cu care regele Mihai a implementat COMUNISMUL in Romania, in perioada monarhista 1944-1947.

executia

Si, ginionul regelui Mihai, Uniunea Sovietica nu le gaseste nici o vina si-i trimit inapoi in Romania si sunt ucisi de regele Mihai, prin decret emis de acesta, sa nu se afle despre lovitura de stat de la 23 august 1944 si abandonarea militarilor romani in Crimeea, Uniunea Sovietica.

Regele Mihai si ambasadorul SUA Alan Green l-au numit pe Mugur Isareascu Guvernatorul BNR

Surse : http://inpolitics.ro/misteriosul-mugur-isarescu-si-al-sau-tata-si-mai-misterios_1823599.html

http://www.ziartricolorul.ro/cine-e-unchiul-din-america-al-lui-mugur-isarescu/

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/bnr-l-a-invitat-pe-regele-mihai-sa-vada-tezaurul-153211.html

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

În Ungaria, cadrele medicale vor primi un bonus de 1.400 de euro. Iohannis dă 500 Euro. Mai luați de la multinaționale (Schweighofer, tăietorii de lemne )
SOROS INTERZIS IN ROMANIA – Colonelul Mircea Dogaru, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, ii cere premierului Grindeanu sa ia masuri dure impotriva ONG-urilor finantate de miliardarul George Soros: „Va solicitam anchetarea activitatii si interzicerea fundatiilor sponsorizate de George Soros si pe teritoriul Romaniei... State ca Israel, Germania, Albania solicita luarea de masuri si interzicerea fundatiilor Soros, in timp ce Ungaria a trecut deja la masuri hotarate”
Monica Macovei, cercetată de DIICOT. Prima reacție
Marcel Iureș: Trebuie înființată Armata Pădurii. „Un om cu o căruta nu poate fura pe o iarnă. Taie atât cât îi trebuie. Nu taie 8 milioane de metri cubi”
Klaus Iohannis despre libertatile si toleranta pe care ar trebui sa le-o aratam homosexualilor
Incendiul de la Notre Dame prezis în serialul Simpson, coincidență? Din nou??
Tragedie trasă la indigo în Spitalul Județean Constanța. Un bătrân a murit de pneumonie după ce a așteptat ore în șir la Urgență, iar medicii i-au reproșat că ”a venit degeaba”
Marine Le Pen, retragere surprinzătoare!
Ion Cristoiu: Iohannis știa despre trecutul de procuror al lui Augustin Lazăr dar ăsta i-a rezolvat toate dosarele și îl are la mână pe Iohannis
Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, printr-o decizie a CSM
Familia tradițională și creștinismul, dușmanii de moarte ai USR
Jurnalist de investigații: „Răpirea Alexandrei a fost făcută de o vastă rețea de trafic de persoane, care cuprinde polițiști din Caracal, judecători, procurori și politicieni”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro