DEZASTRU Încă un CUTREMUR URIAȘ a ZGUDUIT Mexicul: Nu se cunoaște câte victime sunt / IMAGINI ȘOCANTE

Distribuie!by   loading... Estimarea iniţială a magnitudinii seismului, făcută de US Geological Survey (serviciul american de monitorizare geologică) a fost de 7,4. Epicentrul determinat a fost la opt km la sud-est de Atecingo, în statul Puebla din centrul Mexicului. Mişcarea s-a produs la o adâncime de 51 de kilometri. Cutremurul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

loading...

Estimarea iniţială a magnitudinii seismului, făcută de US Geological Survey (serviciul american de monitorizare geologică) a fost de 7,4. Epicentrul determinat a fost la opt km la sud-est de Atecingo, în statul Puebla din centrul Mexicului. Mişcarea s-a produs la o adâncime de 51 de kilometri.

Cutremurul de marţi a avut loc la câteva ore după ce în capitala mexicană s-a desfăşurat un exerciţiu de pregătire pentru seisme. În urmă cu exact 32 de ani, pe 19 septembrie 1985, Mexicul a fost lovit de un seism cu magnitudinea 8, soldat cu peste 5000 de morţi. Luna aceasta, 98 de oameni au murit în urma unui cutremur de magnitudine 8,1, cu epicentrul în Pacific, la aproximativ 1000 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico.


Un cutremur puternic a fost resimţit la Ciudad de Mexico, unde clădiri au fost zdruncinate puternic marţi, ziua în care capitala marchează un seism din 1985 soldat cu pagube importante, relatează The Associated Press.

Amploarea eventualelor pagube sau victime era neclară imediat, însă oameni au fugit din clădiri de birouri, în centru, pe bulevardul Reforma.


Potrivit agenţiei mexicane de seismologie, cutremurul a avut o intensitate de 6,8, iar epicentrul acestuia a fost localizat la est de capitală, în statul Puebla, scrie news.ro.

Fotografii au căzut de pe perţi, iar obiecte se zdruncinau pe suprafeţe plane, potrivit unor imagini postate pe reţele de socializare. Unele persoane s-au băgat sub birouri pentru ca să se protejeze

Marţi, mai devreme, în clădiri din întregul oraş au avut loc exerciţii de pregătire pentru cutremure, marcându-se astfel cutremurul din 1985.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!