DEZASTRU ECOLOGIC – Microhidrocentralele de pe râurile din zonele montane protejate, un business ucigaş – printre exploatatori, o companie de stat a Budapestei.

Distribuie!by DEZASTRU ECOLOGIC – Microhidrocentralele de pe râurile din zonele montane protejate, un business ucigaş – printre exploatatori, o companie de stat a Budapestei. loading... Principalul inamic, chiar autoritățile însărcinate cu protecția apelor ”Pe apele de munte sunt multi investitori straini, firme din Italia, Belgia, sau Spania, atrase de piata […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

DEZASTRU ECOLOGIC – Microhidrocentralele de pe râurile din zonele montane protejate, un business ucigaş – printre exploatatori, o companie de stat a Budapestei.

loading...

Principalul inamic, chiar autoritățile însărcinate cu protecția apelor


”Pe apele de munte sunt multi investitori straini, firme din Italia, Belgia, sau Spania, atrase de piata certificatelor verzi si de usurinta aprobarii lucrarilor. Pe raul Uz, la limita judetelor Bacau si Harghita am gasit un proiect al carui dezvoltator este o asociere cu 3 actionari: patronul unei fabrici de bere din Miercurea Ciuc, un off-shore din Cipru, si …Casa de Pensii a Bisericii Reformate din Cluj Napoca. Ulterior in actionariat a intrat un concern din Ungaria, din domeniul energiei, in care actionar majoritar e…statul maghiar!
.
O caracatita a intereselor seaca apele de munte si vin autoritatile europene sa ne traga de maneca pentru ca ne batem joc de natura. Riscam sa platim bani grei pentru un program al carui beneficiu major, este distrugerea sistematica a mediului, desi culmea, a fost conceput in numele protejarii lui. Raspunderea autoritatilor e impartita, si divizata e si vina tuturor celor implicati in acest dezastru national. Cei de la Protectia si Garda de mediu, din Apele Romane, din Prefecturi si Consilii Judetene, custozi ai parcurilor, evaluatori de proiecte, si pana la demnitari care s-au perindat pe la minister, toti se prefac ca protejeaza mediul si incearca sa ne convinga ca nu este nicio problema cu apele.”

untitled2

Exemplificare:


”Despre distrugerea râului Mara, pe care-l putem numi o emblemă a Maramureşului istoric. O firmă din Bucureşti vrea să distrugă râul printr-o salbă de trei MHC-uri şi să sece şi afluentul Breboaia. Cei de la APM Maramureş au dat decizii de încadrare ilegale, fără evaluarea impactului asupra mediului.
Avizul de mediu la Strategia Energetică a României (art. III.2 litera b) impune să nu se implementeze MHC-uri pe o distanţă de 20 kilometri amonte de ariile naturale protejate în care apa joacă un rol important în menţinerea habitatelor/speciilor.
Chiar imediat aval de salba de trei microhidrocentrale începe situl «Valea Izei şi Dealul Solovan», sit declarat protejat pentru opt specii de peşti şi pentru vidră.
Şi eu, şi cei de la WWF am contestat deciziile în termenul prevăzut de HG 445/2009, dar degeaba; avem de-a face de fapt cu o Agenţie pentru Distrugerea Mediului. În ultimii trei ani, au condamnat la moarte zeci de râuri din munţii Maramureşului, inclusiv în aşa-zisele arii naturale protejate, chiar şi-n zona de conservare a parcului natural. Problema este că aceşti oameni, pe care-i plătim ca să apere natura, nu au nicio urmă de consideraţie faţă de natură”, scrisoare a biologului Călin Dejeu.
Numai în Maramureș sunt 43 de construcţii hidroenegetice de mici/medii dimensiuni și există intenţii exprimate pentru încă şase obiective, dar pentru care nu s-a obţinut încă nici un act de reglementare de la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) şi/sau Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM).

”Avizele prevad să lase un debit de servitute pe care de obicei impostorii de la INHGA (cei mai furibunzi dușmani ai râurilor) îl calculează la 20 % din debitul râului.
Râurile noastre, afectate de clima continentala si de secarea izvoarelor in urma despăduririlor, au oricum (putinele rauri de munte care n-au fost inca secate) niste debite infime. Principalul factor de mediu pentu râu este, desigur, apa.

Cum râurile noastre sunt oricum afectate din alte cauze, să le iei, in aceste conditii, chiar și 5% din debit, poate sa le fie fatal.

Și atunci cum este sa iei 80% din debit?!
Disparitia ireversibila a acelui ecosistem ramane o problema de minute. Ca sa nu mai vorbim de mutilarea văilor în procesul de implementare a MHC-ului.
Deci, prin definitie, oricat s-ar respecta avizele (cea ce oricum nu se-ntampla niciodata), un râu pe care se face MHC este distrus pe vecie. Cei care se ocupa cu MHC-uri și cei din autoritatile corupte de mediu sunt sigur ca, desi nu iubesc deloc natura, isi iubesc odraslele si odraslele odraslelor.
Ar trebui sa se gandeasca la faptul ca, daca ei sunt niste canalii nu inseamna ca și nepotii lor sunt. Poate vor avea un nepot care va iubi natura si va suferi de pe urma acțiunii lor.
Nepoții nostri vor trebui să meargă în Ucraina ca să mai vadă un râu carpatin”.
.
http://www.infomm.ro/…/special-infomm-ro-dezastru-ecologic-…
http://stirileprotv.ro/…/secarea-raurilor-o-afacere-in-care…

Image may contain: tree, sky, outdoor and nature
 14666205_1234459109941035_3781468031458860140_n

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

După 27 de ani: spitalele României - anticamerele mortii, în care ajungi doar ca să ai unde să mori. Spitale cu gândaci, toalete insalubre şi aparatură bună de aruncat. Dar guvernul "masonic" işi face griji pentru sănătatea şi vaccinarea bebeluşilor, insă distrug sistematic sistemul de sănătate“ . Nu vă este clar că acestia doresc depopularea românilor ??
Politolog rus: existența poporului român este amenințată grav
România, defrișată de austrieci! Unde sunt cele NOUĂ SERVICII SECRETE din România? Unde este Serviciul Român de Informații pregătit pe zona de intelligence modern? Unde este Ministerul de Interne?
Dupa Siria (Damascul) urmeaza Turcia, profetiile Bibliei se indeplinesc |„Sunt ultimele 3 luni de pace la Marea Neagra. Turcia urmeaza sa fie DIVIZATA” – Experti in securitate
Super imunitatea procurorilor DNA
Liiceanu față în față cu neamul său
Scandalul Harvey Weinstein | FBI investighează cazul / Fiica lui Weinstein a anunţat că tatăl ei s-ar putea sinucide/ Reacţia producătorului în faţa reporterilor/ Deciziile Academiei Americane de Film şi BAFTA
Pe regele Mihai l-au plans la TVR dar pe Ceausescu datorita caruia exista TVR-ul, il denigreaza
Copiii catolici FORŢAŢI să învețe cântece ISLAMICE la școală
Reacția unui britanic după ce a văzut că n-avem toalete pe autostradă: ”În ce an suntem, 2018?”
Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, scrisoare către Klaus Iohannis: Protocoalele promovate de Kovesi şi Maior subminează statul de drept | DOCUMENT
Comitetul Românilor din SUA cere României RETRAGEREA din pactul pe migrație- Diaspora se opune!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro