DEZASTRU ECOLOGIC – Microhidrocentralele de pe râurile din zonele montane protejate, un business ucigaş – printre exploatatori, o companie de stat a Budapestei.

Distribuie!by DEZASTRU ECOLOGIC – Microhidrocentralele de pe râurile din zonele montane protejate, un business ucigaş – printre exploatatori, o companie de stat a Budapestei. loading... Principalul inamic, chiar autoritățile însărcinate cu protecția apelor ”Pe apele de munte sunt multi investitori straini, firme din Italia, Belgia, sau Spania, atrase de piata […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

DEZASTRU ECOLOGIC – Microhidrocentralele de pe râurile din zonele montane protejate, un business ucigaş – printre exploatatori, o companie de stat a Budapestei.

loading...

Principalul inamic, chiar autoritățile însărcinate cu protecția apelor


”Pe apele de munte sunt multi investitori straini, firme din Italia, Belgia, sau Spania, atrase de piata certificatelor verzi si de usurinta aprobarii lucrarilor. Pe raul Uz, la limita judetelor Bacau si Harghita am gasit un proiect al carui dezvoltator este o asociere cu 3 actionari: patronul unei fabrici de bere din Miercurea Ciuc, un off-shore din Cipru, si …Casa de Pensii a Bisericii Reformate din Cluj Napoca. Ulterior in actionariat a intrat un concern din Ungaria, din domeniul energiei, in care actionar majoritar e…statul maghiar!
.
O caracatita a intereselor seaca apele de munte si vin autoritatile europene sa ne traga de maneca pentru ca ne batem joc de natura. Riscam sa platim bani grei pentru un program al carui beneficiu major, este distrugerea sistematica a mediului, desi culmea, a fost conceput in numele protejarii lui. Raspunderea autoritatilor e impartita, si divizata e si vina tuturor celor implicati in acest dezastru national. Cei de la Protectia si Garda de mediu, din Apele Romane, din Prefecturi si Consilii Judetene, custozi ai parcurilor, evaluatori de proiecte, si pana la demnitari care s-au perindat pe la minister, toti se prefac ca protejeaza mediul si incearca sa ne convinga ca nu este nicio problema cu apele.”

untitled2

Exemplificare:


”Despre distrugerea râului Mara, pe care-l putem numi o emblemă a Maramureşului istoric. O firmă din Bucureşti vrea să distrugă râul printr-o salbă de trei MHC-uri şi să sece şi afluentul Breboaia. Cei de la APM Maramureş au dat decizii de încadrare ilegale, fără evaluarea impactului asupra mediului.
Avizul de mediu la Strategia Energetică a României (art. III.2 litera b) impune să nu se implementeze MHC-uri pe o distanţă de 20 kilometri amonte de ariile naturale protejate în care apa joacă un rol important în menţinerea habitatelor/speciilor.
Chiar imediat aval de salba de trei microhidrocentrale începe situl «Valea Izei şi Dealul Solovan», sit declarat protejat pentru opt specii de peşti şi pentru vidră.
Şi eu, şi cei de la WWF am contestat deciziile în termenul prevăzut de HG 445/2009, dar degeaba; avem de-a face de fapt cu o Agenţie pentru Distrugerea Mediului. În ultimii trei ani, au condamnat la moarte zeci de râuri din munţii Maramureşului, inclusiv în aşa-zisele arii naturale protejate, chiar şi-n zona de conservare a parcului natural. Problema este că aceşti oameni, pe care-i plătim ca să apere natura, nu au nicio urmă de consideraţie faţă de natură”, scrisoare a biologului Călin Dejeu.
Numai în Maramureș sunt 43 de construcţii hidroenegetice de mici/medii dimensiuni și există intenţii exprimate pentru încă şase obiective, dar pentru care nu s-a obţinut încă nici un act de reglementare de la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) şi/sau Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM).

”Avizele prevad să lase un debit de servitute pe care de obicei impostorii de la INHGA (cei mai furibunzi dușmani ai râurilor) îl calculează la 20 % din debitul râului.
Râurile noastre, afectate de clima continentala si de secarea izvoarelor in urma despăduririlor, au oricum (putinele rauri de munte care n-au fost inca secate) niste debite infime. Principalul factor de mediu pentu râu este, desigur, apa.

Cum râurile noastre sunt oricum afectate din alte cauze, să le iei, in aceste conditii, chiar și 5% din debit, poate sa le fie fatal.

Și atunci cum este sa iei 80% din debit?!
Disparitia ireversibila a acelui ecosistem ramane o problema de minute. Ca sa nu mai vorbim de mutilarea văilor în procesul de implementare a MHC-ului.
Deci, prin definitie, oricat s-ar respecta avizele (cea ce oricum nu se-ntampla niciodata), un râu pe care se face MHC este distrus pe vecie. Cei care se ocupa cu MHC-uri și cei din autoritatile corupte de mediu sunt sigur ca, desi nu iubesc deloc natura, isi iubesc odraslele si odraslele odraslelor.
Ar trebui sa se gandeasca la faptul ca, daca ei sunt niste canalii nu inseamna ca și nepotii lor sunt. Poate vor avea un nepot care va iubi natura si va suferi de pe urma acțiunii lor.
Nepoții nostri vor trebui să meargă în Ucraina ca să mai vadă un râu carpatin”.
.
http://www.infomm.ro/…/special-infomm-ro-dezastru-ecologic-…
http://stirileprotv.ro/…/secarea-raurilor-o-afacere-in-care…

Image may contain: tree, sky, outdoor and nature
 14666205_1234459109941035_3781468031458860140_n

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Iulian Vlad, fostul șef al Securității, iese din TĂCERE la aproape 26 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989; CUPOLA ȘI MĂCELUL
BNR cumpără icre negre, scoici si alte delicatese extrem de scumpe pentru cantina și restaurantele subvenționate ale angajaților
Presa centrală a ignorat LANȚUL UMAN din jurul Parlamentului de ieri, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie. Cum e posibil?!
Scheletul Bechtel din dulapul lui Orban pe cand era Ministru al Transporturilor-1,5 miliarde euro a plătit statul român concernului american Bechtel pentru numai 52 de km de autostradă, plus 64 parțial realizați
Soviani, afirmații zdrobitoare la adresa tehnocraților. Cele 10 mld. lipsă. Falsificarea PIB și cheltuieli pe datorie
De ce nemţii şi Merkel sunt ospitalieri cu imigranţii musulmani şi rasişti cu est-europenii
România, sub spectrul dezastrului. Avem un milion de drogați!
DigiTV e urmarita de DNA pt. corputie! HAHAHA tocmai cei care acuzau pe altii de FAKE NEWS, nu spun lumii despre situatia lor!!!!
Patriarhia reacționează la acuzele lui Mircea Toma: Cei care acuză Biserica Ortodoxă și Coaliția pentru Familie de intoleranță și discriminare se manifestă, de fapt, ele însele intolerant, discriminatoriu și antidemocratic
60.000 de manifestanți au mărșăluit pe străzile din Varșovia atacând politicile proeuropene: Îl vrem pe Dumnezeu!
O nota de plata de la un club-terasa din Mamaia a insumat 32000 de Euro. Tinerii liberi si frumosi s-au intrecut in note mari de plata, in timp ce in Romania copiii se culca flamanzi
Andrei Pleșu numit "pe viață" în locul lui Soros, la Fundația miliardarului din România. Iulian Capsali: "Slujește imparțial la doi stăpâni? Lui Dumnezeu și lui Mamona?!"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro