DEZASTRU ECOLOGIC – Microhidrocentralele de pe râurile din zonele montane protejate, un business ucigaş – printre exploatatori, o companie de stat a Budapestei.

Distribuie!by DEZASTRU ECOLOGIC – Microhidrocentralele de pe râurile din zonele montane protejate, un business ucigaş – printre exploatatori, o companie de stat a Budapestei. loading... Principalul inamic, chiar autoritățile însărcinate cu protecția apelor ”Pe apele de munte sunt multi investitori straini, firme din Italia, Belgia, sau Spania, atrase de piata […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

DEZASTRU ECOLOGIC – Microhidrocentralele de pe râurile din zonele montane protejate, un business ucigaş – printre exploatatori, o companie de stat a Budapestei.

loading...

Principalul inamic, chiar autoritățile însărcinate cu protecția apelor


”Pe apele de munte sunt multi investitori straini, firme din Italia, Belgia, sau Spania, atrase de piata certificatelor verzi si de usurinta aprobarii lucrarilor. Pe raul Uz, la limita judetelor Bacau si Harghita am gasit un proiect al carui dezvoltator este o asociere cu 3 actionari: patronul unei fabrici de bere din Miercurea Ciuc, un off-shore din Cipru, si …Casa de Pensii a Bisericii Reformate din Cluj Napoca. Ulterior in actionariat a intrat un concern din Ungaria, din domeniul energiei, in care actionar majoritar e…statul maghiar!
.
O caracatita a intereselor seaca apele de munte si vin autoritatile europene sa ne traga de maneca pentru ca ne batem joc de natura. Riscam sa platim bani grei pentru un program al carui beneficiu major, este distrugerea sistematica a mediului, desi culmea, a fost conceput in numele protejarii lui. Raspunderea autoritatilor e impartita, si divizata e si vina tuturor celor implicati in acest dezastru national. Cei de la Protectia si Garda de mediu, din Apele Romane, din Prefecturi si Consilii Judetene, custozi ai parcurilor, evaluatori de proiecte, si pana la demnitari care s-au perindat pe la minister, toti se prefac ca protejeaza mediul si incearca sa ne convinga ca nu este nicio problema cu apele.”

untitled2

Exemplificare:


”Despre distrugerea râului Mara, pe care-l putem numi o emblemă a Maramureşului istoric. O firmă din Bucureşti vrea să distrugă râul printr-o salbă de trei MHC-uri şi să sece şi afluentul Breboaia. Cei de la APM Maramureş au dat decizii de încadrare ilegale, fără evaluarea impactului asupra mediului.
Avizul de mediu la Strategia Energetică a României (art. III.2 litera b) impune să nu se implementeze MHC-uri pe o distanţă de 20 kilometri amonte de ariile naturale protejate în care apa joacă un rol important în menţinerea habitatelor/speciilor.
Chiar imediat aval de salba de trei microhidrocentrale începe situl «Valea Izei şi Dealul Solovan», sit declarat protejat pentru opt specii de peşti şi pentru vidră.
Şi eu, şi cei de la WWF am contestat deciziile în termenul prevăzut de HG 445/2009, dar degeaba; avem de-a face de fapt cu o Agenţie pentru Distrugerea Mediului. În ultimii trei ani, au condamnat la moarte zeci de râuri din munţii Maramureşului, inclusiv în aşa-zisele arii naturale protejate, chiar şi-n zona de conservare a parcului natural. Problema este că aceşti oameni, pe care-i plătim ca să apere natura, nu au nicio urmă de consideraţie faţă de natură”, scrisoare a biologului Călin Dejeu.
Numai în Maramureș sunt 43 de construcţii hidroenegetice de mici/medii dimensiuni și există intenţii exprimate pentru încă şase obiective, dar pentru care nu s-a obţinut încă nici un act de reglementare de la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) şi/sau Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM).

”Avizele prevad să lase un debit de servitute pe care de obicei impostorii de la INHGA (cei mai furibunzi dușmani ai râurilor) îl calculează la 20 % din debitul râului.
Râurile noastre, afectate de clima continentala si de secarea izvoarelor in urma despăduririlor, au oricum (putinele rauri de munte care n-au fost inca secate) niste debite infime. Principalul factor de mediu pentu râu este, desigur, apa.

Cum râurile noastre sunt oricum afectate din alte cauze, să le iei, in aceste conditii, chiar și 5% din debit, poate sa le fie fatal.

Și atunci cum este sa iei 80% din debit?!
Disparitia ireversibila a acelui ecosistem ramane o problema de minute. Ca sa nu mai vorbim de mutilarea văilor în procesul de implementare a MHC-ului.
Deci, prin definitie, oricat s-ar respecta avizele (cea ce oricum nu se-ntampla niciodata), un râu pe care se face MHC este distrus pe vecie. Cei care se ocupa cu MHC-uri și cei din autoritatile corupte de mediu sunt sigur ca, desi nu iubesc deloc natura, isi iubesc odraslele si odraslele odraslelor.
Ar trebui sa se gandeasca la faptul ca, daca ei sunt niste canalii nu inseamna ca și nepotii lor sunt. Poate vor avea un nepot care va iubi natura si va suferi de pe urma acțiunii lor.
Nepoții nostri vor trebui să meargă în Ucraina ca să mai vadă un râu carpatin”.
.
http://www.infomm.ro/…/special-infomm-ro-dezastru-ecologic-…
http://stirileprotv.ro/…/secarea-raurilor-o-afacere-in-care…

Image may contain: tree, sky, outdoor and nature
 14666205_1234459109941035_3781468031458860140_n

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Mândria de a fi slugă
EL devine EA și EA devine EL. E primul CUPLU „GENDER FLUID” ce-și va INVERSA ROLURILE prin OPERAȚII pentru fiul lor de 5 ani
Referendumul lui Iohannis, paravan pentru un tun financiar de 2 milioane de Euro?
Torționarule, marș! Atenție se folosesc diverse știri false care încearcă să-l spele pe Augustin Lazăr aruncând informația că nu era el acel Lazăr. Să nu credeți în propagandistii și trollii care răspândesc astfel de știri false!
Împotriva cenzurării identității creștine în Europa! Un ceh curajos a protestat într-un mod inedit față de decizia Lidl de a scoate Crucea de pe ambalaje: A venit la cumpărături cu o CRUCE uriașă. In schimb grupul Schwarz Lidl&Kaufland,sunt primii la sposorizari ca UNTOLD si Caravana de donat sange !!
MINCIUNILE LE-AU EXPLODAT IN FATA – Romanii patrioti din Parlamentul European au denuntat prin prestatii excelente propaganda impotriva intereselor nationale: "Ce ati facut, doamna comisar, cand sute de oameni au fost trimisi in inchisoare si achitati? Cand cetateni au fost interceptati in afara legii?... Un protocol secret incheiat intre DNA si Serviciul secret a permis sa se faca politie politica... Sa infiintam o noua initiativa 'Minciuna ucide'... Vreau independenta Justitiei, dar mai ales a Romaniei!"
Banca Mondială vrea să ne vindem şi ce ne-a mai rămas din avuția națională. Elisabetta Capannelli: Sectorul întreprinderilor de stat din România este cel mai mare din Europa, dar ineficient din punct de vedere economic trebuie restructurat și vândut
PATRIOTISM MAGHIAR – Luati lectii de la premierul Ungariei Viktor Orban, care nu isi indoaie genunchii in fata UE: "Suntem tarile care nu doresc sa fie conduse de un imperiu condus de la Bruxelles... Nu vrem sa devenim tari imigrante cu populatii mixte... Nu suntem dispusi sa finantam din bani europeni puzderia de organizatii de tip Soros... Bugetul UE nu este conceput pentru a finanta gruparile care servesc scopurile acestora, si nici sa pregateasca organizatori de proteste si activisti"
Lovitura primita de Ion Iliescu in aceasta seara. Anuntul facut de procurori - Vocea Transilvaniei
Peste câteva ore s-ar putea declanșa un nou conflict în Orient
Primele condamnări definitive pentru o rețea care vindea firmei Schweighofer păduri retrocedate ilegal
Sinteza Zilei. Imagini în premieră națională. Personaj din sistemul puterii, cel mai înalt rang în Masonerie
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro