DETONAREA NOII SECURITATI – UNJR si AMR declanseaza jihadul dupa aparitia Protocolului care a confirmat ingerinta serviciilor in Justitie: “PICCJ si SRI sa publice de indata absolut toate protocoalele ori intelegerile de cooperare pe care le au… Cei ce au semnat si implementat acest Protocol trebuie sa si-l asume si sa dea socoteala pentru el… Procurorii si parchetele au cedat independenta lor operationala SRI-ului… Protocolul a produs consecinte efective in dosarele de urmarire penala”

Distribuie!by   loading... Reactie sanatoasa din partea asociatiilor magistratilor din Romania dupa aparitia Protocolului PICCJ-SRI, semnat in 2009 de Laura Kovesi, Florian Coldea, George Maior si Gabriela Scutea (care a semnat pentru Tiberiu Nitu). Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) condusa de judecatoarea Dana Girbovan si Asociatia Magistratilor din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
 

loading...

Reactie sanatoasa din partea asociatiilor magistratilor din Romania dupa aparitia Protocolului PICCJ-SRI, semnat in 2009 de Laura Kovesi, Florian Coldea, George Maior si Gabriela Scutea (care a semnat pentru Tiberiu Nitu). Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) condusa de judecatoarea Dana Girbovan si Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), prin presedintele interimar judecatoarea Andreea Ciuca, cer public Parchetului General si Serviciului Roman de Informatii sa publice de indata absolut toate protocoalele ori intelegerile de cooperare pe care le au din 1990 pana in prezent, incheiate intre oricare dintre structurile lor din subordine si solicita CSAT sa dea publicitatii toate Hotararile pe care le-a emis in ultimii 28 de ani, care privesc ori au legatura cu Justitia.

Solicitarea celor doua asociatii ale magistratilor, exprimata intr-un comunicat din data de 3 aprilie 2018, vine ca urmare a declasificarii protocolului incheiat intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii in anul 2009, care devoala colaborarea dintre Parchetul General si SRI, precum si existenta unor echipe mixte formate din procurori si lucratori ai serviciului de informatii.

UNJR si AMR opineaza ca cei care au semnat si implementat acest Protocol trebuie sa si-l asume si, mai ales, “sa dea socoteala pentru el”, fiind de nepermis ca, in ultimii ani, Parchetul General sa actioneze in baza unui protocol care a adaugat la lege si care contine prevederi ce contravin legii, cu afectarea dosarelor penale de urmarire penala, prin incalcarea dreptului la aparare si la un proces echitabil al celor vizati de anchete.

Fata de aceasta situatie, UNJR si AMR anunta ca vor declansa o serie de noi actiuni care sa conduca la clarificarea tuturor aspectelor care au determinat afectarea Justitiei si a Statului de drept, “prin prisma ingerintei serviciilor de informatii in administrarea actului de justitie”.

Prezentam in continuare comunicatul comun al UNJR si AMR din data de 3 aprilie 2018:

“Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) multumesc tuturor celor care au sustinut actiunile asociatiilor prin care, incepand cu 2015, am urmarit publicarea tuturor actelor si protocoalelor secrete ce au vizat sau afectat administrarea justitiei in Romania.

Intr-un stat care se pretinde democratic si care respecta separatia puterilor, justitia nu poate fi administrata dupa acte secrete, asa cum era in perioada comunista. Cine sustine contrariul are grave carente in a intelege in primul rand democratia si ce inseamna respectarea drepturilor si libertatilor omului.

Cuprinsul Protocolului semnat intre Parchetul General si SRI in 2009 confirma ingrijorarile pe care, incepand cu 2015, UNJR si AMR le-au exprimat in spatiul public cu privire la implicarea SRI in justitie.

Faptul ca SRI-ul a fost cel care a initiat declasificarea acestui Protocol este de laudat si reprezinta un prim pas de revenire la normalitatea democratica si de recredibilizare a acestei institutii.

Grava si nescuzabila, insa, este atitudinea reprezentantilor Parchetului General, care de atatia ani de zile au actionat in baza acestui Protocol ce a produs consecinte efective in dosarele de urmarire penala, punand la indoiala respectarea dreptului la aparare si la un proces echitabil al celor acuzati.

Dincolo de faptul ca Protocolul adauga la lege si are prevederi ce contravin legii, prin acceptarea acestuia procurorii si parchetele au cedat independenta lor operationala SRI-ului, afectand in mod grav statutul procurorilor si increderea cetatenilor in activitatea acestora.

Acest Protocol a subminat independenta procurorilor cum nici un act nu a facut-o, si cu toate acestea, din 2009 pana in prezent, nu a aparut in spatiul public vreo reactie din partea parchetelor care sa conteste raportul de subordonare fata de SRI.

Cand un procuror, care are statut de magistrat, accepta sa fie subordonat unui ofiter SRI, isi submineaza singur propria independenta si isi compromite grav reputatia si statutul.

Cei ce au semnat si implementat acest Protocol trebuie sa si-l asume si sa dea socoteala pentru el.

Daca exista procurori care nu au cunoscut continutul lui sau nu au acceptat implementarea acestuia, trebuie, macar in acest ultim ceas, sa iasa public si sa spuna acest lucru, altfel statutul lor va fi compromis.

UNJR si AMR subliniaza, inca o data, ca gravitatea celor cuprinse in Protocol nu poate fi negata deoarece, intr-un stat democratic, administrarea justitiei nu se poate face prin acte care, nu doar ca sunt secrete si inaccesibile celui acuzat si judecatorilor, dar adauga la lege si/sau au prevederi contrare legii.

UNJR si AMR vor incepe o serie de noi actiuni pentru lamurirea tuturor acestor aspecte de o gravitate fara precedent, care au afectat grav justitia si statul de drept, prin prisma ingerintei serviciilor de informatii in administrarea actului de justitie.

Solicitam public atat Parchetului General, cat si SRI-ului, sa publice de indata absolut toate protocoalele ori intelegerile de cooperare pe care le au din 1990 pana in prezent, incheiate intre oricare dintre structurile lor din subordine.

De asemenea, solicitam public CSAT-ului sa publice toate hotararile pe care le-a emis din 1990 si privesc ori au legatura cu justitia.

Daca vrem sa ne rupem de trecutul comunist si sa vindecam justitia de metehnele si practicile securiste, trebuie sa incepem prin a afla adevarul cu privire la aceste acte secrete ce au influentat justitia din 1990 pana in prezent. Tot adevarul!

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania

prin presedinte

Jud. Dana Girbovan

Asociatia Magistratilor din Romania

prin presedintele interimar

Jud. dr. Andreea Ciuca”


Sursa: luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ca sa va lamuriti cum gandesc conducatorii lumii -Christine Lagarde: „Bătrânii trăiesc prea mult și este un risc pentru economia globală, trebuie făcut ceva”
Document al ANAF care demonstrează „vânătoarea firmelor”. Fiecare echipă de inspectori fiscali are target de amenzi de 6 milioane lei pe an. Reacția virulentă a lui Dragnea
Tehnocraţii cumpără trenuri din Franţa la suprapreţ, deşi au Softronic-ul la Craiova
TEHNOCRAȚII PROGRESIȘTI VOR SĂ VACCINEZE OAMENII CU FORȚA Vlad ASPEN Voiculescu, Ministrul
Donald Trump: Nu vreau niciun salariu ca presedinte, banii sa ramana la popor |Iohannis, Ciolos cand luati exemplu?
Ungaria în război cu Soros
SLUGILE AU IESIT LA INTERVAL – Procurorii din CSM au lansat un comunicat impotriva libertatii de exprimare ca s-o scoata pe Laura Kovesi din corzi. CSM isi permite sa ii „atentioneze” pe jurnalisti, politicieni si reprezentanti ai societatii civile privind comentariile legate de autodenuntul lui Sebastian Ghita, care a dezvaluit ca ar fi participat la musamalizarea plagiatului sefei DNA. CSM a tacut cand diversi inculpati au fost desfiintati de propaganda cu informatii scurse de la DNA
O știre „sertarizată”: A doua zi după câștigarea alegerilor prezidențiale, Iohannis l-a decorat pe șeful masoneriei evreiești din România!
Om de știință băgat la închisoare după ce a descoperit că viruși cauzatori de moarte ajung în corpul uman prin intermediul vaccinurilor
Vin vremuri grele pentru Economia Mondială sau sunt Programate să Vină? Soros îşi reduce expunerea în acţiuni americane cu 37% și investeşte în aur. Aurul a urcat cu 16% în primele trei luni ale anului, cel mai puternic avans din 1986.
Statul obliga si forteaza prin lege sa ne otraveasca si sa ne imbolnaveasca copiii prin vaccinarea obligatorie !!!
Tot mai mulți români fac operații de schimbare de sex pe banii statului. De curând doi liceeni au făcut asta. În străinătate o operație costă de la 20.000 de euro în sus
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro