Detaliile sinistre omise de Walt Disney din „Albă ca Zăpada”: Povești recomandate mai degrabă adulților

Distribuie!by „Albă ca Zăpada” este o poveste clasică, în care binele triumfă aspra răului. Este povestea unei tinere frumoase și nevinovate, izgonită de o mamă vitregă, vanitoasă, geloasă și crudă. Cu ajutorul celor șapte pitici, tânăra găsește în cele din urmă dragostea adevărată. loading... Walt Disney a transpus povestea în primul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Albă ca Zăpada” este o poveste clasică, în care binele triumfă aspra răului. Este povestea unei tinere frumoase și nevinovate, izgonită de o mamă vitregă, vanitoasă, geloasă și crudă. Cu ajutorul celor șapte pitici, tânăra găsește în cele din urmă dragostea adevărată.

loading...

Walt Disney a transpus povestea în primul film de animație, lansat în 1937. „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” este considerat, până în ziua de azi, unul dintre primele zece cele mai de succes filme din toate timpurile.


Totuși, realizatorul american a omis din poveste câteva detalii sinistre. „Albă ca Zăpada” a lui Disney este o versiune cosmetizată a poveștii fraților Grimm, care era mult mai înspăimântătoare. Varianta originală a acesti povești este, probabil, ultimul lucru pe care părinții l-ar spune copiilor seara, înainte de culcare.

Povești recomandate mai degrabă adulților

Alba ca Zapada 01
Jacob și Wilhelm Grimm

Jacob și Wilhelm Grimm nu au inventat ei povestea Albei ca Zăpada. Ce doi savanți, cercetători și scriitori germani au adunat o serie de povești folclorice, transmise prin viu grai din generație în generație.


 

În 1812, frații au publicat colecția de povești, sub titlul „Povești pentru copii și familie”. În ciuda titlului, cartea nu era nicidecum destinată copiilor. Textele includeau violență, incest și alte elemente erotice.

Spre exemplu, în povestea Cenușăresei, surorile vitrege ale tinerei își taie degetele și călcâiele pentru ca picioarele să le încapă în condurul de sticlă.

În „Micuța Albă ca Zăpada”, cum se numea povestea originală, regina cea rea îi cere unui vânător să o ducă pe fată în pădure și să o ucidă, la fel ca în film. (În versiunea originală, copila are șapte ani, pe când în varianta lui Disney are 14 ani). În versiunea fraților Grimm, regina îi ordonă vânătorului să aducă înapoi organele interne ale fetei:

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

„Ucide-o, și, ca dovadă a morții ei, adu-mi înapoi ficatul și plămânii!”

Vânătorul ucide, în schimb, un mistreț. Îi recoltează ficatul și plămânii și le aduce reginei. Crezând că organele îi aparțin fetei, regina le mănâncă imediat.

„Bucătarul le-a fiert cu sare și femeia cea rea le-a mâncat, crezând că mâncase plămânii și ficatul Albei ca Zăpada”, au scris frații Grimm.

 

Albă ca Zăpada supraviețuiește tentativelor de asasinat

Alba ca Zapada 02
Regina cea rea o vizitează pe Albă ca Zăpada

În versiunea germană, regina încearcă să o ucidă pe Albă ca Zăpada încă de trei ori. Prima oară, o pune să încerce un corset. Corsetul este atât de strâmt, încât fata leșină. Piticii o salvează, tăind șireturile.

A doua oară, îi vinde fetei un pieptene otrăvit, pe care fata și-l pune în păr și leșină din nou. Tânăra este salvată, din nou, de pitici. A treia oară, regina o înșală cu mărul otrăvit, care apare și în film.

Atât în carte, cât și în film, după ce leșină (părând moartă), fata este pusă într-un sicriu de sticlă. În versiunea fraților Grimm, când prințul trece pe lângă sicriu, hotărăște să o ia cu el pe Albă ca Zăpada.

Minora se căsătorește, iar regina primește o pedeapsă cruntă

Alba ca Zapada 03

Piticii ezită, dar până la urmă sunt de acord. Însă, atunci când scot sicriul din casă, unul dintre ei se împiedică. Fata scuipă mărul care i-a rămas în gâtlej și revine imediat la viață, fără să aibă nevoie de sărutul prințului.

 

Atât în film, cât și în cartea fraților Grimm, Albă ca Zăpada și prințul se îndrăgostesc. Ce doi se căsătoresc, deși în povestea originală fata are doar șapte ani.

Inclusiv sfârșitul reginei malefice este diferit în cele două versiuni ale poveștii. În film, cei șapte pitici o fugăresc pe regină în pădure. Aceasta ajunge pe marginea unei prăpăstii, unde este lovită de un fulger și moare, căzând de pe stânci.

În versiunea fraților Grimm, regina vine la nunta celor doi. Acolo, este pedepsită să danseze până moare. Versiunea fraților Grimm cu privire la moartea reginei sună așa:

„Au pus o pereche de pantofi de fier pe cărbuni încinși. Apoi, regina a fost obligată să încalțe pantofii înroșiți în foc și să danseze până când a căzut moartă.”

SURSA:

https://incredibilia.ro/alba-ca-zapada-detalii-sinistre/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cum au rămas fără slujbe 26.000 de oameni la Roman Braşov, deşi uzina are comenzi de miliarde de lei
Când nu lupţi şi te complaci în patimă, atunci vin fel de fel de duhuri şi de farmece
Andrzej Duda, presedintele Poloniei: “Casatoria gay nu va fi niciodata legalizata in Polonia”
România, „Pubela Alimentară a Europei”, experiment științific pe cobai autohtoni
Holocaustul facut de romani ! Acum 28 de ani, în a doua zi de Crăciun, ILIESCU a legalizat AVORTUL pentru că românii au vrut libertate la crime. 25 de milioane întreruperi de sarcină în total sau poporul care a avortat un popor !  Cea mai blestemă ţară este cea care iși omoară proprii copii !! Un popor fara viziune și credinţă iși va pierde ţara !! Doar in 1990, s-au produs peste 1 MILION de întreruperi de sarcină...
Dosarul Revoluției a fost închis. Nu avem vinovați, victimele s-au împușcat singure. Procurori: "S-au tras focuri de armă pe fond de stres și oboseală" Citiți întreaga ordonanță de clasare
Actorul Macaulay Culkin: elita din Hollywood sacrifica copii in ritualuri satanice!!!
250.000 de colive: toate, pentru Putin
Dupa ce a votat COTELE OBLIGATORII DE IMIGRANTI europarlamentarul Cristian Preda a declarat ca vrea mult mai multi imigranti in Romania: „Este RUSINOS sa primim numai 1.000 de refugiati. Avem 100.000 de locuri pe litoral”
Medic: „Nimeni, dar absolut nimeni dintre cei care ne conduc nu dă doi bani pe voi şi sănătatea voastră”
Ion Besoiu a murit. Actorul din ”Toate pânzele sus” avea 85 de ani; Mesajul președintelui Iohannis
Jumătate din România s-a vândut la notariat. Ne oprim sau ne ia dracu
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro