Despre secretele mega-corporațiilor Bayer și Monsanto- Cioloș a băgat Monsanto în România

Distribuie!by Despre multiplele păcate și secretele păstrate cu sfințenie de Germania, UE și SUA ale mega-corporațiilor Bayer și Monsanto, acum îngemănate, se pot scrie romane non-fiction – fluviu, dar în cadrul discuției de față ne intereseaza doar două:  (i) Bayer s-a desprins din corporația filo-nazistă I. G. Farben, producătorul gazului […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre multiplele păcate și secretele păstrate cu sfințenie de Germania, UE și SUA ale mega-corporațiilor Bayer și Monsanto, acum îngemănate, se pot scrie romane non-fiction – fluviu, dar în cadrul discuției de față ne intereseaza doar două: 
(i) Bayer s-a desprins din corporația filo-nazistă I. G. Farben, producătorul gazului morții, Zyklon B.;
(ii) Monsanto este principalul producător și distribuitor de organisme modificate genetic, de ierbicide ultra-chimizate și de semințe de unică folosință (hibride, non-regenerabile).

loading...

Un produs al Monsanto, Roundup, este considerat cancerigen

Pentru cei care au uitat, sau au preferat tacerea, reamintesc că un produs al Monsanto, cu numele de marcă Roundup, care conține glyphosate, este considerat cancerigen.
În anul 2015, Centrul Internațional de studiu al cancerului (un organ al OMS), a declarat acest produs „probabil cancerigen”.


Evident, Monsanto a contestat (inutil) raportul în justiție, dar ceea ce a obținut în mod clar în Europa a fost o tăcere suspectă a opiniei publice (care, btw, este foarte vehementă când trebuie să susțină, cu probe constând în rapoarte ale OMS, eficiența, utilitatea și chiar obligativitatea vaccinurilor) și o reacție moale, mămăligoasă, a autorităților europene, statele sau unionale.

Glyphosate ar fi trebuit să fie eliminat din producție

În mod normal, anul acesta, glyphosate ar fi trebuit să fie eliminat din producție, tocmai pentru că este „probabil cancerigen”. Termenul s-a dus dincolo de 2021, mai ales date fiind presiunile fermierilor francezi asupra lui E. Macron.
Conform CE și Parlamentului European, glyphosate este cancerigen nu numai în privința celui care îl utilzează frecvent și în cantități mari ca erbicid, ci și în privința celor care consumă produse recoltate de pe soluri tratate cu glyphosate.


11.200 de astfel de procese, doar în SUA

Interesant este însă că ceea ce nu au reușit autoritățile europene, au reușit avocații americani.
Mulți fermieri sau utilizatori casnici ai Roundup au acuzat Monsanto, de-a lungul timpului, că le-a cauzat cancer și că i-au indus în eroare cu privire la siguranța pentru sănătatea umană și la caracterul non-nociv al Roundup.

Începand cu un proces de anul trecut, din august, Bayer – Monsanto a intrat într-un lung șir de procese de daune morale și punitive, numai în SUA fiind înregistrate 11.200 de astfel de procese.
Tribunalul din San Francisco a deschis această serie, acordând daune de 289 de milioane de dolari reclamantului Dewayne Johnson (daune reduse, ulterior, la 78 de milioane de dolari).

Daune de zeci de milioane

Tot Tribunalul din San Francisco (unde sunt înregistrate cca 700 de astfel de acțiuni) a acordat anul acesta, în martie, daune de 80 de milioane de dolari lui Edwin Hardeman.
Insistența Bayer-Monsanto de a lupta contra acestor reclamanți și de a demonstra că produsul Roundup nu este cancerigen a costat acționarii concernului nu mai puțin de 30,9 miliarde de euro, adică jumătate din prețul plătit de Bayer ca să cumpere Monsanto (60 de miliarde de euro), capitalizarea bursieră fiind mai redusă cu 35% față de perioada de dinainte de procese. Evident, urmează procese de tip class action contra managerilor concernului, de data asta formulate de acționarii concernului.

Cazul Alberta și Alva Pelliod

În data de 27 martie, la un tribunal din Oakland, California, a avut loc pledoaria finală într-un al treilea proces de daune morale și punitive contra Bayer-Monsanto.
Acest al treilea proces este esențial, întrucât:
(i) reclamanții sunt soții Alberta și Alva Pelliod, care s-au îmbolnăvit, în acelasi timp, de cancer limfatic (același tip de cancer pe care îl acuză toți ceilalți 11.200 de reclamanți); așa cum corect susține avocatul reclamanților, Brent Wisner, probabilitatea ca ambii soți să se îmbolnăvească în același timp de același tip de cancer este de 1 la 20.574 (!!!!); motivul simplu al acestei imposibilități statistice este acela ca soții sunt diferiți genetic;

(ii) s-au putut utiliza, ca probe, așa-numitele „Monsanto Papers”, documente desecretizate abia în 2017, din care rezultă că Monsanto a plătit diverșii experți și oameni de știință pentru a emite contra-rapoarte „științifice“ din care să rezulte că Roundup nu este cancerigen, în ciuda dovezilor emise de experți independenți din care rezultă că Roundup este „probabil cancerigen“. Așadar, Monsanto a măsluit probe, a contrafăcut rapoarte științifice și, cel mai probabil, a mituit înalți funcționari publici să închidă ochii la avertismentele lumii științifice și la îngrijorările publice; exact la fel s-a întamplat cu benzina cu plumb, la care s-a renunțat la 45 de ani de la prima avertizare publică a unui expert independent.

Realități ținute sub tăcere, în România

Există nenumărați indivizi implicați în comerțul în România cu acest produs Monsanto care neagă evidența periculozității acestui produs. Mai grav este că, fiind bănos și util salariilor de firmă, foști miniștri ai Agriculturii sau alți funcționari de rang înalt ori oficiali de prin diverse autorități, transformați sau nu în angajați/colaboratori/lobby-iști ai Monsanto, țin sub tăcere aceste realități, permițând ca viața de cobai a românilor să se deruleze fericit, fără sincope (până la cea fatală), în continuare.

Ca și în cazul fipronilului, de altfel. Cu fipronil se combat căpușele, puricii de găină, furnicile din gospodări și mai tot ceea ce complică viața zootehniștilor și a grădinarilor. Nici măcar nu a contat că acest produs e comercializat și acum, în contra interdicției impuse de UE în 2017, de o firmă care face afaceri foarte bune cu actuala guvernare, din postura de naș de nuntă al unui fiu de ultra-demnitar.

Trăiască mult și bine colonia de cobai!

Despre secretele mega-corporațiilor Bayer și Monsanto

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

E oficial: Trump a tăiat fondurile pentru avorturi. Lady Gaga, Madona, Miley Cyrus și alte fete „intelectuale” din SUA sunt oripilate
ADEVĂRUL despre cea mai NIMICITOARE armă din lume
CUTREMUR în Guvern: Ministrul Educaţiei, INFORMATOR. Urmează demiterea (surse)
PPE S-A ÎNTRUNIT LA BUCUREȘTI SĂ AMENINȚE POPORUL ROMÂN!
Pact pentru AUTONOMIA Ținutului Secuiesc, semnat de cele trei formațiuni maghiare din România
Vlad Mixich, unul dintre cei mai aprigi susținători ai vaccinurilor din România, numit la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului
Anarhiștii clujeni manifestă împotriva religiei. Profită de proteste să lovească în credință
Președintele Donald Trump demască pe Twitter minciunile şi dezinformările practicate de rețeaua de presă progresistă americană şi mondială din care fac parte: CBS, MSNBC, CNN, Washington Post, New York Times, Politico, WSJ, The Guardian
Planeta atacata de bancheri. Putin e urmatoarea tinta.
AUTODENUNȚ. Cătălin Avramescu ziarist la Ziare.com se autodenunță că a luat BANI DE LA SOROS. Cătălin Avramescu: "Sunt Sluga lui Soros Mă autodenunț. În nemernicia mea am luat bani de la Soros."
MAGISTRATII NU AU VOIE SA SE RIDICE IMPOTRIVA LEGII – Iata de ce protestul la care instiga Danilet, fostul consilier al lui Macovei, ii poate aduce pe magistrati in postura de a nu mai solutiona niciun dosar. Desi au obligatia de a se supune legii, magistratii manati in protest de Danilet si Lancranjan ameninta cu blocarea instantelor si a parchetelor, ca nu ar fi bune Legile Justitiei, OUG-urile Guvernului, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie si componenta CSM
Guvernul a extins nepotismul peste graniţele ţării. Ce garnitură de tineri diplomaţi au pregătit politicienii pe care i-ați votat, in timp ce copiii vostri se chinuie pe salarii de mizerie
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro