Despăgubirile de război pentru Polonia din partea Germaniei sunt o problemă reală nerezolvată (președintele polonez)

Distribuie!by Președintele polonez Andrzej Duda a subliniat marți că despăgubirile de război la care țara sa consideră că are dreptul din partea Germaniei  constituie o problemă reală care nu a fost rezolvată, transmite agenția poloneză de presă PAP. „Astăzi, după 70 de ani, chestiunea despăgubirilor de război pune probleme politice, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Președintele polonez Andrzej Duda a subliniat marți că despăgubirile de război la care țara sa consideră că are dreptul din partea Germaniei  constituie o problemă reală care nu a fost rezolvată, transmite agenția poloneză de presă PAP.
„Astăzi, după 70 de ani, chestiunea despăgubirilor de război pune probleme politice, dar este un fapt. (…) Noi, polonezii, nu avem niciun motiv să ne rușinăm sau să ne temem”, a insistat șeful statului într-un interviu acordat posturilor catolice Trwam TV și Radio Maryja.
Andrzej Duda a evocat un recent verdict al justiției italiene care a ordonat Germaniei să plătească o sumă totală de 6,6 milioane de euro pentru crimele comise de naziști germani într-un sat din Italia, în 1943.
„Dacă a avut loc o crimă, dacă au avut de suferit oameni, trebuie să se acorde compensații. Este un lucru firesc, nu e nimic extraordinar (…) Putem discuta dacă aceste reparații să fie financiare sau de alt tip”, a adăugat președintele polonez.
El a ținut să precizeze că trebuie ținut cont și de faptul că Polonia a primit foarte mult sprijin din partea Germaniei după al Doilea Război Mondial și mai ales în perioada comunistă, dar, “dacă cineva întreabă dacă problema reparațiilor de război a fost reglementată oficial, trebuie să spunem deschis că nu”.
Polonia a renunțat în 1953 la compensațiile de război, la insistențele sovieticilor, dar numeroși experți au pus sub semnul întrebării acea decizie pe motiv că în acel moment Polonia nu era un stat suveran. În septembrie, Biroul de analiză al Sejmului (Camera inferioară a legislativului polonez) a publicat un raport care conchide că Polonia este eligibilă pentru compensații de război de la Germania și că afirmațiile contrare sunt nefondate, menționează PAP.
Sursa: AGERPRES

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

FORȚA. VACCINAȚI CU FORȚA. Avocatul Poporului vrea ca Poporul să fie VACCINAT CU FORȚA spre binele poporului. Avocatul Dușmanului s-a sesizat din oficiu în cazul epidemiei de rujeolă și cere Ministerului Sănătății, Legea Vaccinării Obligatorii
BOMBĂ în justiție: Abuzul în serviciu a fost DEZINCRIMINAT. În ce caz s-a pus în aplicare decizia CC
Rușine! Tehnocrații au fugit cu banii de pâine ai românilor !
„Adevărata putere în lume nu este puterea națională, ci puterea marilor corporații”
Profesorul Ion Coja: „Cred că există temei legal pentru a redeschide dosarul adopțiilor ilegale mijlocite de soții Iohannis.”, autor a peste 20 de înfieri ilegale
Pensionar german, obligat de primar să renunţe la apartament pentru a putea fi cazaţi migranţi - video
Economica.net: Curentul din România a ajuns mai scump decât cel din Franța sau Germania
Cei care azi conduc România aflându-se în slujba unor grupuri de interese străine
Trump, victima presei și a colaboratorilor? Atacul din Siria, demontat de un veteran din Irak: Ați mușcat momeala! Dacă o să mai plecați urechea la asta, veți fi cel mai prost președinte din istoria SUA!
28 iunie 1883: Ziaristul Mihai Eminescu este arestat, la 33 de ani, pentru scrierile "conspirationiste", care azi ar fi catalogate drept fake news!
Scandal în Familia Regală! Acuzat de fraudă fiscală de fosta amantă !
Scrisoarea deschisă a unui român către președintele Iohannis: România este deja normală, poate mai normală decât o doriți dvs.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro