Despăgubirile de război pentru Polonia din partea Germaniei sunt o problemă reală nerezolvată (președintele polonez)

Distribuie!by Președintele polonez Andrzej Duda a subliniat marți că despăgubirile de război la care țara sa consideră că are dreptul din partea Germaniei  constituie o problemă reală care nu a fost rezolvată, transmite agenția poloneză de presă PAP. „Astăzi, după 70 de ani, chestiunea despăgubirilor de război pune probleme politice, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Președintele polonez Andrzej Duda a subliniat marți că despăgubirile de război la care țara sa consideră că are dreptul din partea Germaniei  constituie o problemă reală care nu a fost rezolvată, transmite agenția poloneză de presă PAP.
„Astăzi, după 70 de ani, chestiunea despăgubirilor de război pune probleme politice, dar este un fapt. (…) Noi, polonezii, nu avem niciun motiv să ne rușinăm sau să ne temem”, a insistat șeful statului într-un interviu acordat posturilor catolice Trwam TV și Radio Maryja.
Andrzej Duda a evocat un recent verdict al justiției italiene care a ordonat Germaniei să plătească o sumă totală de 6,6 milioane de euro pentru crimele comise de naziști germani într-un sat din Italia, în 1943.
„Dacă a avut loc o crimă, dacă au avut de suferit oameni, trebuie să se acorde compensații. Este un lucru firesc, nu e nimic extraordinar (…) Putem discuta dacă aceste reparații să fie financiare sau de alt tip”, a adăugat președintele polonez.
El a ținut să precizeze că trebuie ținut cont și de faptul că Polonia a primit foarte mult sprijin din partea Germaniei după al Doilea Război Mondial și mai ales în perioada comunistă, dar, “dacă cineva întreabă dacă problema reparațiilor de război a fost reglementată oficial, trebuie să spunem deschis că nu”.
Polonia a renunțat în 1953 la compensațiile de război, la insistențele sovieticilor, dar numeroși experți au pus sub semnul întrebării acea decizie pe motiv că în acel moment Polonia nu era un stat suveran. În septembrie, Biroul de analiză al Sejmului (Camera inferioară a legislativului polonez) a publicat un raport care conchide că Polonia este eligibilă pentru compensații de război de la Germania și că afirmațiile contrare sunt nefondate, menționează PAP.
Sursa: AGERPRES

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Un manual de istorie publicat în Franţa sugerează că atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 au fost orchestrate de CIA
Sidex Galați, cel mai mare combinat construit vreodată în România, se pregătește de dispariție. Modul în care a fost cedat diamantul economiei românești, tiparul după care s-a devalizat industria României, sub pretextul „privatizării”
30 de ani de la Revoluţie. „10.000 de morţi“. De ce a dezinformat presa străină si a transmis atâtea știri false in vest?
Adevărul despre Dan Barna. "Banii s-au evaporat între amici cu facturi la comandă, în nepotisme, deturnări, plăţi fictive, furturi"
Aeroporturile din Bucureşti şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa vor fi scoase la privatizare
Amenzi mari pentru părinţii care nu se reeducă în privinţa vaccinării. Alexandru Rafila vrea cenzurarea discuţiilor despre vaccinuri.
Putin a dezvăluit temerile sale că roboții cu inteligență artificială "ne vor mânca într-o" zi și i-a cerut șefului celei mai mari companii de tehnologie din Rusia să spună cât de repede se va întâmpla acest lucru
Bloomberg: Emmanual Macron ar putea vinde o parte din avuția națională a Franței şi-anume o parte din participațiile deținute de Stat la Renault, Orange și Engie
Liderul USR Dan Barna susține căsătoria între persoane de aceleași sex și adoptării unei legi care să dea liber căsătoriilor între persoane de același sex
IDENTIFICAȚI TRĂDĂTORII! SOLDAȚII LUI SOROȘ AU INVADAT ROMÂNIA !
PLICUL GALBEN DE LA SRI – Informarile SRI cu care DNA a omorat zeci de firme romanesti sunt tinute la secret. SRI refuza sa desecretizeze adresele din dosarul CNAS. Inculpatii sunt judecati pe informatii la care nu au acces: “Apreciem inoportuna declasificarea adreselor, cat si includerea acestora in dosarul aflat pe rolul CAB, transmise instantei doar spre a fi consultate de completul investit cu solutionarea cauzei, cu rugamintea de a fi restituite ulterior consultarii” (Document)
Inca un pas de la republica la monarhie !!! Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca va depune un nou proiect de lege privind Casa Regala, care va intra in procedura parlamentara ! Deci "suveranii" incet si sigur isi preiau tara si in-REGIS-tratii lor !!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro