Democrații vor să elimine cuvântul „Dumnezeu” din jurământ

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

La doar câteva săptămâni după ce au redevenit majoritari în Camera Reprezentanților, democrații care fac parte din Comisia pentru resurse naturale vor ca formula „așa să-mi ajute  Dumnezeu” să dispară din jurământul pe care îl rostesc persoanele audiate de comisie, anunță Fox News, citat de thehill.com.
Propunerea democraților prevede ca martorii chemați la audieri în fața comisiei să rostească un nou jurământ, fără vreo orice referire religioasă. Și jurământul ar urma să sune astfel: „Jurați sau afirmați, sub sancțiunea legii, că mărturia pe care urmează să o dați este adevărul, doar adevărul și nimic altceva decât adevărul [așa să vă ajute Dumnezeu]?”

Potrivit Fox News, în propunerea democraților,  expresia „așa să vă ajute Dumnezeu” apare scrisă în paranteze, cu  roșu, indicând faptul că această frază urmează să fie eliminată.
Comisia va vota asupra eliminării acestei referințe la Dumnezeu într-una din sesiunile din această săptămână.


loading...

Modificările pe care le susțin democrații au declanșat imediat reacția dură a republicanilor, care au acuzat „progresiștii” că doresc „să impună tradițiile seculare în numele preconcepțiilor ideologice necinstite”. „Este incredibil, dar nu și surprinzător că democrații încearcă să-L înlăture pe Dumnezeu din procedurile comisiei”, a declarat republicana Liz Cheney pentru Fox News.  „Este evident că au devenit într-adevăr partidul lui Karl Marx”, a adăugat ea.
În 2012, Partidul Democrat a renunțat la formularea „dat de Dumnezeu” de pe platforma formațiunii și în care, inițial, se spunea: „Avem nevoie de un guvern care să susțină speranțele, valorile și interesele oamenilor care muncesc care le oferă celor care doresc să muncească din greu șansa de a profita din plin de potențialul lor dat de Dumnezeu”.

https://www.activenews.ro/externe/%E2%80%9EPartidul-lui-Karl-Marx-Democratii-vor-sa-elimine-cuvantul-%E2%80%9EDumnezeu-din-juramant-154432?fbclid=IwAR1pfTcybNafYrZFNeoZdWhaPSZxCPPQ8DBaW4r0-yPKPZZVBdTfYx76pSk
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

GDI

Gazetadeinformatii.ro

Lasă un răspuns

Close
Citește mai multe:
Robotronul a fost pe la Academia Romana sa ce?

Azi am dat click pe pagina Prostovanului Antinational si m-am inveselit - haz de necaz! De cate ori am fost

Statistică îngrijorătoare: România are cel mai mare risc de sărăcie din UE în cazul persoanelor cu loc de muncă

Riscul de sărăcie la persoanele ocupate din România era aproape dublu (18,9%) în anul 2016 faţă de media din Uniunea

Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă: ”Dacă ai credință poți să te vindeci”

În cadrul unuia dintre interviurile LiveDoc, cunoscutul neurochirurg Leon Dănăilă a explicat cât de importantă e starea psihică și credința

SOCANT! Un cadru medical aflat la clubul Colectiv da cartile pe fata! Acolo au fost 63 de morti! Oamenii si-au ingropat copiii sub amenintari politice!

Inca de acum o saptamana, de cand s-a petrecut tragedia de la Colectiv, s-a tot vehiculat faptul ca numarul decedatilor

Foștii aleși primesc din iulie pensii care ajung la 10.000 de lei. Va convine, dupa ce ne-au distrus tara?

Legea salarizării unice nu a adus vești bune doar pentru parlamentarii în funcție. Și foștii aleși, care și-au votat în

Bugetul pe steroizi. Impozitarea ateismului militant

“Nu doresc să plătesc impozite pentru biserică” este fraza favorită a ateului de serviciu pe net. “Din cauza popilor nu

Închide