De la FIŢUICĂ la BLUETOOTH. Cum se COPIAZĂ astăzi la EXAMENE

Distribuie!by În trecut, copiatul la examene însemna, de cele mai multe ori, o hârtiuţă ascunsă în mânecă sau notiţe scrise direct în palmă sau antebraţ. Însă, acum, tinerii care se pregătesc pentru examene se folosesc de tehnologiile moderne pentru a copia. După apariţia pe piaţă a smartphone-urilor, a smartwatch-urilor, a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
În trecut, copiatul la examene însemna, de cele mai multe ori, o hârtiuţă ascunsă în mânecă sau notiţe scrise direct în palmă sau antebraţ. Însă, acum, tinerii care se pregătesc pentru examene se folosesc de tehnologiile moderne pentru a copia.
După apariţia pe piaţă a smartphone-urilor, a smartwatch-urilor, a ochelarilor Google, elevul modern are o varietate de gadget-uri pe care le-ar putea folosi pentru a trişa la examene, scrie într-un articol CNN.
În prezent, profesorii nu numai că trebuie să fie vigilenţi în sala de examinare, ci trebuie să fie la curent cu toate noile tehnologii apărute.
“Consider că toate aceste tehnologii vor reprezenta o problemă. Vor exista consecinţe care nu pot fi încă prevăzute”, a declarat Larry Rosen, profesor la Universitatea din California.
În Anglia, guvernul începe să răspundă la această ameninţare, potrivit Ministerului Educaţiei. 
Ameninţarea invizibilă
Unele dispozitive sunt imposibil de văzut, cum ar fi aşa-numitele căşti Bluetooth “invizibile”. Acestea dspun de un microfon minuscul, care este legat de un telefon mobil. Astfel de dispozitive pot fi folosite pentru a primi răspunsuri de la cineva din exterior.
“Dacă observăm un student care îşi mişcă stiloul sau pixul în dreptul computerului sau dacă văd că îşi mişcă încheietura mâinii, acestea sunt semnale că probabil face fotografii. Atunci intervenim”, spune Taylor Ellis, decan în cadrul unei universităţi din Florida.
China ne arată VIITORUL
China pare să fie ţara care ne arată cum să luptăm împotriva copiatului. În şcolile şi universităţile din China se folosesc noile tehnologii pentru a combate “trişatul high-tech” de mai bine de un an. Membrii comisiilor de examinare folosesc monitorizarea semnalelor radio şi verificarea studenţilor cu scanere pentru a se evita copierea
“Este greu să găseşti profesorii care cunosc tot ce se întâmplă acum pe piaţa tehnologiilor. Ei nu ştiu prea multe despre noile dispozitive apărute, asta se întâmplă doar în şcolile de specialitate. Este nevoie de o schimbare în întreg sistemul de învăţământ. În viitor, orice copil va avea un computer”, a declarat Shelly Palmer, consultant digital media..
http://m.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-de-la-fituica-la-bluetooth-cum-se-copiaza-astazi-la-examene-221847?fbclid=IwAR0b3XWerOCWDy86oiFcc097KTjmcwnr3MJpKEcRExmm6uIbnCUhK_tqb44

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

[UPDATE] Control la Schweighofer: trafic de lemn și fraude cu certificate verzi
Dr. Vasile Astărăstoae: O femeie care decide să facă avort este într-o criză existențială. Nu am cunoscut vreo femeie, care a practicat avortul, și care să nu aibă probleme
Domnu’ Ciolos, dar de ce am dat 15 milioane de Euro pe chestia asta?
Lecţia Islandei: cum să scoţi o ţară din criza economică fără să plăteşti pentru datoriile altora
De ce-a deturnat Klaus Iohannis ancheta în cazul Colectiv de la ipoteza mîinii criminale către teza Vinovată e Corupția?
Macovei a cerut UCIDEREA UNUI MINISTRU. Mărturie în direct, la TV. INCENDIAR!
"Eu cu maică-ta am plecat de la zero și nu ne-a ajutat nimeni" GRESIT Ceaușescu i-a ajutat pe absolut toți tinerii din țara asta!!!
Realitatea pur românescă. Tiganii INCASEAZA peste 95% din ajutoarele sociale platite din banii tai si ai mei! PE NOI NE INTRABA CINEVA DACA DORIM SA SPONSORIZAM LENEA?
ALEASA AMBASADELOR – Judecatoarea Florica Roman de la CA Oradea acuza blatul pentru Kovesi: “Numirea Laurei Kovesi la DNA a fost facuta in baza unor intelegeri in afara legii, oculte, sub supravegherea unor ambasade... Ambasadorii nu au vorbit despre importanta respectarii drepturilor si libertatilor, dar au aplaudat abuzurile si tacticile staliniste ale DNA, au redus justitia la lupta anticoruptie si au asociat DNA cu procurorul sef, compromitand ireparabil imaginea acestei structuri”
NOAPTEA MINȚII. Klaus Iohannis, împotriva protejării familiei naturale
Ion Cristoiu: Cronica Statului mafiot | 3000 de euro! Asta e pensia alimentară plătită lunar din 2009 de fosta soție – de profesie medic, lui Dan Condrea
Profesorul care a dezvaluit ca Dragnea a ramas repetent a fost batut si injunghiat chiar in curtea facultatii
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro