De la FIŢUICĂ la BLUETOOTH. Cum se COPIAZĂ astăzi la EXAMENE

Distribuie!by În trecut, copiatul la examene însemna, de cele mai multe ori, o hârtiuţă ascunsă în mânecă sau notiţe scrise direct în palmă sau antebraţ. Însă, acum, tinerii care se pregătesc pentru examene se folosesc de tehnologiile moderne pentru a copia. După apariţia pe piaţă a smartphone-urilor, a smartwatch-urilor, a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
În trecut, copiatul la examene însemna, de cele mai multe ori, o hârtiuţă ascunsă în mânecă sau notiţe scrise direct în palmă sau antebraţ. Însă, acum, tinerii care se pregătesc pentru examene se folosesc de tehnologiile moderne pentru a copia.
După apariţia pe piaţă a smartphone-urilor, a smartwatch-urilor, a ochelarilor Google, elevul modern are o varietate de gadget-uri pe care le-ar putea folosi pentru a trişa la examene, scrie într-un articol CNN.
În prezent, profesorii nu numai că trebuie să fie vigilenţi în sala de examinare, ci trebuie să fie la curent cu toate noile tehnologii apărute.
“Consider că toate aceste tehnologii vor reprezenta o problemă. Vor exista consecinţe care nu pot fi încă prevăzute”, a declarat Larry Rosen, profesor la Universitatea din California.
În Anglia, guvernul începe să răspundă la această ameninţare, potrivit Ministerului Educaţiei. 
Ameninţarea invizibilă
Unele dispozitive sunt imposibil de văzut, cum ar fi aşa-numitele căşti Bluetooth “invizibile”. Acestea dspun de un microfon minuscul, care este legat de un telefon mobil. Astfel de dispozitive pot fi folosite pentru a primi răspunsuri de la cineva din exterior.
“Dacă observăm un student care îşi mişcă stiloul sau pixul în dreptul computerului sau dacă văd că îşi mişcă încheietura mâinii, acestea sunt semnale că probabil face fotografii. Atunci intervenim”, spune Taylor Ellis, decan în cadrul unei universităţi din Florida.
China ne arată VIITORUL
China pare să fie ţara care ne arată cum să luptăm împotriva copiatului. În şcolile şi universităţile din China se folosesc noile tehnologii pentru a combate “trişatul high-tech” de mai bine de un an. Membrii comisiilor de examinare folosesc monitorizarea semnalelor radio şi verificarea studenţilor cu scanere pentru a se evita copierea
“Este greu să găseşti profesorii care cunosc tot ce se întâmplă acum pe piaţa tehnologiilor. Ei nu ştiu prea multe despre noile dispozitive apărute, asta se întâmplă doar în şcolile de specialitate. Este nevoie de o schimbare în întreg sistemul de învăţământ. În viitor, orice copil va avea un computer”, a declarat Shelly Palmer, consultant digital media..
http://m.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-de-la-fituica-la-bluetooth-cum-se-copiaza-astazi-la-examene-221847?fbclid=IwAR0b3XWerOCWDy86oiFcc097KTjmcwnr3MJpKEcRExmm6uIbnCUhK_tqb44

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Liviu Dragnea vrea UDMR la guvernare, când România celebrează Centenarul Marii Uniri: ”Anul viitor este anul in care am avea o sansa să pansăm multe răni”
REGELE mason Carol I a DEMOLAT mai multe BISERICI decat CEAUSESCU
IMPORTANT DE CITIT: Rolul FMI si al UE in colonizarea Romaniei
ISTERIA ANTI-BISERICA A ONG-URILOR LUI SOROS CONTINUA. In timp ce Masoneria si multe ONG-uri sunt finantate de la stat, Remus Cernea cere ca statul sa nu mai dea bani pentru Construirea Catedralei Mântuirii Neamului - propunere legislativă depusă la Senat
Ce ascund protestele procurorilor?
CEREM CETATENILOR ROMANIEI SA SEMNEZE PENTRU NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI
România este singura țară din UE care a interzis accesul animalelor în pădure, ca să poată fi jefuită în liniște!
Forța malefică din spatele Sistemului corupt al Justiției – și nu numai…
ANAF a publicat primele liste cu 2.600 datornici la stat. „Persoanele fizice vin buluc acum să plătească”
Președintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională proiectul PSD care elimină 102 de taxe nefiscale, Guvernul anunțând anterior că eliminarea acestora va avea un impact bugetar de circa 1,6 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB.
Victor Ponta si liderii UDMR au plans infrangerea revolutiei sovine maghiare de catre romani, rusi si austrieci
Biofizicianul Virgiliu Gheorghe, despre legea vaccinării obligatorii: Dacă va trece, atunci orice altă lege care include ideea de consimțământ prezumat va deveni posibilă: de la eutanasiere la prelevare de organe (VIDEO)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro