De la cine din România ar fi obținut Black Cube printr-un legendar șef al Mossad confirmarea acțiunii speciale Kovesi. Scandalul Black Cube ar putea lua o turnura halucinanta Redactia

Distribuie!by   loading... “Meir Dagan a avut relaţii bune cu serviciile de informaţii din România. M-am gândit că el ne poate verifica mai în profunzime despre esenţa proiectului. M-am consultat cu Udi Levi, dacă pot apela la Dagan pe acest subiect, şi el a spus că este o idee bună. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

meir-dagan

loading...

Meir Dagan a avut relaţii bune cu serviciile de informaţii din România. M-am gândit că el ne poate verifica mai în profunzime despre esenţa proiectului. M-am consultat cu Udi Levi, dacă pot apela la Dagan pe acest subiect, şi el a spus că este o idee bună. Am mers singur la Meir Dagan acasă, la câteva zile după convorbirea cu Daniel, i-am explicat sensibilitatea proiectului şi am întrebat dacă va putea verifica cu relaţiile sale din România dacă este într-adevăr un proiect guvernamental. Dagan nu îl cunoştea pe Daniel Dragomir. Însă a spus că desigur va putea să verifice aceasta pentru noi. I-am explicat sensibilittea cu Coldea şi să nu îl abordeze pe Coldea din greşeală, i-am explicat lui Dagan că, din câte am înţeles noi din întâlnirea cu Dragomir, în spatele proiectului sunt Hellvig şi preşedintele. Dagan a revenit la mine după o zi, două, la telefon şi mi-a precizat că a efectuat toate verificările în România şi într-adevăr este vorba despre un proiect foarte important pentru statul român, noi trebui să desfăşurăm activitatea precum a spus Daniel doar din România şi astfel vom fi protejaţi de organizaţie” se arată în declaraţia lui Dan Zorella dată DIICOT în scandalul #BlackCube. Relateaza flux24.ro

Discuția între Zorella și Dagan ar fi avut loc înainte cu 10 zile de decesul fostului șef legendar al Mossad.

Dan Zorella afirmă în declarația dată DIICOT și publicată parțial de Evenimentul Zilei și integral de jurnalistul Ion Cristoiu că Dagan ar fi vorbit la București probabil pe o cartelă pre pay și ar fi primit confirmarea că operațiunea Tornade (#BlackCubeKovesi)ar fi fost aprobată de la cel mai înalt nivel în statul român.

Surse specializate în serviciile secrete au declarat în exclusivitate pentru FLUX 24 că în nici un caz Dagan nu ar fi putut avea un răspuns de la Mihai Răzvan Ungureanu, fost șef al SIE, demisionar de curând și a cărui ieșire din scenă a fost legată de scandalul #BlackCube.

Alte surse pun la îndoială declarația lui Dan Zorella.

Cu 10 zile înainte să moară greu de crezut că Dagan mai putea fi stabil încă să mai poată acționa și telefona în România, au spus alte surse specializate în serviciile secrete pentru FLUX 24.

Meir Dagan putea avea o confirmare din România privind o operațiune specială doar de la cei care ar fi putut-o ordona, adică Președintele României și cercul său de consilieri, au mai susținut sursele specializate în servicii secrete.

Sursele îl indică drept posibil interlocutor al lui Dagan pe Constantin Dudu Ionescu, consilierul președintelui Iohannis pe probleme de securitate, datorită relațiilor sale vechi pe linie de afaceri cu Israelul și adversității din trecut față de Laura Codruța Kovesi.

Constantin Dudu Ionescu a ocupat timp de cativa ani funcția de general manager la reprezentanța din România a holdingului Elbit Systems Israel.

În 10 septembrie 2002, Ariel Sharon l-a numit pe Meir Dagan director al Serviciului de Informații și Misiuni speciale cunoscut pe scurt sub numele de Mossad. în locul lui Efraim Halevi. El a fost apoi reconfirmat în această funcție de două ori și a încheiat-o în anul 2011.

Dagan si-a câștigat aprecieri în Israel și din partea unor factori internaționali, inclusiv din lumea arabă. În aceasta perioadă s-au atribuit Mossadului eliminarea unor însemnați conducători de organizații de teroare, ca de pildă Imad Murniye, comandantul „militar” al Partidului lui Allah – Hizbollah din Liban, într-un atentat la Damasc, Mahmud al Mabhuh, din conducerea organizației palestinene islamiste Hamas într-un atentat la Abu Dhabi și punerea unor obstacole în calea programului nuclear al regimului lui Bashar al-Assad din Siria și al ayatollahilor din Iran. La 6 ianuarie 2011, Dagan și-a încheiat misiunea ca director al Mossadului. În ultimii ani a criticat politica premierului Netanyahu, de pildă în legatură cu negocierile dintre puteri și Iran. La 25 mai 2011 a fost numit președinte al companiei Gulliver Energy care se ocupă cu prospecțiuni de gaze naturale și petrol în Marea Mediterană. În anul 2012 a suferit un transplant de ficat in Belarus. Meir Dagan a murit in anul 2016 în urma unui cancer.

Scandalul Black Cube ar putea lua o turnura halucinanta


Pe principiul unde dai și unde crapă, scandalul Black Cube ar putea lua o turnură absolut năucitoare, grație unei informații aparent banale din depoziția lui Dan Zorella, neremarcată pînă acum de nimeni. Dacă informația se confirmă, am putea avea un scandal politic încă mai mare decît Black Cube însuși.
Iată ce spune directorul Black Cube, Dan Zorella, legat de modul în care a ajuns să preia acțiunea de investigare a șefei DNA, Laura Kovesi, în depoziția publicată exclusiv de ziaristul Ion Cristoiu:

”Am primit o adresă din partea unei persoane pe nume Daniel Dragomir, la sfîrşitul lui ianuarie 2016, precizez că în anul 2015 nu am fost în România. Daniel m-a abordat despre un proiect foarte important şi sensibil în România. Daniel m-a abordat printr- un tînăr israelian pe nume Gidi Zelivansky, ca intermediar care s-a adresat pentru a trimite un client. Nu-l cunosc dinainte de acesta. Daniel mi-a spus că există o problemă importantă pe care este interesat să o cercetăm în România în legătură cu DNA-ul – este vorba de iniţialele autorităţii anticorupţie. Iar apoi Gidi mi-a explicat că Daniel este un oficial din serviciile secrete române. Şi am înţeles că nu doreşte să vorbească prea mult la telefon şi cere să-l întîlnim pe Daniel în Bucureşti”.


Întrebat dacă Gidi cunoştea detalii despre operațiune, Zorella răspunde: ”Doar titlul cercetării – a verifica informaţii legate de suspiciuni de corupţie în organizaţia D.N.A., şi în special faţă de şefa D.N.A.”.
Întrebarea-cheie care se ridică în acest moment e următoarea:

EXISTĂ VREO LEGĂTURĂ DE RUDENIE ÎNTRE PERSONAJUL GIDI ZELIVANSKI – INTERMEDIARUL ÎNTRE SRI-ISTUL DRAGOMIR SI MOSSAD-IȘTII BLACK CUBE – ȘI GIDEON ZELIVANSKI, PROPRIETARUL CLADIRII IN CARE A FUNCȚIONAT CLUBUL ”COLECTIV”?


Gideon Zelivanski, tot cetățean israelian, reamintim, a fost anchetat de DNA, judecat și condamnat definitiv la șase ani de pușcărie tocmai pentru fraude (înșelăciune și spălare de bani) prin care a pus mîna pe clădirea clubului ”Colectiv”.

Condamnarea definitivă s-a produs în noiembrie 2015, fix cu cîteva săptămîni înainte ca Gidi Zelivanski să medieze contactul între Dragomir și Zorella.
Dacă Gideon și Gidi sunt rude, avem dovada clară că patronul sediului clubului ”Colectiv” avea relații strînse la vîrful serviciilor din România și Israel, odată ce a putut face ”lipeli” între un fost/actual greu al SRI și o companie formată din foști/actuali agenți ai serviciilor israeliene.
Asta, în condițiile în care, potrivit lui Zorella, Gidi știa de la început că acțiunea e îndreptată contra șefei DNA, instituția care îl trimisese pe Gideon după gratii pentru multă vreme.
Și tot ca proprietar al clădirii, Zelivanski putea facilita acces neîngrădit în interiorul acesteia oricui ar fi avut chef.
Pentru că mai departe ”se spărie gândul”, vorba lui Miron Costin, ne oprim aici cu speculațiile. (Bogdan Tiberiu Iacob)

”Zelivanski ar fi trebuit să fie în închisoare începând cu noiembrie 2015, însă se află în libertate și astăzi, fiindcă autoritățile statului nu au reușit să îl încarcereze. Mai mult decât atât, el continuă să participe, prin reprezentanți, la ședințele adunării generale a creditorilor Pionierul, la care se discută reorganizarea întreprinderii.
Cum cea mai mare datorie pentru care Pionierul se află acum în insolvență provine dintr-un cumul al indemnizațiilor lui de administrator – 660.000 de lei – Zelivanski controlează întreprinderea și în această etapă, când, teoretic, managementul e deținut de un lichidator numit de instanță.
La ultima ședință a adunării creditorilor, Zelivanski a desemnat-o pe avocata Elena Alina Stănescu din București să îl reprezinte.
Contactată de RISE Project, aceasta spune că și-a primit împuternicirea prin „poșta electronică” și că afaceristul israelian nu se află în țară”.

 

Sursa:nasul.tvinpolitics.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ministrul Finanţelor vrea ca toate preţurile din România să fie în lei, şi nu în echivalentul în lei a unor preţuri în euro
21 august 1968: 51 de ani de la cel mai demn moment al României după al doilea război mondial. Ceaușescu se opune și condamnă vehement invazia sovietică în Cehoslovacia. Istoricul F.Constantiniu: „A fost his finest hour!”
Ambasadorul SUA în România alături de steagul „ținutului secuiesc”
Război TOTAL în USR. Clotilde Armand, la un pas să fie dată afară din partid. Ce i se reproșează
PLANUL DE DESTRAMARE A ROMANIEI – Putem pierde Moldova si Ardealul pana in 2018 daca liderii politici continua sa asmuta romanii impotriva romanilor. Razboiul dintre Presedintie, Guvern si Parlament ne face victime sigure pentru Rusia si Ungaria. Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu avertizeaza: „2018 nu trebuie sa ne prinda cu Ardealul in Romania”
Blidar: Tinerii sunt slab pregătiţi... raspuns: “şi noi, tinerii, suntem dezămagiţi de dumneavoastră...
Cum să fi spălat pe creier cu propaganda; ''#șîeu sunt prost de bubui !''
Paralelă 2014-2016! Semnale de alarmă! Crimeea a fost ținta zero pentru Rusia, iar ținta unu este revenirea la gurile Dunării
Are Hillary Clinton o dublură sau o clonă bioandroid ? Candidata la președinția Americii a fost înlocuită de o sosie (FOTO VIDEO)
Statele Unite au atacat armata siriana cu peste 50 de rachete Tomahawk. [FOTO-VIDEO]
Miley Cyrus, apariție șocantă pe scenă! Ce a purtat de la brâu în jos (VIDEO)
S-a rupt „lanțul de iubire”? Iohannis: Există o sumă care nu s-a încasat la buget din motive pe care trebuie să le explice fostul guvern. Cioloș: E mai simplu să dai vina pe tehnocrați
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro