De Centenar se rupe Transilvania- Provincia Transilvania Nord- Se lansează până la 15 ianuarie: intra Baia Mare, Satu Mare, Zalău și Bistrița

Distribuie!by Inițiatorul ideii este primarul din Baia Mare. Edilul Cătălin Cherecheș a declarat că „”Provincia Transilvania de Nord” nu va fi o replică la Alianţa Vestului deoarece nu esteun proiect cu tentă politică. „Vom lansa până în 15 ianuarie 2019 Provincia Transilvania de Nord, o asociere a preşedinţilor de consilii […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Inițiatorul ideii este primarul din Baia Mare. Edilul Cătălin Cherecheș a declarat că „”Provincia Transilvania de Nord” nu va fi o replică la Alianţa Vestului deoarece nu esteun proiect cu tentă politică. „Vom lansa până în 15 ianuarie 2019 Provincia Transilvania de Nord, o asociere a preşedinţilor de consilii judeţene de la Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ de la Baia Mare, Satu Mare, Zalău şi Bistriţa, alături de primarii de oraşe şi municipii din cele patru judeţe. Scopul este consolidarea statului romîn prin dezvoltare economică a zonei, o orientare spre competivitatea globală. Nu dorim să apărem ca o replică a Alianţei Vestului, nu suntem un proiect cu tentă politică, ne dorim doar dezvoltarea Transilvaniei de Nord. Prin acest demers nu ne dorim să avem o relevanţă doar la nivel regional sau naţional, ci să construim ceva bun şi pentru Europa şi să sprijim demersul european de a aduce, de exemplu, Ucraina, mai aproape de stabilitate şi echilibru”, a precizat Cherecheş, conform Mediafax. Edilul din Baia Mare a explicat că nu va exista o structură în care cineva va fi numit preşedinte, ci va fi o structură colegială în care se va urmări ca proiectele discutate să fie lansate în dezbatere publică timp de două săptămâni. De asemenea, oricine va avea un punct de vedere se va putea exprima prin vot, printr-un sistem informatic. „Lansarea Provinciei Translvania de Nord va avea loc la Bucureşti, după care va urma o altă lansare la Bruxelles”, a precizat Cătălin Cherecheş, conform sursei citate.
Edilul din Baia Mare a explicat că nu va exista o structură în care cineva va fi numit preşedinte, ci va fi o structură colegială în care se va urmări ca proiectele discutate să fie lansate în dezbatere publică timp de două săptămâni. De asemenea, oricine va avea un punct de vedere se va putea exprima prin vot, printr-un sistem informatic. „Lansarea Provinciei Translvania de Nord va avea loc la Bucureşti, după care va urma o altă lansare la Bruxelles”, a precizat Cătălin Cherecheş, conform sursei citate.
Cătălin Cherecheş a explicat că viitoarea structură are ca scop dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare, proiectele urmând să fie avizate de autoritățile centrale de la București și finanțate direct de la Bruxelles. „Primul lucru la care ne gândim este drumul rapid, sau un soi de autostradă, între Baia Mare şi Satu Mare, completat cu o centură metropolitană a municipiului Baia Mare, apoi vom continua cu drumul spre Baia Sprie şi unul spre Sighetu Marmaţiei, pentru a dezvolta şi oraşele mici. Vom continua cu un pod rutier care să lege România de Ucraina, după care să facem drumul rapid Baia Mare – Zalău, respectiv intersecţia cu Autostrada Transilvania. Ne dorim şi infrastructura rutieră şi feroviară spre Bistriţa”, a menționat Cherecheş. Provincia Transilvania de Nord se va implica în dezvoltarea unor proiecte pe turism, cultură, sport, educaţie – învăţământ profesional, notează sursa citată.
„Sunt lucruri importante pe care le-au gândit şi colegii noştri din Alianţa Vestului şi mă aştept să se întâmple o regionalizare informală a României pe aceste baze ale unor asociaţii create din dorinţa de a ne dezvolta economic, social, cultural. Cred că patriotismul local va deveni motorul dezvoltării României”, a conchis primarul de Baia Mare. Primarii din Timișoara, Cluj-Napoca, Arad și Oradea au lansat, sâmbătă, Alianța Vestului. Prin parteneriatul semnat la Timișoara, edilii vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru a realiza proiecte comune. sursă foto: Hepta
Citeşte întreaga ştire:Se lansează Provincia Transilvania de Nord. Noua asociere după apariția Alianței Vestului

loading...

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Se întreabă cineva de ce Luxemburg i-a dat lui Iohannis cea mai inaltă distinctie masonică Ordinul Leului de Aur, care nu se da oricui ?
Dictatura lui Macron, anunță cenzură pe internet, în cadrul unui proiect împotriva „incitării la ură”
PRESA ISRAELIANĂ: SCANDALUL „SPIONAJ LA KOVESI” | Un oficial de rang înalt din SRI a comandat acţiunea
Cretinizarea merge înainte. Noul Ministrul al Educației le cere public profesorilor să facă „evaluări prietenoase la tezele de sfârșit de semestru, pe care copiii să le întâmpine cu confort”
Mugur Isărescu verișorul regelui Mihai a încasat anul trecut salarii de 171.000 de euro de la BNR plus pensie de 2.000 de euro pe lună . Vă convine?
Klemm, obligat să explice public: E o legătură între americani și scandalul Caracal? Alo Klemm ești prins în cleme?
Convorbire între doi ambasadori ruşi, divulgată pe internet: „O să-i lăsăm o perioadă pe români şi bulgari, lasă-i să rămână în UE deocamdată”
Paradisul Norvegiei , paradisul monarhiei – iadul copiilor!
Michael Jackson era pedofil ca își permitea, altfel ar fi fost doar un homosexual care nu ajungea la "carne proaspătă"
La 19 ani după: Apelul intelectualilor, în frunte cu Liiceanu, Patapievici și Tismăneanu, pentru susținerea bombardamentelor NATO asupra Serbiei, realizate fără acordul ONU
Căncescu: În 2008, la inaugurarea investiției a participat unul, Orban, care era atunci Ministrul Transporturilor. Ne-a promis sprijin financiar. Nu am primit nimic. Și cum nenorocirile se repetă, același Orban a revenit, după 11 ani, la Brașov și a promis din nou sprijin de la Guvern, pentru aeroport. Tu îl mai crezi, Klaus? Eu, NU!”
Ținutul Secuiesc FIERBE! Mii de persoane cer AUTONOMIA în stradă. Mesaj FERM din mijlocul protestatarilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro