De ce nu donez pentru Cumințenia Pământului?

Distribuie!by “Niște băieți deștepți din guvernul Cioloș, de tehnocrați cu părinți securiști care le-au plătit studii în Europa și locuri călduțe prin birocrația europeană, au considerat că e trendy să relanseze sentimentul de unitate națională în jurul unui simbol. Așa că l-au ales pe Brâncuși și sculptura acestuia, Cumințenia Pământului. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Niște băieți deștepți din guvernul Cioloș, de tehnocrați cu părinți securiști care le-au plătit studii în Europa și locuri călduțe prin birocrația europeană, au considerat că e trendy să relanseze sentimentul de unitate națională în jurul unui simbol. Așa că l-au ales pe Brâncuși și sculptura acestuia, Cumințenia Pământului.

loading...

Sculptura aparține în prezent moștenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, care au negociat cu Statul Român vânzarea către acesta a Cumințeniei, pentru suma de 11 milioane de euro.
11 milioane de euro…


Suma este probabil mică față de valoarea pe care proprietarii statuetei ar putea-o obține la o licitație publică la Sotherby`s, în condițiile în care ultima vânzare a unei sculpturi de Brâncuși – Prometeu, s-a făcut tot de către Sotherby`s la New York în 2011, pentru suma de 12.600.000 dolari.
Ideea era ca Statul Român să achiziționeze în parteneriat cu românii (în calitate de donatori privați) Cumințenia, astfel: 5 milioane de euro le plătește Guvernul, iar restul de 6 milioane le plătesc românii, din donații.
Până în prezent, s-au strâns 562.117 de euro, astfel: 122.956 de euro pe site-ul campanieiwww.brancusiealmeu.ro, 50.016 de euro prin intermediul eMag.ro, 349.637 de euro prin transfer bancar în conturile Ministerului Culturii și 39.508 de euro de euro prin SMS.

Deci până în prezent s-a strâns undeva cam la a 12 parte din cât este necesar pentru acoperirea celor 6 milioane de euro din donații, termenul limită fiind 30 septembrie.


Devine clar pentru toată lumea că această campanie va fi un fiasco răsunător, căci românii nu înțeleg să doneze o bucată de calcar, chiar dacă ea a fost cioplită de Brâncuși “al nostru” care în realitate este mai mult al francezilor – care au fost în stare să îi construiască un muzeu numai al lui.

Și ar fi bine ca și domnul Cioloș și colegii lui tehnocrați să afle de ce nu donăm noi, românii de rând:

Pentru că banii cu care Guvernul vrea să cumpere Cumințenia sunt tot banii noștri, proveniți din impozite și taxe; deci nu înțeleg să plătesc de două ori pentru același lucru. Guvernul trebuia să aloce toată suma, că doar nu aduceau banii din altă parte decât din impozitele impuse românilor.

Pentru că dacă este cea mai proastă strângere de fonduri de care am auzit. A fost promovată doar la TV și pe la evenimente pentru români săraci ca mine (gen expoziții muzeale și festivaluri de muzică). De ce nu s-a organizat măcar un dineu la care să fie invitată protipendada politicienilor și oamenilor de afaceri îmbogățiți din afacerile cu Statul ?

Sunt convins că dacă s-ar fi organizat un astfel de eveniment caritabil, gen concert la Ateneu cu donații, la care să fie invitați un Vântu, un Adrian Năstase (mare colecționar și iubitor de artă), un Țiriac, Becali, Ioan Niculae, Popoviciu, Cășuneanu, Ponta, Blaga, Bica, Triță Făniță, Băsescu, Udrea, Cocoș, Blejnar, Vâlcov sau alții de teapa lor care își ascund averile prin pereți sau prin Panama, banii ăia se strângeau până acum.

Pentru că Muzeele de Artă ale României, începând cu Muzeul Național, țin la beci capodopere pe care români adevărați – nu precum așa-zișii moștenitori ai arhitectului Gheorghe Romașcu, le-au donat Statului Român, iar acesta nu s-a obosit să le expună NICIODATĂ. Mă refer la tablouri de Petrașcu sau Luchian, donate de donatoarea Elena Mateescu – și pe care muzeul nu le expune din “lipsă de spațiu și fonduri” de mai bine de 25 de ani, de când a fost făcută donaț Dec Onor Guvernul să facă bine și mai întâi să expună bogățiile culturale pe care le-a primit moca de la niște fraieri patrioți care AU DONAT CAPODOPERE și nu le-au vândut la licitație, și apoi să cumpere altele noi.

Pentru că totul sună a mega-ipocrizie și mega-escrocherie, ca mai toate gheșefturile cu Statul de pe la noi. Domnia Sa Guvernul să facă bine și să recâștige încrederea românilor prin taxe și impozite decente, europene, salarii la fel de europene, și servicii tot europene (dacă ăsta este standardul), înainte să ne mai ceară încredere și colaborare în orice. La acest moment, cred sincer că nici un român nu ar avea încredere să cumpere împreună cu un guvernant/politician/popă nici măcar o pâine în comun, pentru că știe din experiența ultimilor 26 de ani că va fi păcălit.

Pentru că suntem prea săraci, ca popor – iar asta nu din cauză că trăim în vre-un deșert gen Fâșia Gaza, ci pentru că voi ăștia de la conducerea țării, furați prea mult. De-aia majoritatea românilor din România abia au cu ce trăi, iar restul au plecat la munci pe-afară.

cumintenia-pamantului

Ați înțeles, domnule Cioloș !? Asta e România aia reală, și asta crede ea. De-aia nu donează. Că ne-ați furat prea mult voi, guvernanții cot la cot cu politicienii. Dacă vreți să întâriți sentimentul de apartenență la Națiunea Română, închideți granițele pentru politicienii corupți, decretați legea marțială, reinstaurați pedeapsa cu moartea pentru hoții banului public asigurând o judecată rapidă (fără stat la coadă !) pentru toți cei ce s-au îmbogățit peste noapte devalizând România și atentând la dreptul nostru CONSTITUȚIONAL la viață și bunăstare.”[1]

SURSE

  1. http://www.rapcea.ro/2016/08/21/de-ce-nu-donez-pentru-cuminenia-pamantului/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

SCANDAL LA VÂRFUL SERVICIILOR SECRETE ȘI ARMATEI AMERICANE | Șeful NSA s-a dus la Trump, Obama vrea să îl dea afară
Alertă la baza militară Kogălniceanu! Avioane ruseşti interceptate!
Pensionar german, obligat de primar să renunţe la apartament pentru a putea fi cazaţi migranţi - video
„LISTA TRĂDĂTORILOR DE NEAM ȘI ȚARĂ ” cu cei 92 de parlamentari care au votat “împotriva opririi defrișărilor ilegale” din țara noastră !
Solidaritate cu Paul Hitter! Pictorul e linșat de tefeliști după dezvăluirile despre #REZIST
Câte zile poţi sta în străinătate fără să fii obligat să anunţi Fiscul
"Chemtrails"!!! Brașovul POLUAT cu oxizi de azot. Primarul a fost chemat la București pentru explicații alături de șeful CJ. Sanatatea brasovenilor e in mare pericol!!!
Mărturia unei tinere din Canada, crescută de un cuplu gay: Căsătoriile între homosexuali erodează DREPTURILE FUNDAMENTALE. Se spune că prin legalizarea acestor mariaje nu vom fi privați de niciun drept. Este o minciună!
Vremurile din urmă! Germania, prima țară care a recunoscut în buletin al treilea sex
Generalul care a distrus la Revoluție peste 500.000 de cărți rare și manuscrise unicat numit de Firea la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Cum îndrăznești sa spui ca ai armata, sa avansezi generali si sa-i decorezi, intr-o țara in plin proces de dizolvare si depopulare?!
Hornbach și-a dezinformat clienții: se aprovizionează în continuare de la Schweighofer, deși au anunțat că renunță la colaborarea cu ei!
SECRETELE LUI STEINMETZ (I)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro