De ce e bine să mănânci stând pe podea- secrete ascunse pentru occidentali cu scopul de a le reduce durata vietii

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La muncă, acasă, în mijlocele de transport în comun și când luăm masa obșinuim să stăm pe scaun. Se pare că în trecut oamenii stăteau pe podea în timp ce mănânau. Deși nu este o practică comună în țările occidentale, ea se întâlnește și astăzi în anumite culturi.

loading...

Această tradiție veche are numeroase beneficii pentru sănătate. Dacă nu te simți confortabil să stai direct pe podea, așează-te pe covor sau pe o pernă.


Îmbunătățește digestia

Statul pe podea cu picioarele încrucișate în timp ce mănânci îți îmbunătățește digestia. Mișcările făcute ajută mușchii abdominali să secrete sucurile gastrice, necesare pentru o digestie rapidă. În plus, această poziție permite corpului să se calmeze, aplicând presiune asupra coloanei vertebrale inferioare, ceea ce facilitează relaxarea.

Mărește durata de viață

Un studiu publicat în „Jurnalul European de Cardiologie Preventivă“ din 2012 arată că abilitatea oamenilor de a se ridica din poziția șezând fără a utiliza un suport crește speranța de viață. Potrivit cercetării, ridicarea necesită o flexibilitate considerabilă a corpului, care este necesară pentru a evita accidentele, vătămările corporale și căderile.


Îmbunătățește flexibilitatea corpului

Această poziție crește flexibilitatea corpului, ajutându-te să te ridici, fără să aluneci, precum și să ridici obiecte grele, fără să-ți rănești spatele. Statul multă vreme pe scaun duce la mușchi abdominici slabi și dureri de șolduri.

Te ajută să ai o postură corectă a corpului

O postură corectă a corpului este importantă în reducerea tensiunii excesive asupra anumitor mușchi și articulații, în special a spatelui și a gâtului. Dacă stai cu picioarele încrucișate pe podea pentru a mânca, îți corectezi automat postura. Trebuie să-ți ții spatele drept, împingând umerii înapoi. Această poziție ajută la prevenirea durerilor de spate și de gât.

http://www.clickpentrufemei.ro/De-ce-e-bine-sa-mananci-stand-pe-podea_0_30558.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Creştem o generaţie de tineri cu mentalitate de victimă, hipersensibili şi obosiţi înainte de vreme, avertizează specialiştii
PROBE CĂ DUMNEZEU EXISTĂ| Ti-ai pus vreodata intrebarile urmatoare despre pamant, soare, luna, adn, creier?
Descoperire socanta: viata continua in creier dupa ce oamenii mor
Elsie a fost ucisă cu BESTIALITATE de un HOMOSEXUAL după ce a ADOPTAT-O. De ce Protecţia Copilului din Anglia A LĂSAT-O SĂ MOARĂ?
O fetiță a murit la spital din cauza doctorilor- Dr. Craiu: noi am tratat-o normal nu ne putem explica ce s-a întâmplat
Minune la Cluj? Un tânăr susține că și-a recăpătat vederea cu ajutorul unui misionar din SUA - VIDEO
Ipocrizia lui Răzvan Simion de a susține vaccinarea, având un copil bolnav de epilepsie și cine este medicul STREINU CERCEL invitat în emisiune?
O femeie a scăpat de cancer la plămâni în fază terminală cu SUC DE MORCOVI
Bradul iti poate vindeca intregul organism, dar putini stiu cum sa-i foloseasca beneficiile uimitoare!
Tratată pentru un „cancer inexistent”, o româncă nu-şi mai poate folosi o mână
EPIDEMIA DE GRIPĂ A UNA PROVOCATĂ, PENTRU A FORŢA OAMENII SĂ SE VACCINEZE CU NANOTEHNOLOGIA CARE VA INTERACŢIONA CU CIPUL LUI ANTIHRIST? Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Epidemia de gripă a una provocată, pentru a forţa oamenii să se vaccineze cu nanotehnologia care va interacţiona cu cipul lui antihrist?
Dr. Smicală spune adevărul despre pericolele vaccinurilor desfiintându-l pe doctorașul Craiu cel sponsorizat de producătorii de vaccinuri
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre