De asta pleacă tinerii din țară: Finul lui Alexe PNL făcut peste noapte expert la ANCOM, pe 2.000 euro/lună, printr-un concurs rușinos

Distribuie!by Ieșiți în stradă și strigați „Jos Ciuma Roșie” ca să vină PNL să ia posturile la stat prin concursuri aranjate și plătite cu mii de euro lunar. Sorin Afloarei, consilierul parlamentar al lui Costel Alexe și finul său favorit, a devenit peste noapte expert economic, deși n-a profesat în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Ieșiți în stradă și strigați „Jos Ciuma Roșie” ca să vină PNL să ia posturile la stat prin concursuri aranjate și plătite cu mii de euro lunar. Sorin Afloarei, consilierul parlamentar al lui Costel Alexe și finul său favorit, a devenit peste noapte expert economic, deși n-a profesat în viața lui. La proba scrisă, primul loc era ocupat de o expertă contabilă care obținuse aproape punctajul maxim. Ierarhia a fost inversată după proba de interviu. REPORTER DE IAȘI cere constituirea unei comisii parlamentare pentru a analiza înregistrările-martor ale interviurilor. Contracandidatele lui Afloarei, care au fost respinse, au acuzat maniera părtinitoare a comisiei de examinare: „Știam de la început că el este favorit”. Experta contabilă: „Ei nu știu ce examene am dat eu la viața mea. Cum să mă depășească acest tinerel care n-a fost economist o zi în toată viața?” Subiectele la scris s-au făcut la nivel local, într-un ANCOM politizat până în măduva oaselor.

Sorin Afloarei, membru PNL și fin al lui Costel Alexe, ministrul Mediului, a fost făcut peste noapte expert economic la ANCOM, Direcția Regională Iași. Fulgerător, fără menajamente, schimbând ierarhia de la proba scrisă a concursului și săltându-l la interviu, în fața unei comisii înregimentate politic.

loading...

Sorin Afloarei va avea un salariu care se apropie de 2.000 euro net, într-o Agenție Națională în care media salariilor pe anul în curs este de 2.200 euro net, conform bugetului aprobat în Parlament. La proba scrisă, cu subiecte făcute local, cea mai mare notă a avut-o o expertă contabil, de 43 de ani, care s-a plâns: „Am dat examene foarte grele ca să ajung în Corpul Experților Contabili, iar aici m-au declasat și au schimbat ierarhia după un interviu extrem de părtinitor”.
Sorin Afloarei nu comentează. A ascultat întrebările reporterului, apoi a închis, brusc, telefonul.


„Am știut din start cine va câștiga”

Alți doi participanți la concurs sunt revoltați de modul în care s-a desfășurat proba de interviu: „Comisia de concurs a intimidat candidații. Nu știm cum s-a desfășurat interviul lui Sorin Afloarei, dar în cazul nostru ni se repeta mereu dacă atât am avut de spus pe subiect, dându-se impresia că am răspuns incomplet”.
Sorin Afloarei, finul președintelui filialei județene a PNL, Costel Alexe, nu a profesat niciodată în meseria de economist. Toată cariera sa se rezumă la activitatea în birourile parlamentare ale regretatului Marin Burlea și, ulterior, Costel Alexe. Afloarei era cunoscut în PNL Iași că realiza sondaje de opinie de uz intern, un mod prin care își mai rotunjea veniturile.
Dar la concursul de la ANCOM, la proba scrisă, a luat, surprinzător, 90 de puncte din cele 100 posibile. Contracandidații săi sunt suspicioși: „Știam din momentul în care l-am văzut printre înscriși că este principalul favorit. La scris părea relaxat și nici n-a fost interesat de punctajul pe care l-a obținut. Nu era deloc în starea de examen”, povestește una din candidate, care dorește să-și păstreze anonimatul.
Irina Bertea Hanganu a luat cel mai mare punctaj la scris: 95 p. Aceasta este expertă contabil.


Sorin Afloarei are contul de Facebook plin de instantanee cu vedete liberale și cu sute de selfiuri de campanie, toată activitatea sa fiind parcă închisă într-o cutie fermecată

„Anihilată ca persoană în propria mea țară”

La interviu, Sorin Afloarei a făcut o demonstrație de forță, obținând 96 p și trecând, detașat, pe primul loc. Irinei Bertea i s-au dat doar 71,76 p, fiind eliminată orice posibilitate de a-l depăși pe Sorin Afloarei.
Din comisia de examinare au făcut parte contabila șefă de la ANCOM Iași, precum și o angajată de la Resurse Umane de la București, Andreea Lupu. „Când am văzut nota de la interviu am fost extrem de frustrată. Eu am vrut să lucrez cinstit, în Iași, nu voiam să plec în altă parte. În viața mea nu m-am simțit atât de nedreptățită, am simțit că sunt anihilată ca persoană în propria mea țară”, a precizat una din concurentele în concurs.
Un singur post a fost disponibil la ANCOM, ocupat de liberalul cununat de Costel Alexe. Experta contabilă care a luat aproape nota maximă la scris a fost respinsă.

Prima clasată după proba scrisă era experta contabilă

Proba de interviu, făcută la intimidare

„La interviu ni s-a spus că se impune angajarea pentru o lună de probă și abia apoi încheierea unui contract pe perioadă nedeterminată. Aceasta m-a făcut să mă gândesc că ar fi putut relua concursul peste o lună, dacă nu ieșea acum cine trebuie”, mai spune una din concurente.
„Știți ce înseamnă să iei un examen de expert contabil, ce pregătire am eu? Cum să pic un concurs de economist la ANCOM după ce-am luat 95 de puncte la scris? Am fost testată de nenumărate ori pe cunoștințele cerute în examen, cum să iau, la interviu, mai puțin decât acest tânăr care n-a profesat în viața lui? A fost o înșelăciune, la interviu au pus un reportofon pe masă, au spus că înregistrează, dar nici nu știu dacă mergea”, spune experta contabilă.
Altă participantă, depunctată, de asemenea, masiv la interviu, spune că membrii comisiei de examinare au avut o atitudine ostilă, de intimidare: „Am răspuns cu multe detalii la întrebările puse, dar mă întrerupeau și îmi spuneau: . Îmi dădeau senzația că am răspuns greșit. Am vrut să fac o sesizare la președintele ANCOM, dar am realizat că nu folosește la nimic, el este șeful celor care ne-au trântit pe noi la interviu”.

Afloarei a răsturnat ierarhia la interviu

7.000-8.000 de lei/lună, pornirea la ANCOM

Momentan, salariul lui Sorin Afloarei este confidențial, până la completarea declarației de avere. Un alt sinecurist venit pe filieră politică la ANCOM, Constantin Neagu, avea în 2019 un salariu de 7.500 de lei net. Soția sa, angajată tot la ANCOM, la puțin timp după soț, are un venit lunar de 6.700 de lei net.
Neagu a fost la un moment dat subsecretar de stat PDL, dar acum activează în cadrul PSD. A „parcat” la ANCOM pe post de „expert”, fără să se precizeze ce studii i-au fost luate în calcul.
REPORTER DE IAȘI l-a contactat pe Sorin Afloarei. Acesta a precizat inițial că este dispus să discute după ora 17.00, apoi auzind că este vorba despre concursul de la ANCOM a închis pur și simplu telefonul.

Rezultatul final al concursului de la ANCOM: Sorin Afloarei, care n-a profesat niciodată, mai bun în viziunea comisiei, după interviu, decât o expertă contabilă care luase aproape punctajul maxim la scris

Chichirău: „Nicio diferență între PSD și PNL”

Despre concursul de la ANCOM Iași a vorbit însă deputata USR Cosette Chichirău, care a precizat că nu este surprinsă de cum s-a desfășurat.  „Este deja o tradiție transpartinică. Nu a fost nicodată nicio diferență între PSD și PNL. Este o tactică de partid vechi, care dă posturi oamenilor săi. Este o tradiție să nu fie concursuri pe bune, ci concursuri cu câștigători știuți dinainte”, a precizat Chichirău.
Cătălin Drulă, membru al Comisiei IT din Camera Deputaților: “La ANCOM sunt posturi foarte bănoase. Ca observație personală, am văzut că Sorin Grindeanu se înțelege foarte bine cu toată lumea de la PSD și de la PNL. Am auzit în stânga și în dreapta că fata președintelui Comisiei IT de la Senat a fost angajată la ANCOM. A dat în general cu larghețe posture și sinecuri cu dedicație. Ce îmi spuneți, de aranjamentul la direcția regional, nu mă surprinde”.

Fiica șefului Comisiei IT din Senat (PNL) a ajuns tot la ANCOM

Adelina Dincă, fiica lui Mircea Vasile Cazan, președintele liberal al Comisiei pentru comunicații și tehnologia informației, și fiica lui Paul Stănescu de la PSD, Gabriela Modan, au ocupat primele două locuri la un concurs de la ANCOM, desfășurat prin aceeași rețetă ca la Iași. Concurentele au luat note cu mult peste ale candidaților de pe următoarele locuri – 92,66 puncte pentru Adelina Dincă, respectiv 88,66 puncte pentru Alina Gabriela Modan.

SURSE: https://www.reporteris.ro/exclusiv/anchete/item/96255-finul-lui-alexe-%C8%99i-a-luat-tainul-%C3%AEn-regimul-pnl-f%C4%83cut-peste-noapte-expert-la-ancom,-pe-2-000-euro-lun%C4%83,-printr-un-concurs-ru%C8%99inos.html?fbclid=IwAR0jgirEXJ64TfnEde7ffTE6V6N2vZ-uXem5fB6-xmqcJiZaJ8t3-wAEzTY

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cum isi bate joc OMV-ul de romani. In SUA 1 litru de benzina la pompa e sub 1,78 lei. In Romania e de 3 ori mai mare. Pretul petrolului a scazut de 2.38 ori in ultimii 2 ani. OMV-ul si ceilalti care vand benzina in Romania fac superprofituri uriase
Un fond de investiţii american cumpără teren agricol de la români cu 1.500 euro/hectar într-unul dintre cele mai sărace judeţe
Imaginile care aruncă în aer teoria anchetatorilor despre incendiul de la Colectiv
STENOGRAME Cum punea Hrebenciuc presiune pe Sârbu: „Acuma să-l folosesc pe Ilie Sârbu. Să-l calce pe cap?”
"Domnule Președinte, Excelența Voastră, nu-mi dau seama ce căutați în Malta tocmai cînd țara este în fierbere. ??
Bilanț ÎNGROZITOR la 3 ani după COLECTIV. ROMÂNIA nu este nici acum PREGĂTITĂ
Președintele Comisiei Europene, beat la un summit? El ne conduce? Suport video
JUDECATOAREA GIRBOVAN NU A PICAT PE FENTA LUI KLAUS – Sefa UNJR Dana Girbovan ii aminteste presedintelui Iohannis ca inca nu a clarificat problema hotararilor CSAT privind implicarea serviciilor in Justitie. Girbovan avertizeaza: „Daca nu vom primi raspuns nici in urmatoarele zile, vom lua in considerare posibilitatea actionarii CSAT in judecata... Nu se poate vorbi despre o normalitate democratica in Romania pana cand relatia servicii secrete - justitie nu e perfect transparenta”
Și tehnocrații au legiferat NOAPTEA CA HOȚII. Guvernul Cioloș a dat un tun de 4 miliarde de euro
Iohannis, întrebat despre defrișări: Autoritățile sunt de vină. Eu mă exclud
Adevărata miză a eliminării PSD: Jefuirea resurselor și afaceri de miliarde pentru investitorii străini
Uniunea Europeană aduce sclavie din plin românilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro