Datoria externă a României a depășit 90 de miliarde de euro din 1989 până în prezent

Distribuie!by Economia României s-a schimbat mult de la Revoluţia din 1989. Date ale Institutului Naţional de Statistică arată că numărul de salariaţi a scăzut aproape la jumătate, în timp ce numărul de pensionari a crescut. Iar datoria externă a depăşit 90 de miliarde de euro. loading... S-au întâmplat însă şi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Economia României s-a schimbat mult de la Revoluţia din 1989. Date ale Institutului Naţional de Statistică arată că numărul de salariaţi a scăzut aproape la jumătate, în timp ce numărul de pensionari a crescut. Iar datoria externă a depăşit 90 de miliarde de euro.

loading...

S-au întâmplat însă şi lucruri bune: A crescut Produsul Intern Brut, la fel şi numărul de locuinţe, şi avem mai mulţi licenţiaţi.


Produsul Intern Brut al României este de aproape patru ori mai mare faţă de cel din 1989, dar, cu toate acestea, ocupăm penultimul loc în Uniunea Europeană, în faţa Bulgariei.

Principala diferenţă a economiei de astăzi, faţă de cea de acum 26 de ani, este că s-au înmulţit firmele cu capital privat, faţă de cele aflate sub controlul statului român, potrivit statisticilor.


Anii de criză financiară şi-au pus amprenta şi asupra forţei de muncă. După 1990, nu s-au mai făcut foarte multe angajări. Atât din cauza privatizărilor, dar şi a desfiinţării a multor companii de stat. Rezultatele arată că numărul de salariaţi a scăzut la aproape jumătate. În schimb, a crescut numărul de pensionari.

Statisticile mai arată că doar jumătate din populaţia aptă de muncă are statut de salariat.

Deşi a crescut numărul celor cu studii superioare, ţara noastră este în urma altor state europene, unde media este de 24 de procente. A crescut şi numărul de locuinte, însă doar cu 10 la sut de la Revoluţie încoace. Piaţa construcţiilor din România valorează aproape 9 miliarde de euro, anual.

La capitolul Sănătate, cifrele statisticienilor arată că numărul de paturi din spitale a scăzut cu mai mult de o treime în ultimii 26 de ani.

Şi natalitatea a ajuns la cel mai redus nivel de după război. În 2014 s-au născut cu 40% mai puţin bebeluşi decât în anul 1990.

În materie de preferinţe alimentare, românii s-au schimbat mult din 1989 până în prezent.

Consumul de carne a scăzut cu 4 la sută, iar specialiştii sunt de părere că acesta este cea mai şocantă schimbare, având în vedere că înainte de ’89 magazinele erau goale..

Şi consumul de unt este de trei ori mai scăzut. Pe de altă parte, consumul de bere s-a dublat, iar cel de margarină s-a triplat.

dublat, iar cel de margarină s-a triplat.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Lucian Isar: „Când va pleca Isărescu (verisorul prin alianta a Regelui Mihai) din funcție vor apărea multiplele surprize și martori dornici să clarifice istoria aurului” (vezi reacţia SRIcu privire la verificarea rezervei de aur”
”Noii coloniști au cale liberă să vină…” – semnal din 2017
Tradare nationala! Ponta demite inca o data un prefect pentru a le face pe plac UDMR-istilor!
Despre alogenii din SRI, Mossad, masoni, Maior, Hellvig, Schnecker… Tatăl lui Hellvig vorbește doar idiș și ungurește
Hellvigul – unitatea de măsură a intelligence
Vocea Rusiei“ loveşte din nou: România nu rezistă mai mult de 30 de minute în faţa unui război
MOBILIZARE MILITARA fara precedent in Rusia. Tensiune in CRESTERE
Supraveghetor de la Aiud: „Lazăr știa totul despre plutonul care măcelărea deținuții! Intra pe Secția 6 unde erau deținuți politici care trebuiau maltratați.Sigur că da! Și nimeni nu a luat nicio măsură! Au murit doi deținuți, bătuți.
Arabi PESTE TOT! Încă dovadă că țara e condusă de SIE! Uite pe cine pun la CNAS!
INTERVIU ÎN ÎNCHISOARE cu Guccifer, hackerul român care a dezvăluit secretele unora dintre cei mai importanţi oameni din lume, Cine sunt aceşti Illuminati ?
Lupte la vârful PUTERII/Cioloș dă Ministerul Justiției pe mâna Monicăi Macovei... o altă șoroșistă!
Peste un milion de TRĂDĂTORI in Romania ! Cei care conduc destinele României după 1989 sunt trădători de ţară. După asasinarea Ceaușeștilor România a intrat în stare de ocupaţie nedeclarată şi plăteşte tribut.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro