Dan Puric: Țara a fost făcută colonie. Acum sunt luați la șuturi eroii, martirii și sfinții. Statul este primul berbece care dărâmă din interior unitatea națională. ONG-urile cu ADN străin au încercat să distrugă ce e românesc

Distribuie!by Actorul și regizorul  Dan Puric a vorbit, într-un interviu pentru emisiunea Sinteza Zilei, la Antena3, despre România de azi, despre reperele și valorile naționale călcate în picioare, despre dezbinarea care se simte mai mult ca oricând, despre credință, dar și despre umorul de ieri și cel de azi, care […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Actorul și regizorul  Dan Puric a vorbit, într-un interviu pentru emisiunea Sinteza Zilei, la Antena3, despre România de azi, despre reperele și valorile naționale călcate în picioare, despre dezbinarea care se simte mai mult ca oricând, despre credință, dar și despre umorul de ieri și cel de azi, care vrea să distrugă suflete.
„Am avut sentimentul clar că noi, ca români, am fost loviți. Noi creștinește, am întors și celălalt obraz și am fost loviți și acolo. Țara aceasta trebuie să se ridice pentru că a fost lovit obrazul lui Hristos. Trebuie să ne ridicăm. E un exercițiu de verticalitate. Crucea poporului român nu este cea a tâlharului din stânga, ci a tâlharului din dreapta. Noi am suferit, ca popor, cu sens. Execuția lui Brâncoveanu a durat un sfert de oră. Apoi, cei prezenți la execuție au mâncat. Tu, să nu renunți la credință, este cea mai mare mărturisire a credinței. Nu cred că un popor poate să clacheze în fața acestor bătăuși”, a spus Dan Puric.
Întrebat dacă se poate spune că, înaintea Centnarului, românii sunt mai  învrăjbiți și mai divizați decât oricând în ultimii 100 de ani, artistul Dan Puric spune:
„Da. Dintr-o natură nenorocită a istoriei care vine peste noi. În 1933, Mircea Eliade spnea că ne-am pierdut sentimentul de statalitate. Noi acum ne pregătim să serbăm Centenarul în condițiile în care Statul este primul berbece care dărâmă din interior unitatea națională. Statul dărâmă legal redutele alea sufletești. Un popor se bazează pe libertate. Rdu Gyr, Valeriu Gafencu sunt acum considerați criminali de război. Asta nu am semnat-o eu, ci statul român.  Există o dezbinare, dar mai este și o cernere. O cernere a unor oameni care vor să apere această glie, iar alții care se simt confuzați. Eu nu mă leg de piesele de șah care vor să dea mat poporului român. Mă leg de sirenele alogene care vor să ne distrugă”.
Replica pastorală a românilor pentru Deveselu
„Știți care este replica pastorală a poporului român vizavi de cea mai recentă tehnologie americană? Oile unui cioban de la deveselu, care dau peste cap rachetele.
Un deputat a zis despre martirii noștri din munți că au fost golani, derbedei. Ei s-au retras în munți ca să apere țara asta și vine un deputat și insultă. Ne-am lăsat insultați în martirii noștri, în eroii noștri”, a continuat Dan Puric.
Artistul consideră că modelele și valorile de azi sunt distruse, oferind drept exemplu ce se întâmplă în teatrul românesc: „Prin anul 2000 am jucat la TNB o piesă despre Eminescu, despre cum ardea. Am văzut apoi la tv colegi de-ai mei care spuneau poezii în pisoar, spunând că așa este modern”.
Cât despre  intelectuali de azi care îl  desființează pe Eminescu, artistul spune că „sunt intelectuali mari, dar sunt oameni mici. (…) Avem intelectuali trădători de țară. Eu solidarizez cu intelectualul român care își jertfește condiția. Am produs noi antiromâni. La cancer, nu e celulă nouă. Dacă mă duc în Piața Victoriei să le vorbesc de Iustin Pârvu e un vid. Ne vom trezi, dar depinde de noi.”
Despre culpabilizarea poporului român
„Cui prodest această culpabilizare continuă a poporului român? Țara trebuie făcută colonie și a fost făcută colonie. Controlul țării a fost preluat. Ce ne-a ținut pe noi 2000 de ani? Credința, limba noastră și cultura. Au început să ia la șuturi eroii, martirii și sfinții. Și în Biserică. Sunt două etape pentru distrugere: numai că ne schimbă ereditatea și memoria, ne schimbă mediul.
ONG-urile astea cu ADN străin au încercat să distrugă ce e românesc.
Umorul de ieri și umorul de azi
Când folosești o gamă mare de cuvinte urâte, rănești suflete. Umorul e de tip creștin, el trezește. Nu râde de oricine și de orice. Nu ai voie să râzi de religia ta, de mama ta. Umorul nu plătește impozit istoriei.
Când începi să râzi de lucrurile sfinte, trecem la bășcălie. Bășcălia este copilul comunismului, este antrenamentul pentru blasfemie: vă dau un exemplu: Charlie Hebdo.
Noi ne hrăneam pe vremea dictaturii cu umor, care ieșea din inteligența neaservită. Acum, ei vor prin acest umor să distrugă structura sufletească a poporului român.  Lumea mergea atunci și subversiv către Dumnezeu.
Ura  împotriva părinților și bunicilor
Un tânăr care are Dumnezeu nu se comportă așa cu tatăl lui. Poporul român nu are toleranță, are toleranță christică. Acum e un exod din propria condiție de creștin și de român. Și la această lepădare eu mă opun. Strig eu prin teatru, dvs prin televiziune. Este o boală degenerativă. Ei de-aia vor să pună perdele peste biserică, peste dragostea de țară.
Dan Puric și Nicolae Furdui Iancu îi cheamă pe români la Sala Palatului, pe 28 noiembrie, la un eveniment cultural extraordinar, la care ActiveNews este partener oficial: „Să se RIDICE ȚARA!” Artistul Dan Puric va conferenția în stilul care l-a făcut unul dintre cei mai iubiți români, în timp ce Furdui Iancu va ridica în picioare Sala Palatului cu vocea sa tunătoare și va face să vibreze inimile cu cele mai iubite melodii patriotice, cântece de cătănie, balade, marșuri și cântece de dor.
https://www.activenews.ro/stiri/Dan-Puric-Tara-a-fost-facuta-colonie.-Acum-sunt-luati-la-suturi-eroii-martirii-si-sfintii.-Statul-este-primul-berbece-care-darama-din-interior-unitatea-nationala.-ONG-urile-cu-ADN-strain-au-incercat-sa-distruga-ce-e-romanesc-147533?fbclid=IwAR1bpcf0tiY2JGtm5KsIIG__JaJwTkzWQlLLQLDuA8Ku1waXjKqpxXLR-Do#.WnCzdWaZklQ.facebook

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ion Cristoiu: Cînd ne pregăteam să-l vedem pe Victor Costache săltat de DNA, ne-am trezit cu reținerea lui Mircea Beuran, acuzat de o infracțiune comisă în 2018 și denunțată de delatorul de serviciu al lumii medicale, brancardierul Emanuel Ungureanu
Iohannis şi Erdogan au căzut de acord: "Moscheea de la Bucureşti se va construi"
Klaus Iohannis, filat de MI6!
Protest al nigerienilor din Constanța | Nu le convine nici cazarea, nici mâncarea (VIDEO)
ZBATERILE SUSPECTEI - Europarlamentara Claudia Tapardel devoaleaza manevrele Laurei Kovesi: “Incearca prin toate mijloacele sa castige functia de sef al Parchetului European... Candidata Laura Codruta Kovesi trimite scrisori Comisiei LIBE exact inainte de audierea sa... E revoltator ca Procurorul Sef European sa fie ales la masa verde... Este absolut necesar ca o asemenea decizie sa fie luata de toti membrii Comisiei LIBE si de toti membrii Parlamentului European”
Iată dovada! Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a discutat în Covasna despre autonomia Ținutului Secuiesc !
Fost prezentator radio-TV vorbește despre mecanismele demonice ale mass-mediei și Uniunii Europene
Ce ne-au adus 28 de ani de capitalism: CONSUMUL DE CARNE A SCAZUT CU 4 % fata de 89 cand era rationalizata ,DATORIA de la 0 a ajuns la 90 de miliarde , am pierdut 4 milioane de romani…..
Vești pentru proprietari: S-a modificat legislația pentru asociaţiile de proprietari și condominiu
Cotele obligatorii de teroriști și violatori musulmani ar trebui trimise la Alina Mungiu acasă
CCR: Legea care elimină 102 taxe nefiscale, inclusiv cea radio-tv, este constituțională
DEZINFORMARI DE LA BRUXELLES – Avocatul Aurelian Pavelescu demasca manipularea Comisiei Europene, cum ca oficialii CE au imunitate si sunt sub jurisdictia Curtii de Justitie a UE: „Comisia Europeana minte... CJUE nu are competente de cercetare penala si nu e instanta penala... Timmermans si Jourova au imunitate parlamentara... Daca exista o cercetare penala, imunitatea se ridica pentru a fi cercetati... Comisarii europeni se considera deasupra legii”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro