Dan Puric: „Eu am avut această revelație, că Eminescu a fost asasinat. I-a deranjat. Atunci, ca și acum. Și acum îl asasinează în continuu”

Distribuie!by Dan Puric, care l-a interpretat pe  Eminescu în piesa „Și mai potoliți-l pe Eminescu!”, a acordat un interviu publicației Opinia Transilvană, în care a arătat de ce cel mai mare poet al neamului românesc a deranjat atunci și deranjează și azi. Despre experiența rolului Eminescu,  Dan Puric a mărturisit: „Nu […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Dan Puric, care l-a interpretat pe  Eminescu în piesa „Și mai potoliți-l pe Eminescu!”, a acordat un interviu publicației Opinia Transilvană, în care a arătat de ce cel mai mare poet al neamului românesc a deranjat atunci și deranjează și azi. Despre experiența rolului Eminescu,  Dan Puric a mărturisit: „Nu mi-a fost greu deloc. Mai mult m-a încurcat regizorul” urmată de o altă mărturisire: „Eu am avut această revelație, pe drum, când eram la Botoșani, că a fost asasinat. I-a deranjat. Atunci, ca și acum. Și acum îl asasinează în continuu”.
Publicăm prima parte a acestui interviu:

loading...

„Mihai Eminescu a început prin a fi sufleurul Teatrului Național și a terminat prin a fi sufleurul conștiinței naționale. Cioran zicea că „dacă nu era Eminescu, rămâneam în sfera aproximativului”. Eminescu este paznicul Ființei Naționale”.
„Un rol mare îl au băieții ăia cu o revistă născută așa, în șpagat: „Dilema”. Nu poți să supui un geniu martir. Eu nu pot să fac mese rotunde în jurul lui Brâncoveanu. Și nici în jurul lui Avram Iancu. Decât dacă sunt viclean sau cretin. Ei nu au, după părerea mea, decât opțiunea de vicleni. Eminescu trebuia atacat. El, săracu, care i-a zis lui George Panu: „dragă Panule, ce istorie avem! Un șir neîntrerupt de martiri, martiri, martiri…”
„Eram odată la Botoșani, pe stradă, și dintr-o dată, un glas mi-a zis: „Omul ăsta a fost omorât”. A venit așa, o rază în mine „Omul ăsta a fost omorât”. Era prea puternic, prea lucid și prea cinstit sufletește ca să trăiască. Și atunci, e normal să se înceapă cu Eminescu, pentru că trebuie să omori paznicii.Când cancerul intră, anihilează avertizorii. Te pomenești cu tumoarea. 


https://www.activenews.ro/stiri/Dan-Puric-Mihai-Eminescu-a-inceput-prin-a-fi-sufleurul-Teatrului-National-si-a-terminat-prin-a-fi-sufleurul-constiintei-nationale.-Este-paznicul-Fiintei-Nationale-154368

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Prinţul Philip, în vârstă de 97 de ani, la volan fără centură, la două zile după ce a lovit cu maşina doua femei și un bebeluș
Campania masonica impotriva Bisericii. Biserica Ortodoxă Română sub asediu.
Mugur Isărescu verișorul regelui Mihai a încasat anul trecut salarii de 171.000 de euro de la BNR plus pensie de 2.000 de euro pe lună . Vă convine?
Progresiştii internaționalişti şi Cozile lor de Topor din România ne explică mecanismul prin care suntem jecmăniți la ordinul UE. Bogdan Chirițoiu, Consiliul Concurenței: „Vrem să facem atât de scumpă benzina încât lumea să cumpere mai puțin"
Prima căsătorie regală gay din istoria Familiei Regale. Vărul Reginei Elisabeta a-II-a și iubitul au devenit soți
Economia străină din România: Băncile şi corporaţiile străine menţin România subdezvoltată, pentru a extrage cât mai mult profit.
Nebunia secolului ! Pledoarie pentru „schimbarea percepției societății asupra PEDOFILIEI” la celebrele conferințe TEDx: Pedofilia este o orientare sexuală naturală, neschimbabilă, ca și heterosexualitatea
Minciunile jenante ale „Familiei Regale din România”…
La 92 de ani, Regina Elisabeta a II-a conduce fără centură de siguranţă pusă
Ce sint tefelistii si care sint costurile pentru Romania
The Top of The Pyramid: The Rothschilds, The British Crown and The Vatican Rule The World
Casa Regală îi cere statului român despăgubiri de 51 de milioane de euro pentru că… nu poate DEFRIȘA pădurile care i-au fost retrocedate!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro