Dacă eşti român şi încalci legea o dată, ajungi la puşcărie. Dacă eşti maghiar şi încalci legea de 28 de ori, ai toate şansele să devii partener de bază al coaliţiei de guvernare…

Distribuie!by loading... De peste un sfert de secol scriem despre oribila discrepanţă dintre pavoazarea municipiului reşedinţă de judeţ de 1 Decembrie şi cea pentru Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. În ultimul caz, oraşul e inundat de însemne ungureşti, la sărbătoarea naţională a României, primăria arborează două steaguri prăpădite. Rânduri-rânduri de politicieni […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

De peste un sfert de secol scriem despre oribila discrepanţă dintre pavoazarea municipiului reşedinţă de judeţ de 1 Decembrie şi cea pentru Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. În ultimul caz, oraşul e inundat de însemne ungureşti, la sărbătoarea naţională a României, primăria arborează două steaguri prăpădite.

Rânduri-rânduri de politicieni români şi maghiari s-au îmbogăţit de 28 de ani într-o deplină frăţietate, asigurând temelia în care s-a înrădăcinat tupeul de-a arbora numai drapelul ori culorile Ungariei, fără a fi însoţit de cel al României, în pofida legilor şi a Constituţiei. Palavrele că nu e drapel, ci eşarfă, cocardă sau panglică or fi pentru urechile proaspătului star naţional, domnişoara Alexandra Tănase. Măcar cei din Sf. Gheorghe, Odorhei şi Târgu Secuiesc sunt amendaţi, în Harghita încă nu s-a născut un personaj care să-l ia de guler pe Ráduly Róbert. De aia este el aşa de mândru şi vorbeşte atât de apăsat despre libertate şi vitejie, ca şi cum ungurii ar fi câştigat toate războaiele din lume de la Mohács încoace.

Stranie în această poveste nu este doar incapacitatea de a face odată şi odată nişte legi clare în această privinţă, ci şi comportamentul bizar al unor instituţii: a vorbi despre însemnele Ungariei arborate în România e mult mai grav decât fapta de a le arbora ilegal!

Astfel, dacă ai o opinie un picuţ mai fermă despre această anomalie perpetuată de peste un sfert de secol, te arde Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu amendă de 10 ori mai mare decât primeşte făptaşul, iar dacă vorbeşti la televizor, te arde la fel de drastic Consiliul Naţional al Audiovizualului!

Dacă însă încalci de 28 de ori legea şi invadezi municipii întregi cu însemnele unui stat care şi-a câştigat – de secole – o imagine profund negativă în mentalul românilor transilvăneni, tot ce rişti este să devii partener de bază al coaliţiei de guvernare… (M. Groza)

P.S.: Primarii se plâng, pe rupte, că au buget mai mic decât în 2017. Cum se face atunci că – inclusiv în comunele inundate – cetăţenii trebuiau să se ducă la primărie şi să obţină, contra unei semnături, un steag secuiesc?

 

Dacă eşti român şi încalci legea o dată, ajungi la puşcărie. Dacă eşti maghiar şi încalci legea de 28 de ori, ai toate şansele să devii partener de bază al coaliţiei de guvernare…

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro