Cunoscut economist: ”Dovada că Isărescu a decartat 1 miliard pentru Operațiunea Iohannis”

Distribuie!by Apreciat pentru analizele sale originale ”antisistem”, economistul Dan Diaconu anunță de câteva săptămâni că s-a aruncat pe piață valută pentru a se menține cursul înainte de turul al doilea al prezidențialelor. loading... ”Operaţiunile „Realegerea lui Klaus” şi „Guvernul meu” au costat în luna noiembrie un mizilic de 1 miliard […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Apreciat pentru analizele sale originale ”antisistem”, economistul Dan Diaconu anunță de câteva săptămâni că s-a aruncat pe piață valută pentru a se menține cursul înainte de turul al doilea al prezidențialelor.

loading...

”Operaţiunile „Realegerea lui Klaus” şi „Guvernul meu” au costat în luna noiembrie un mizilic de 1 miliard de EUR, bani pe care BNR i-a decartat fără crâcneală pentru a menţine cursul”, a dezvăluit Dna Diaconu, subliniind ironic că atunci când spunea că se aruncă aiurea bani în piaţă, ”unii îmi replicau că sunt nebun”.

Dar, acum, ”la scadenţă”, a venit şi ”dovada pe care-o tot cereau unii”. Concret, Diaconu atrage atenția că BNR, în raportul lunar asupra rezervei valutare, ”arată negru pe alb că din rezerva internaţională a României s-au evaporat 1,091 miliarde EUR!”. Iar asta înseamnă, spune Diaconu, că ””Dăcât” atât ne-au costat Klaus şi echipa lui de comici în noiembrie”.


”Vă reamintesc că întreaga echipă a BNR a ieşit public pentru a susţine că nu e decât o creştere firească a cursului, adică aşa numitul „efect noiembrie””, scrie acum Diaconu, care întreabă ironic ”Ce naiba efect?”.

Iar contrastul iese în evidență – ”Când era „ciuma roşie” la putere, oficialii BNR ieşeau la beşteleală – atât la TV cât şi pe blogul ăla suspect pe care-l folosesc ca platformă de atac – pentru a „avertiza” asupra creşterilor de curs”, observă Diaconu.

”Nici vorbă să se atingă de rezervă, pe vremea aia era sfântă!”, spune economistul. ”Acum văd că aruncă Mugurel cu ieuroii în piaţă mai ceva ca maneliştii la parangheliile cu Copilu’ Minune”.

Concluzia lui Diaconu este simplă – ”Totul are un cost pe care, din nou, îl vom acoperi noi”.


Iar în acest context, când unii plătesc din buzunarul altora, Diaconu atrage atenția asupra unui amănunt: ”În ţara asta sunt două categorii de oameni care n-au nicio răspundere pentru actele pe care le fac, indiferent de samavolnicia acestora: magistraţii şi … membrii Consiliului de Administraţie al BNR”.

”Magistraţii încă mai au Inspecţia Judiciară şi SIIJ(cât o mai rezista şi asta), dar ăia de la BNR n-au pe nimeni deasupra – sunt propriii lor dumnezei –  ai lor şi-ai noştri”, încheind cu ironie amară – ”Acum înţelegeţi de ce li se rupe ăstora?”.

Un scurt comentariu – oare condamnarea (dar mai ales anchetarea) unui fost membru de bază al CA al BNR, viceguvernatorul Bogdan Olteanu, un ins mult mai inteligent și mai pervers decât pare, oare nu a adus ceva date despre alți membrii CA, sporindu-le acelora sensibilitatea la diverse ”trenduri”… sistemice?

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20191203/28409472/Cunoscut-economist-Dovada-c-Isrescu-a-decartat-1-miliard-pentru-Operaiunea-Iohannis.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

România sub ocupație soroșistă
FIRMELE ROMANESTI HAITUITE DE NOUA SECURITATE – Iata ingrozitorul “Plan comun de masuri” prin care, in numele combaterii evaziunii fiscale, agentii economici si contribuabilii au fost vanati de haitele ANAF-PICCJ-SRI-MAI-MJ. Planul semnat de Maior si Kovesi a dat liber la monitorizarea in masa a firmelor si contribuabililor “cu potential de evaziune si frauda fiscala ridicat”. Mii de firme au fost puse sub sechestru si falimentate (Documente)
Papa de la Roma : „Nu există iad, toate religiile într-una singură, acceptăm orice…”
Lege noua in Romania: Cine refuza sa munceasca NU MAI PRIMESTE ajutor social!
Microsoft, pe tine nu te întreabă nimeni nimic?
Pret pe capul lui Iohannis in servicii! Incepe decaderea sasului: cu ce il au la mana?
Suspendarea lui Iohannis este o urgenţă!
RUȘII FAC ROTAȚII DE NAVE DE LUPTĂ ÎN MAREA NEAGRĂ ȘI MEDITERANA
Dezbatere în lumea medicală? Eroare 404! Asociația Medicilor de Familie Mureș a RETRAS de pe site un articol în care se criticau hibele legii vaccinării obligatorii
Alegerile libere din România-o farsă!? Peste 95% participare la turul doi al alegerilor prezidențiale din 2014
Tsipras, mesaj din Rusia pentru UE: Europa nu mai este buricul lumii! Grecii știu să bată la porți mai sigure!
Polonia refuză să treacă la euro pentru a nu deveni o economie „de periferie”: Cei care cred că Vestul este plin de unchiași buni, care au grijă de interesele tale, nu ar trebui să se implice în politică
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro