Cum vă daţi seama dacă tastatura bancomatului când retrageţi bani este falsă, ce indicii oferă cifra 5

Distribuie!by Poliţiştii avertizează cetăţenii că există mai multe metode ingenioase ale infractorilor care vă pot goli cardurile cât ai clipi. Pentru a evita aceste situaţii trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi. loading... Conform Poliţiei Române, skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Poliţiştii avertizează cetăţenii că există mai multe metode ingenioase ale infractorilor care vă pot goli cardurile cât ai clipi. Pentru a evita aceste situaţii trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi.

loading...

Conform Poliţiei Române, skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar.   De asemenea, alt mod de operare pentru obţinerea datelor în vederea clonării cardului este “bucla libaneză” – un dispozitiv care se montează la gura bancomatului şi care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un “binevoitor” care îşi oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client şi, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat.   Pentru a nu fi victimă a infracţiunilor de tip skimming, poliţiştii vă recomandă:   1. Nu lăsaţi la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre cardul dumneavoastră bancar!   2. Anunţaţi imediat banca dacă vă schimbaţi datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).   3. Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereţi şi nu permiteţi ajutorul nimănui şi mai ales nu spuneţi nimănui PIN-ul!   4. Nu permiteţi nimănui să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceţi PIN-ul!   5. Acoperiţi tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN şi verificaţi autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.   6. Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus.   7. Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.   8. Un alt indiciu asupra falsităţii tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.


Citeste mai mult: adev.ro/pdslwn

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Prof. dr. psihiatru Aurel Romila - "90% din oamenii cu care intru în contact sunt profund nefericiţi. Şi-au pierdut valorile de bine, frumos, adevăr şi dreptate"
Despre tâmpirea unei generații de adolescenți. Sau despre Noul Tineret Cretinizat.
Mesaj disperat: Serviciul meteo al unei ţări nu se privatizează. Opriţi nebunia începută de Guvernul Cioloş!
Iar s-a SUCIT: după ce au anulat PPP-il lui Dăncilă, Orban recunoaște că autostrada Comarnic/Brașov nu se poate finanța din fonduri UE și trebuie prin parteneriat public/privat și de la buget, doar că în 4,5 ani!!!!
Daca capitalismul e mai bun decat comunismul, de ce nu ne-am dezvoltat in 28 de ani cel putin ca in epoca de aur?
Iar au găsit un motiv să nu facă autostrada: un gândac. Pretexte penibile și minciuni ale UE si PNL! Fără Ceaușescu nu sunteți în stare de nimic de 30 de ani!
Ambasada Rusiei ne învață ”istoria adevărată”
A venit şi rândul lui Avram Iancu.Placa de sub bustul său din Carei a fost distrusă
SCANDALOS: REȚEA DE PEDOFILIE ACOPERITĂ LA NIVEL ÎNALT? Donald Tusk a venit la București după ce un apropiat al său acuzat de pedofilie a fost scăpat de Tribunalul București
Elena Udrea a fugit în Costa Rica
SOV: Ce se întâmplă acum în România e o operaţiune a FBI şi CIA. Kovesi şi Coldea vor fi sacrificaţi. Voi dați ca fraieri în Coldea și Kovesi fără să vedeți realitatea din spate, nu vreți să vedeți realitatea din spate.
Sorina Matei lansează nucleara: Kovesi și Bica au acoperit o rețea de trafic de persoane pentru organe, care are legătură și cu micuța Sorina din Mehedinți
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro