Cum îşi bate joc sistemul de elevi exemplari: Şefa de promoţie din Bihor eliminată de la Bac, mesaj disperat pentru preşedintele Iohannis | „Nu-mi pot face un viitor“

Distribuie!by Deşteaptă, frumoasă, sociabilă şi plină de viaţă. Aşa o descriu pe Alexandra, eleva de nota 10 eliminată de la Bac, prietenii, în timp ce profesorii spun despre ea că este elevul pe care şi l-ar dori orice dascăl. A reuşit să termine liceul ca şefă de promoţie, perioadă în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Deşteaptă, frumoasă, sociabilă şi plină de viaţă. Aşa o descriu pe Alexandra, eleva de nota 10 eliminată de la Bac, prietenii, în timp ce profesorii spun despre ea că este elevul pe care şi l-ar dori orice dascăl. A reuşit să termine liceul ca şefă de promoţie, perioadă în care s-a pregătit intens atât pentru examenele de la Bacalaureat cât şi pentru admiterea la Facultatea de Medicină din Timişoara. Visa să intre la specializarea Farmacie, la fără taxă. Toate visele i s-au năruit marţi, când s-a dus să vadă ce note a obţinut la Bac. A simţit că-i fuge pământul de sub picioare când a văzut că a fost eliminată de la proba de matematică.

loading...

“Am învăţat la şcoală şi am muncit pentru a-mi crea un viitor. Am privit Bacalaureatul ca pe un examen foarte important, pentru care m-am pregătit cu profesori la fel cum m-am pregătit şi pentru admitere. Evident că pentru admitere m-am pregătit mult mai mult, este mult mai importantă pentru mine, dar Bac-ul am vrut să-l iau cu o notă mare”, ne-a mărturisit Alexandra.


Cu stupoare, Alexandra a aflat că figurează printre cei 108 elevi eliminaţi de la Colegiul Tehnic “Unirea” din Ştei. Nu înţelege de ce şi nici cum a fost posibilă luarea unei asemnea decizii. De atunci, susţinută de părinţi, încearcă să caute răspunsuri şi rezolvări. Uşile i se închid în nas una câte una.

“Situaţia de la matematică nu o înţeleg, pur şi simplu. În timpul examenului proba a decurs absolut normal, nu s-a întâmplat absolut nimic, fiecare şi-a văzut de lucrarea lui, iar supraveghetorii nu ne-au atras atenţia, la final am predat lucrarea.  Nu ştiu ce au făcut restul colegilor din sală. Eu mi-am văzut de lucrarea mea, nu am avut nicio treabă cu nimeni din jurul meu, am stat ca un elev care îşi dă examenul de Bacalaureat. Vroiam să merg la Timişoara la Farmacie, pentru asta mă pregăteam de doi ani”, ne-a povestit Alexandra Burtă.


Nu îşi poate explica de ce a ajuns să fie eliminată din examen, dacă în timpul desfăşurării lui, profesorii supraveghetorii nu i-au atras atenţia, nici măcar odată.

“Noi în niciun caz nu am încurcat treaba. Am ieşit de la examen, nu mi s-a spus nimic. Am semnat că totul a decurs normal şi că am terminat poroba. Acum nu ştiu ce se va întâmpla. Aveam planuri mari de viitor şi eram nerăbdătoare să ajung la facultate. Aşa o să pot pierde doi ani nefăcând nimic şi să rămân aici pentru un caz care este total incorect pentru noi. Am văzut că suntem eliminaţi dar nu ştim de ce, nu ni s-au dat explicaţii, nu ni s-a spus motivul, nu ni s-au arătat înregistrările video”, a afirmat şefa de promoţie.

Astăzi, 10 iunlie 2015, tatăl Alexandrei alături de alţi părinţi ai căror copiii eliminaţi de la Bac, au bătut la uşa inspectorului general Nicolae Avram, şeful ISJ Bihor.

De această dată, Avram a stat de vorbă cu ei, dar răspunsul a fost acelaşi: Nu se poate face nimic. Părinţilor le vine greu să accepte decizia, mai ales că este vorba despre elevi de 9 şi 10, elevi care susţin ei nu au copiat, ba mai mult nici nu au avut intenţia, elevi care au învăţat pentru a-şi construi o carieră şi ale căror aripi sunt frânte, deşi au fost lăsaţi să susţină toate probele examenului, în timp ce profesorii supraveghetori nu le-au atras niciodată atenţia, şi la finalul fiecărei probe au semnat un proces verbal cum că totul s-a desfăşurat în bună ordine.

“ Ce vină are Alexandra că a fost pusă strategic în bancă de către profesorii supraveghetori. A fost aşezată în mijloc pentru ca restul elevilor să poată copia după ea. Fata şi-a făcut lucrarea, şi-a făcut ciorne, dar nu a comunicat nimic cu nimeni, nu a dat subiectele rezolvate celorlaţi. A fost eliminată pentru că a fost considerată sursă. Era treaba ei să îşi supravegheze timp de trei ore ciornele şi colegii?“, s-a întrebat Voicu Burtă, părintele elevei Alexandra Burtă, şefa de promoţie de la Ştei, care a absolvit cei patru ani de liceu cu media 10. Acesta solicită să le fie puse la dispoziţie înregistrările video.

“ Dorim să fie reanalizate înegistrările de la examen, şi să fie eliminaţi doar cei care au copiat. Elevii nu pot urma o facultate, nu-şi pot face un viitor”, a mai punctat tatăl Alexandrei.

Părinţii elevilor eliminaţi de la Colegiul Tehnic “Unirea” din Ştei au trimis joi, 9 iulie 2015, un memoriu la Ministerul Educaţiei, la Guvern şi chiar şi la Preşedintele României, Klaus Iohannis. Aceştia cer să se facă dreptate pentru copii şi să le fie puse la dispoziţie înregistrările video pentru a putea vedea cine a copiat şi cine nu, dar şi reluarea examenului. Totodată, părinţii sunt decişi să-şi caute dreptatea şi în instanţă, aşa că depus o plângere pentru abuz împotriva Inspectorului general Nicolae Avram şi împotriva Comisiei de examen.

sursa: voceatransilvaniei.ro,  http://www.nasul.tv

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Dragnea a iniţiat un proiect de lege care obligă BNR să aducă în ţară rezervele de aur
O tânără care a fost răpită când era bebeluş, dintr-un spital din România, şi-a regăsit familia dupa 25 de ani, cu ajutorul unui test ADN şi un grup de Facebook
Cotele obligatorii de teroriști și violatori musulmani ar trebui trimise la Alina Mungiu acasă
Uniunea Europeană aduce sclavie din plin românilor
Am schimbat hotii nostri cu hoti straini
EXCLUSIV. Drapelul UNGARIEI, arborat permanent pe Centrul Reformat Timișoara. Drapelul României lipsește
HALLOWEEN INSANGERAT INTR-O TARA DISTRUSA. Murim spoiti. Refuzam sa vedem mizeria si saracia, lucrurile prost facute, le pictam colorat, in "creativitate”, "exprimare libera”, "hipsterisme”, iarba, feministi, gay, bautura, si murim cool si "democrat”
Fost ministru de interne în Guvernul Spaniei: ”Noua ordine mondială se bazează pe distrugerea valorilor creștine!”
Bârlădeanu: Ceaușescu s-a opus colectivizarii pe care o dorea Dej, de asta si-a atras antipatia acestuia
Norvegia doar repetă istoria...Clasa de mijloc din Elveţia creată prin răpirea copiilor săracilor şi exploatarea lor ca sclavi în ferme-lagăr de muncă forţată
Organizatia "Coruptia Ucide" despre Iohannis: „ A facut un gest inacceptabil de complicitate cu PSD“
Klaus Iohannis, sabotat de 1 milion de români: “Ești un vânzător de țară și o rușine…”, Iohannis : "Romanii sunt fanatici religiosi , Moschea aduce siguranta in Romania"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro