Cum distrugi o naţiune, prin alimentaţie . Cine se află, DE FAPT, în spatele expansiunii Lidl şi Kaufland în România

Distribuie!by Sursa foto: nationalisti.ro loading... Operate de acelaşi grup german, Lidl şi Kaufland au fost finanţate din bani publici. Mai exact, potrivit The Guardian, aproape 900 de milioane de euro au venit de la BERD (Banca Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare) şi de la o divizie a Băncii Mondiale, IFC (Corporaţia […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sursa foto: nationalisti.ro

loading...

Operate de acelaşi grup german, Lidl şi Kaufland au fost finanţate din bani publici. Mai exact, potrivit The Guardian, aproape 900 de milioane de euro au venit de la BERD (Banca Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare) şi de la o divizie a Băncii Mondiale, IFC (Corporaţia Internaţională de Finanţe), scriegandul.info.

În plină expasiune, Kaufland a ajuns la peste 100 de hipermarketuri, în timp ce Lidl a trecut de 186. Ambele magazine sunt controlate de acelaşi grup german Schwartz, care a primit finanţare, în ultimul deceniu, şi de la Corporaţia Internaţională de Finanţe (IFC) şi de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). În total, aproximativ 900 de euro au ajuns în strategia de dezvoltare a celor două hipermarketuri.


Potrivit The Guardian, citat de economica.net, IFC a acordat primul împrumut în 2004, fiind vorba de 100 de milioane de dolari, destinaţi, în mare parte, pieţei din Polonia. Grupul Schwartz a mai beneficiat de 141 de milioane de dolari şi pentru construcţia şi extinderea magazinelor din Bulgaria şi România.

În 2013, pentru magazinele din Serbia şi Croaţia, grupul german a mai primit un împrumut, în valoare de 105 milioane de dolari.


În ce priveşte contribuţia BERD de-a lungul timpului, nemţii au beneficiat de de 500 de milioane de dolari, tot pentru extinderea reţelei.

Reprezentanţii IFC şi BERD susţin că, „prin faptul că dezvoltarea lor în statele mai puţin dezvoltate ar duce la crearea de noi locuri de muncă, la noi pieţe desfacere pentru producătorii locali, dar şi la creşterea accesului persoanelor sărace la mâncare bună şi accesibilă”.

Pe de altă parte, aceste împrumuturi sunt contestate de o parte a opiniei publice, inclusiv din România.

„În Bucureşti, aproape toate unităţile Lidl se află la câţiva paşi de o piaţă sau un magazin mai vechi”, scrie The Guardian. „Cel mai rău este că au decis să construiască magazine foarte aproape de pieţe ca aceasta. Ne mănâncă de vii. Nu mai putem continua aşa”, a declarat pentru The Guardian Ion Garalin, un comerciant din Piaţa Gorjului.

 

Dezvăluire SCANDALOASĂ. Cine se află, DE FAPT, în spatele expansiunii Lidl şi Kaufland în România

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

SOROS INTERZIS IN ROMANIA – Colonelul Mircea Dogaru, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, ii cere premierului Grindeanu sa ia masuri dure impotriva ONG-urilor finantate de miliardarul George Soros: „Va solicitam anchetarea activitatii si interzicerea fundatiilor sponsorizate de George Soros si pe teritoriul Romaniei... State ca Israel, Germania, Albania solicita luarea de masuri si interzicerea fundatiilor Soros, in timp ce Ungaria a trecut deja la masuri hotarate”
Ion Iliescu nu dorește redeschiderea dosarului Revoluției: „Ce rost are să dezgropăm așa ceva? Îi înțeleg pe cei care au avut pierderi. Dar asta a fost!”
Mărturia bărbatului bătut crunt de doi tineri într-un pasaj din Brașov
Soția lui Dacian Cioloș vrea ca în programa școlară pentru copii să fie introdusă tehnica new-age ( satanism)
CU CE DRACU’ L-A ŞANTAJAT CODRUŢA KOVESI pe președintele CNATDCU, Viorel Barbu?!
Valer Dorneanu, șeful CCR, îi face PRAF pe procurorii DNA / VIDEO
Dezvăluire șoc: noul premier, Sorin Grindeanu este fiul adoptiv al Monicăi Macovei și nepotul din flori al lui Dacian Cioloș – cu toții sunt artizanii Legii Big Brother
Iohannis a cedat presiunilor SUA si Austriei vrea schimbarea legilor din Marea Neagra
Sebastian Ghiță, noi dezvăluiri despre Colectiv, dărâmarea Guvernului Ponta și moartea lui Condrea
Luju.ro: Două dosare de la Alba Iulia în care era vizat Iohannis au fost clasate cu aprobarea lui Lazăr
Dacă e bine sau nu să vă vaccinați copiii, citiți, vă rog, părerea unui farmacist manager de elită
Membru al Grupului Bildelberg și Prim-Vicepreşedinte al Comisiei Europene, olandezul Frank Timmermans, vorbește pe șleau de amestecul etnic programat: "Viitorul umanităţii nu va fi al comunităţilor construite pe o cultură anume, ci pe Diversitatea Totală"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro