Cum distrugi o naţiune, prin alimentaţie . Cine se află, DE FAPT, în spatele expansiunii Lidl şi Kaufland în România

Distribuie!by Sursa foto: nationalisti.ro loading... Operate de acelaşi grup german, Lidl şi Kaufland au fost finanţate din bani publici. Mai exact, potrivit The Guardian, aproape 900 de milioane de euro au venit de la BERD (Banca Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare) şi de la o divizie a Băncii Mondiale, IFC (Corporaţia […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sursa foto: nationalisti.ro

loading...

Operate de acelaşi grup german, Lidl şi Kaufland au fost finanţate din bani publici. Mai exact, potrivit The Guardian, aproape 900 de milioane de euro au venit de la BERD (Banca Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare) şi de la o divizie a Băncii Mondiale, IFC (Corporaţia Internaţională de Finanţe), scriegandul.info.

În plină expasiune, Kaufland a ajuns la peste 100 de hipermarketuri, în timp ce Lidl a trecut de 186. Ambele magazine sunt controlate de acelaşi grup german Schwartz, care a primit finanţare, în ultimul deceniu, şi de la Corporaţia Internaţională de Finanţe (IFC) şi de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). În total, aproximativ 900 de euro au ajuns în strategia de dezvoltare a celor două hipermarketuri.


Potrivit The Guardian, citat de economica.net, IFC a acordat primul împrumut în 2004, fiind vorba de 100 de milioane de dolari, destinaţi, în mare parte, pieţei din Polonia. Grupul Schwartz a mai beneficiat de 141 de milioane de dolari şi pentru construcţia şi extinderea magazinelor din Bulgaria şi România.

În 2013, pentru magazinele din Serbia şi Croaţia, grupul german a mai primit un împrumut, în valoare de 105 milioane de dolari.


În ce priveşte contribuţia BERD de-a lungul timpului, nemţii au beneficiat de de 500 de milioane de dolari, tot pentru extinderea reţelei.

Reprezentanţii IFC şi BERD susţin că, „prin faptul că dezvoltarea lor în statele mai puţin dezvoltate ar duce la crearea de noi locuri de muncă, la noi pieţe desfacere pentru producătorii locali, dar şi la creşterea accesului persoanelor sărace la mâncare bună şi accesibilă”.

Pe de altă parte, aceste împrumuturi sunt contestate de o parte a opiniei publice, inclusiv din România.

„În Bucureşti, aproape toate unităţile Lidl se află la câţiva paşi de o piaţă sau un magazin mai vechi”, scrie The Guardian. „Cel mai rău este că au decis să construiască magazine foarte aproape de pieţe ca aceasta. Ne mănâncă de vii. Nu mai putem continua aşa”, a declarat pentru The Guardian Ion Garalin, un comerciant din Piaţa Gorjului.

 

Dezvăluire SCANDALOASĂ. Cine se află, DE FAPT, în spatele expansiunii Lidl şi Kaufland în România

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Reacția unui britanic după ce a văzut că n-avem toalete pe autostradă: ”În ce an suntem, 2018?”
Începe execuția „sifoanelor” DNA? Războiul SIE-SRI nu s-a terminat!
Statistica ONU privind evidenta populatiei evita sa mentioneze cele 23 de milioane de romani care existau in comunism !!! Dar e avertizeaza ca: „Milioane de români vor dispărea"
Președintele Klaus Iohannis va fi premiat în Germania pentru sprijinirea statului de drept şi a luptei anticorupţie
Norvegia și Elveția, două țări care și-au tratat copiii ca pe câinii vagabonzi
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, i-a solicitat ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm ridicarea vizelor pentru oamenii de afaceri. Americanul a refuzat sa raspunda!
35% din Bugetul României Datorii. Miliarde de euro se duc la Cămătarii Bancari Internaționali pentrru Dobânzi. Eurostat: România deficit bugetar de 2,9% în 2017; ponderea datoriei în PIB e de 35%. Ați înțeles de ce a plătit Ceaușescu Datoria Țării?
EXPLOZIV/Floriana Jucan, DEZVĂLUIRI despre SPIONII ISRAELIENI! Cine a COMANDAT OPERAȚIUNEA
ATENȚIE LA REȚEAUA NEOBOLȘEVICĂ A LUI SOROȘ. În manualele de "Educație Civică" de clasa VII-a, Teoria Bolșevică a lui Marx despre STATUL BOLȘEVIC este PREZENTATĂ NECRITIC, ca și cum ar fi "o altă variantă validă de stat"
Klaus Iohannis, încă o gafă: se duce în vizită în "judeţul Deva"
Prăduitorii României și leprele care i-au lins în fund - ”deontologii” moraliști de teapa lui Pleșu și Muingiu
Moment PENIBIL / Iohannis, invitat sa cante la alta masa
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro