Cum a scos UDMR în județul Neamț aproape 1.700 voturi cu doar 98 etnici declarați?!

Distribuie!by Dincolo de analizele pe votul obținut de principalii competitori electorali, pot fi observate și alte cifre interesante și în județul Neamț, dar și în alte județe. Ne oprim de această dată asupra UDMR, partid despre care se știe că își are bazinul electoral în Mureș, Harghita și Covasna. dar […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Dincolo de analizele pe votul obținut de principalii competitori electorali, pot fi observate și alte cifre interesante și în județul Neamț, dar și în alte județe. Ne oprim de această dată asupra UDMR, partid despre care se știe că își are bazinul electoral în Mureș, Harghita și Covasna. dar și alte județe transilvane.

loading...

Însă când UDMR obține în regiunea Moldovei voturi importante în raport cu numărul celor care la ultimul recensământ s-au declarat etnici maghiari, deja apar întrebări.


Spre exemplu, în județul Neamț sunt 98 de etnici maghiari conform cifrelor de la ultimul recensământ, din anul 2011. Să zicem că fiecare are un soț/soție care nu și-au declarat etnia, dar o susțin. Și mergem pe varianta prezenței lor de 100% la vot. Ar ieși cam 200 de voturi. Atât a ieșit la alegerile europarlamentare din 2014, în județul Neamț. Deci ar fi un scor real, atunci.

Acum, numărul de voturi pentru UDRM în județul Neamț este de aproape 9 ori mai mare ca în anul 2014! În cifre oficiale, UDMR a fost votat în județul Neamț de 1.680 persoane! O medie de 4 voturi pe fiecare dintre cele 488 de secții de votare! În fiecare secție de votare!


Să repetăm cifrele: 98 de etnici declarați în Neamț, 188 voturi obținute în 2015 iar acum 1.680 de voturi! Fără organizație, fără etnici, fără membri în secțiile de votare!

Situația de la Neamț este general valabilă pentru UDMR în toată România. Partidul tip ONG a trecut la mustață pragul electoral. Pe votul obținut în 2014, UDMR era istorie. Așa, încă mai face cărțile!

Iată tabelul cu județele fără populație etnică maghiară importantă dar cu voturi curios de mari:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro