Cum a omorât un ateu român cu cetațenie americană o elevă de 17 ani în 2007 la Alba Iulia- deja și-a ispașit peste jumătate din pedeapsă

Distribuie!by Gheorghe Dincă, ucigaşul celor două adolescente din Caracal a acţionat într-un mod asemănător cu cel al unui alt criminal notoriu, Aurel Enea, bărbatul care în 2007 a ucis o elevă şi a pus la cale un plan minuţios pentru a şterge urmele crimei. loading... Felul în care a acţionat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Gheorghe Dincă, ucigaşul celor două adolescente din Caracal a acţionat într-un mod asemănător cu cel al unui alt criminal notoriu, Aurel Enea, bărbatul care în 2007 a ucis o elevă şi a pus la cale un plan minuţios pentru a şterge urmele crimei.

loading...

Felul în care a acţionat Gheorghe Dincă, criminalului din Caracal care a ucis două adolescente şi a încercat să ascundă urmele faptelor sale, se aseamănă izbitor cu planul urmat de ucigaşul unei eleve de 17 ani, din Petroşani, în iarna anului 2007. Şi atunci, Aurel Enea, autorul omorului, a încercat să ascundă trupul victimei şi să şteargă urmele faptelor sale, într-un mod sinistru. În 14 decembrie 2007, bucăţi din cadavrul unei tinere au fost descoperite pe malul râului Mureş. Câteva zile mai târziu, victima a fost identificată ca fiind o adolescentă de 17 ani, ce fusese dată dispărută de familie în 4 decembrie 2007. O anchetă complexă a avut loc, iar în urma ei a fost identificat autorul crimei, Aurel Enea, un bărbat cu dublă cetăţenie, româno-americană. Acesta nu a recunoscut niciodată crima, însă probele l-au indicat drept autor, iar în final, instanţa l-a condamnat la 20 de ani de închisoare.


Cadavru tranşat şi risipit pe malul Mureşului În dimineaţa zilei de 14 decembrie 2007, un localnic din Alba Iulia care se afla la pescuit pe malul râului Mureş, în satul Drâmbar, a observat la cinci metri de râu partea inferioară a piciorului unui cadavru uman. Membrul fusese lăsat lângă un sac de plastic, pe care bărbatul nu a avut curajul să îl deschidă. A sunat la Poliţie, iar la faţa locului au ajuns o echipă de anchetă şi un medic legist. În interiorul sacului, aceştia au găsit capul unei persoane de sex feminin, de aproximativ 20 de ani, după cum informau autorităţile, un cercel şi un lănţişor cu medalion. Iniţial, s-a crezut că femeia fusese ucisă de o săptămână, însă medicii legişti au stabilit că murise de cel mult 48 de ore. În zilele următoare, pe malul râului Mureş au fost găsite în mâl mai multe părţi ale unui cadavru uman. Au fost descoperite astfel gamba şi femurul unui picior stâng aflate neambalate pe jos, un pachet din folie de plastic transparentă şi un sac de plastic în care au fost găsite ambalate un cap cu partea superioară a gâtului, care aparţinea unei persoane de sex feminin şi care mai păstra încă cercei şi lănţişor la gât. Au mai fost găsite, tot ambalate în acelaşi fel, în alt colet, şi membrele superioare. În 16 decembrie 2007 s-a mai găsit neambalată o coapsă umană dreaptă, un os femur. Anchetatorii au concluzionat că resturile cadaverice aparţineau Alexandrei David, o adolescentă din Petroşani, care a dispărut din data de 4 decembrie 2007. Ancheta complexă La câteva zile de la descoperirea cadavrului tranşat al adolescentei a fost identificat principalul suspect al crimei, Aurel Enea (38 de ani la acea vreme), un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi americană, care îşi închiriase un apartament în cartierul Aeroport. Aurel Enea şi victima se cunoşteau, potrivit unor martori.

„Victima a fost omorâtă în oraşul Petroşani, prin ştrangulare, premeditat de inculpatul Enea, cadavrul fiind secţionat, iar bucăţi din acesta aruncate pe malul râului. Victima a fost atrasă de inculpat la locuinţa sa, conform planului descris în documentul petroplan.txt, unde probabil, dintr-un motiv de natură sexuală, inculpatul a strangulat-o şi apoi a secţionat cadavrul, cu două cuţite pe care s-au găsit profilele ADN ale victimei precum şi un fierăstrău care nu a fost găsit, şi apoi a abandonat resturile cadaverice în diferite locaţii, conform aceluiaşi plan din laptop, cu posibilitatea ca după depesare resturile umane să fi fost congelate o perioadă”, se arată în dosar. Poliţiştii i-au percheziţionat locuinţa din Petroşani timp de mai mult de 12 ore şi au ridicat probe. L-au adus la audieri, iar în 24 decembrie 2007 Aurel Enea a fost înfăţişat instanţei Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă.


Tribunalul a respins cererea procurorilor, însă aceştia au contestat hotărârea. Între timp, Aurel Enea a fost lăsat în libertate, iar pentru următoarele zile a fost de negăsit. Trei zile mai târziu, bărbatul a fost ridicat de poliţişti din staţia CFR din Deva, de unde intenţiona să plece la Lugoj. A fost din nou dus sub escortă în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, iar în 27 decembrie 2007 Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba privind propunerea de arestare preventivă a lui Aurel Enea. Planul detaliat al crimei Mai multe probe de la locul descoperirii bucăţilor de cadavru şi din locuinţa din Petroşani a lui Aurel Enea îl indicau drept autor al crimei, iar una dintre ele a fost găsită în laptopul său şi i-a mirat pe anchetatori. „Cu ocazia percheziţiei informatice al laptopului inculpatului, ridicat din locuinţa acestuia la percheziţia domiciliară, s-a identificat un document text în limba engleză, document ce interesează cauza, text denumit  „Petro _plan_ 00 txt” care, tradus, conţine detalii cu privire la modul în care trebuie să se procedeze pentru uciderea unei persoane, activităţile ulterioare şi cum să se scape de un cadavru. Acest document se regăseşte în forma originală în raportul En Case la închiderea acesteia nefiind salvat textul în limba engleză, textul fiind conceput de inculpat la 2 decembrie 2007 şi şters de acesta în 19 decembrie 2007. În esenţă, textul cuprinde indicaţii de genul că victima trebuie omorâtă dimineaţa, tăiată în bucăţi foarte mici, pusă în pungi de plastic în frigider şi dusă la gunoi în afara oraşului; trebuie să se folosească mănuşi, cuţite care să taie bine, pungi de plastic pentru a pune fiecare bucată; cum să fie îngropată victima, precum şi modalităţile de ştergere a urmelor, inclusiv de ADN prin folosirea de produse chimice”, arătau anchetatorii. În calculatorul lui Aurel Anea s-au mai descoperit înregistrări şi imagini cu scene de viol, sadomasochiste, precum şi imagini înregistrate ale unei execuţii prin tăierea capului unei persoane, imagini care au fost descărcate pe laptopul lui Aurel Enea în 3 decembrie 2007, cu o zi înainte de dispariţia victimei sale. Iniţial, Aurel Enea a negat totul, inclusiv faptul că ar cunoaşte-o pe Alexandra David, însă după rezultatele testelor ADN a fost nevoit să confirme că o cunoştea pe aceasta şi că ea a fost la locuinţa lui, însă susţinea că nu a săvârşit crima de care este acuzat.

În seara dispariţiei elevei, Enea o sunase pe tânără, arătau listingurile telefonice, însă acesta nu a recunoscut. „Luându-se în considerare planul conceput de inculpat pentru uciderea victimei, găsit în calculatorul acestuia, al cărui mod de concepere şi de operare coincide cu aspectele şi împrejurările constatate cu ocazia cercetărilor, se desprinde ideea că Enea a premeditat uciderea victimei. Planul de ucidere şi de secţionare a cadavrului pentru ascunderea acestuia, prin modul de concepere şi de pregătire pentru a nu fi descoperit, denotă o minuţioasă elaborare în punerea în aplicare a planului, inclusiv prin alegerea unei victime de constituţie mică, la fel cu cea indicată în plan”, se arată în dosar. Aurel Enea a fost trimis în judecată pentru omor calificat şi profanare, şi a primit, în final 20 de ani de închisoare, din care a ispăşit 11 ani. În detenţie, el a scris o carte numită „Evoluţie vs. Creaţie: 33 de argumente în favoarea teoriei ştiinţifice a apariţiei vieţii prin evoluţie”, prin care a sperat să mai câştige zile de libertate.

Citeste mai mult: adev.ro/pveqtp

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro