Actrița Aimee Iacobescu și mama ei s-au filmat pentru a-și arăta disperarea „Cu economie, pensiile noastre cumulate ne ajung până la jumătatea lunii. Cheltuim pe medicamente aproape 2.000 de lei” Video

Distribuie!by Actrița Aimee Iacobescu a intrat într-un adevărat război cu UNITER, care a anunțat că aceasta nu poate primi indemnizație de merit. loading... Într-un filmuleț postat pe internet, Aimee Iacobescu a făcut împreună cu mama sa o prezentare a cheltuielilor pe care le are în fiecare lună. În videoclip, actrița a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Actrița Aimee Iacobescu a intrat într-un adevărat război cu UNITER, care a anunțat că aceasta nu poate primi indemnizație de merit.

loading...

Într-un filmuleț postat pe internet, Aimee Iacobescu a făcut împreună cu mama sa o prezentare a cheltuielilor pe care le are în fiecare lună. În videoclip, actrița a dezvăluit că trăieşte din împrumuturi.


Mama actriței spune că dacă fiica sa ar primi indemnizația de merit, toate problemele lor ar lua sfârșit.

Cu economie, pensiile noastre cumulate ne ajung până la jumătatea lunii. Cu medicamente și cu alimente. Medicamentele sunt, într-adevăr, foarte necesare. Nu se poate fără ele. La jumătatea lunii, Aimee se duce și mai face împrumut și ne descurcăm așa până la pensia viitoare. Cheltuim pe medicamente aproape 2.000 de lei. Dacă i-ar da fiicei mele ce merită, nu am ajunge să ne împrumutăm la nimeni. Dar nu mai avem încotro, spune mama actriței în clip.

Aimee Iacobescu a spus că au fost zile în care “a băut apă”, pentru că nu avea nimic de mâncare.


Mai mult decât atât, cele două femei au vândut lucruri din casă pentru a reuși să supraviețuiască.

Noi nu cerem. Le vindem cu cât ne dă. Cât ne dă fiecare și ne bucurăm că le ia, povestește mama lui Aimee Iacobescu.

Filmarea vine după ce reprezentanţii UNITER au declarat că actriţa primeşte o pensie de 3.487 lei şi nu are motive să spună că nu îi ajung banii.

Doamna Aimée Iacobescu este membră a Uniunii noastre din data de 15 iunie 2007. S-a pensiuonat la 7 noiembrie 2007 cu o pensie de bază în valoare de 1110 lei, la care s-a adăugat în procent de 50% – pensia specială UNITER, conform legii 8 pe 2006, în valoare de 550 lei, deci un total de 1660 lei la momentul respectiv. Ţinând cont de evoluţia punctului de pensie (de la 396,2 la 830,3) şi de punctajul mediu anual, pensia de asigurări sociale a doamnei Iacobescu a crescut de-a lungul timpului, ajungând în prezent la valoarea de 2325 lei (conform calculului: 2,80036-punctaj mediu anual  x  830,3-valoare punct pensie) plus 50% pensia specială de membru UNITER, adică 1162 lei, rezultând un total de 3487 lei, arată comunicatul UNITER.

Cât despre cererea de indemnizație de merit depusă de Aimee Iacobescu acum un an și jumătate, reprezentanții UNITER spun că deocamdată nu se poate face nimic.

Doamna Aimée Iacobescu a depus în 5 martie 2014 o solicitare pentru indemnizaţia de merit. Legea nr. 118 din 15 martie 2002 pentru instituirea indemnizaţiei de merit prevede că aceasta se acordă pentru realizări deosebite şi pentru recompensarea unei activităţi de notorietate în domeniul culturii, ştiinţei şi sportului. În prezent toate locurile alocate UNITER sunt ocupate. Eliberarea unui loc pe această listă se face numai prin decesul unui artist. De aceea este necesară… aşteptarea, oricât de crud ar suna acest lucru. Evident că, există mai mulţi artişti de seamă ai României care încă nu deţin această indemnizaţie şi au depus la UNITER dosare de solicitare, arată UNITER.

Sursa video: Emanuel Baran via Youtube

Aimee Iacobescu a dezvăluit acum câteva zile că trece printr-o adevărată dramă și că a ajuns să nu aibă ce mânca, deoarece peste 2.000 de lei se duc pe medicamente.

Tratamentul format doar din medicamente compensate, cu reţetă de la medicul de familie, înseamnă toată pensia mea. După ce cumpăr pastilele rămân cu mai nimic… 40 de lei. Şi pensia mamei mele se duce aproape toată pe medicamente, iar singurele economii le putem face la mâncare. Acum n-am nici bani de pâine. Mai rău decât acum n-am cum să mai ajung, a declarat actrița.

Așa că îşi pusese speranţa într-o indemnizaţie de merit de la UNITER.

Îndeplinesc toate condiţiile de acordare. Am în palmares zeci de premii naţionale şi internaţionale, am recomandări serioase de la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi de la alte personalităţi marcante, deţin «Meritul cultural» în grad de comandor. L-am sunat pe preşedintele UNITER, Ion Caramitru, şi mi-a spus că până mi se va acorda această indemnizaţie mai durează ani şi că înaintea mea sunt alţii cu mai multe merite… Mi s-a părut jignitor. Aşa că, până atunci, n-am decât să mor de foame. Şi singura speranţă era la UNITER. Acum nu mai am nicio ieşire, spune Aimee Iacobescu.

Actrița a fost una dintre revelațiile anilor 60-70 în cinematografia românească. A fost una dintre preferatele lui Sergiu Nicolaescu și a devenit cunoscută datorită rolului “Domnița Ralu”, din seria de filme dedicată acestui personaj.

A jucat, printre altele, în “De-aș fi Harap Alb”, “Haiducii”, “Șapte băieți și o ștrengăriță”, “Cu mâinile curate” sau “Ultima noapte de dragoste”.

În februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului.

sursa: reteauadestiri.ro

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro