Cu ce se mai ocupă Big Brother / Azi, despre planul de închidere totală a reţelelor de comunicaţii

Distribuie!by   loading... Un grup care luptă pentru protejarea drepturilor în spaţiul cibernetic a scos la lumină faptul că Departamentul american al Securităţii Interne dispune de un program prin care poate bloca complet toate serviciile de comunicaţii în cazul unei crize naţionale pe teritoriul american. Curtea Supremă din SUA a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

2015_02_25_telefonn_rsz_crp

loading...

Un grup care luptă pentru protejarea drepturilor în spaţiul cibernetic a scos la lumină faptul că Departamentul american al Securităţii Interne dispune de un program prin care poate bloca complet toate serviciile de comunicaţii în cazul unei crize naţionale pe teritoriul american.

Curtea Supremă din SUA a refuzat în această săptămână să dea curs unei petiţii depuse de Electronic Privacy Information Center (EPIC) prin care viza forţarea Departamentului american al Securităţii Interne să publice detalii privind un protocol secret (killswitch) privind închiderea totală a serviciilor de telefonie mobilă şi de Internet în timpul unor situaţii de urgenţă.


EPIC a luptat din 2011 pentru publicarea detaliilor programului, care este cunoscut sub numele de Standard Operating Procedure 303. EPIC scrie: “În 9 martie 2006, National Communications System (NCS) a aprobat SOP 303, dar [programul] nu a fost dezvăluit niciodată publicului. Acest document secret se referă la o ‘blocare totală sau la un proces de restructurare ce vor fi aplicate de reţelele wireless, comerciale şi private, în timpul unei crize naţionale.’”

EPIC continuă: “Într-un raport din 2006-2007, preşedintele NSTAC (National Security Telecommunications Advisory Committee) a indicat faptul că SOP 303 va fi implementat prin coordonarea cu NCC (National Coordinating Center) din cadrul NSTAC, în timp ce decizia de a închide complet serviciile va fi luată de consilieri ai Departamentului pentru Securitate Internă (Homeland Security sau DHS) sau de persoane din cadrul DHS. Raportul mai indică faptul că NCC va determina, pe baza unei serii de probleme, dacă este necesară blocarea totală [a serviciilor de telefonie mobilă şi de Internet].”


În ciuda înfrângerii înregistrate de EPIC prin decizia Curţii Supreme, lupta legală de patru ani a dus la obţinerea unei copii a Standard Operating Procedure 303.

Lupta pentru transparenţa programului SOP 303 a început la scurt timp după ce un ofiţer al BART (Bay Area Rapid Transit) din San Francisco a împuşcat mortal o persoană fără adăpost, pe nume Charles Hill, în 3 iulie 2011. Incidentul a declanşat proteste masive împotriva BART în iulie şi august 2011. În timpul unuia dintre aceste proteste, oficialii BART au blocat serviciul de telefonie mobilă în interiorul a patru staţii de călătorie timp de 3 ore. Acest lucru a împiedicat persoanele aflate pe platforma staţiilor respective să trimită sau să primească apeluri telefonice, mesaje sau alte date.

În iulie 2012, EPIC a depus o cerere de tip FOIA (Freedom of Information Act) către DHS prin care se cerea publicarea textului complet al SOP 303; a “seriilor de probleme stabilite dinainte” care determină necesitatea unei blocări totale [a serviciilor]; publicarea tuturor protocoalelor de executare privind implementarea SOP 303 distribuite la DHS sau alte agenţii federale sau companii private.

După ce DHS s-a opus cu tărie publicării informaţiilor cerute, un tribunal districtual din Washington, D.C. a decis în favoarea EPIC, însă decizia a fost ulterior anulată de Curtea de Apel. Aceasta din urmă a declarat reprezentanţilor EPIC că guvernul american este liber să nu facă cunoscute detaliile planului, pe baza legii Freedom of Information Act, deoarece informaţia respectivă ar putea reprezenta un pericol pentru public. În 2015, grupul pentru drepturile digitale a cerut Curţii Supreme să revizuiască decizia curţii federale pentru apeluri, arată website-ul Mintpress News.

În condiţiile refuzului Curţii Supreme de a da undă verde petiţiei celor de la EPIC, se pare că acest demers a ajuns într-un punct mort. Poporul american este lăsat din nou în întuneric în ceea ce priveşte maşinaţiunile interne ale unui alt program guvernamental periculos şi intrusiv.

Cel puţin, prin munca grea a unor activişti şi unor grupuri precum EPIC, cetăţenii americani şi nu numai, pot fi la curent cu existenţa unui astfel de program. Totuşi, ca astfel de măsuri să poată fi combătute, este nevoie de accesarea documentelor guvernamentale, iar opozanţii protocolului speră să aibă loc o divulgare de informaţii secrete, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor programe secrete ale NSA de spionare în masă.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Surpriza anului 2016, vine din partea lui Snowden: „Serviciile secrete ale Romaniei, santajate de CIA, implicate in spionaj impotriva Europei…”
Rușii anunță că SUA și-au VOPSIT avioanele în culorile Rusiei pentru a ataca Siria - FOTO
Răspunsul TERIBIL al președintelui Kenyei, după ce Obama i-a ținut o predică despre homosexuali: Nu putem impune poporului lucruri pe care societatea și cultura noastră nu le acceptă
EXPLOZIV / Jaful BARONILOR LOCALI(AVERE) într-un top al americanilor despre corupţia din România !
România, nuca tare în lumea asta debusolată! RAZBOIUL PSIHOLOGIC IMPOTRIVA FAMILIEI
DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE! Academicianul Eugen Mihaescu despre Legea “Elie Wiesel”: Azi, luptătorii anticomuniști sunt prima țintă a tovarășului Florian. Cine urmează mâine? Mihai Eminescu?
Cum a scos UDMR în județul Neamț aproape 1.700 voturi cu doar 98 etnici declarați?!
Fost ofițer SRI, reclamat la Parchet pentru o carte în care neagă Holocaustul....
Cumpanasu cere romanilor sa NU iasa in strada pe 10 august: „Cer jegurilor care au tinut cu procurorii care au omorat-o sa nu aiba cinismul de a cere tocmai ei sa iasa lumea in strada”
Unchiul Alexandrei recunoaște: Sunt vinovat că i-am ţinut în braţe public pe marii procurori, marile servicii.Pentru cine m-am bătut în toţi anii ăştia?
Băncile de pe Wall Street au pus mâna pe rezervele de apă ale planetei
Putin schimbă doctrina de securitate: NATO este principala amenințare la adresa Rusiei. Alianța, mai rea decât ISIS!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro