Cu ce se mai ocupă Big Brother / Azi, despre planul de închidere totală a reţelelor de comunicaţii

Distribuie!by   loading... Un grup care luptă pentru protejarea drepturilor în spaţiul cibernetic a scos la lumină faptul că Departamentul american al Securităţii Interne dispune de un program prin care poate bloca complet toate serviciile de comunicaţii în cazul unei crize naţionale pe teritoriul american. Curtea Supremă din SUA a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

2015_02_25_telefonn_rsz_crp

loading...

Un grup care luptă pentru protejarea drepturilor în spaţiul cibernetic a scos la lumină faptul că Departamentul american al Securităţii Interne dispune de un program prin care poate bloca complet toate serviciile de comunicaţii în cazul unei crize naţionale pe teritoriul american.

Curtea Supremă din SUA a refuzat în această săptămână să dea curs unei petiţii depuse de Electronic Privacy Information Center (EPIC) prin care viza forţarea Departamentului american al Securităţii Interne să publice detalii privind un protocol secret (killswitch) privind închiderea totală a serviciilor de telefonie mobilă şi de Internet în timpul unor situaţii de urgenţă.


EPIC a luptat din 2011 pentru publicarea detaliilor programului, care este cunoscut sub numele de Standard Operating Procedure 303. EPIC scrie: “În 9 martie 2006, National Communications System (NCS) a aprobat SOP 303, dar [programul] nu a fost dezvăluit niciodată publicului. Acest document secret se referă la o ‘blocare totală sau la un proces de restructurare ce vor fi aplicate de reţelele wireless, comerciale şi private, în timpul unei crize naţionale.’”

EPIC continuă: “Într-un raport din 2006-2007, preşedintele NSTAC (National Security Telecommunications Advisory Committee) a indicat faptul că SOP 303 va fi implementat prin coordonarea cu NCC (National Coordinating Center) din cadrul NSTAC, în timp ce decizia de a închide complet serviciile va fi luată de consilieri ai Departamentului pentru Securitate Internă (Homeland Security sau DHS) sau de persoane din cadrul DHS. Raportul mai indică faptul că NCC va determina, pe baza unei serii de probleme, dacă este necesară blocarea totală [a serviciilor de telefonie mobilă şi de Internet].”


În ciuda înfrângerii înregistrate de EPIC prin decizia Curţii Supreme, lupta legală de patru ani a dus la obţinerea unei copii a Standard Operating Procedure 303.

Lupta pentru transparenţa programului SOP 303 a început la scurt timp după ce un ofiţer al BART (Bay Area Rapid Transit) din San Francisco a împuşcat mortal o persoană fără adăpost, pe nume Charles Hill, în 3 iulie 2011. Incidentul a declanşat proteste masive împotriva BART în iulie şi august 2011. În timpul unuia dintre aceste proteste, oficialii BART au blocat serviciul de telefonie mobilă în interiorul a patru staţii de călătorie timp de 3 ore. Acest lucru a împiedicat persoanele aflate pe platforma staţiilor respective să trimită sau să primească apeluri telefonice, mesaje sau alte date.

În iulie 2012, EPIC a depus o cerere de tip FOIA (Freedom of Information Act) către DHS prin care se cerea publicarea textului complet al SOP 303; a “seriilor de probleme stabilite dinainte” care determină necesitatea unei blocări totale [a serviciilor]; publicarea tuturor protocoalelor de executare privind implementarea SOP 303 distribuite la DHS sau alte agenţii federale sau companii private.

După ce DHS s-a opus cu tărie publicării informaţiilor cerute, un tribunal districtual din Washington, D.C. a decis în favoarea EPIC, însă decizia a fost ulterior anulată de Curtea de Apel. Aceasta din urmă a declarat reprezentanţilor EPIC că guvernul american este liber să nu facă cunoscute detaliile planului, pe baza legii Freedom of Information Act, deoarece informaţia respectivă ar putea reprezenta un pericol pentru public. În 2015, grupul pentru drepturile digitale a cerut Curţii Supreme să revizuiască decizia curţii federale pentru apeluri, arată website-ul Mintpress News.

În condiţiile refuzului Curţii Supreme de a da undă verde petiţiei celor de la EPIC, se pare că acest demers a ajuns într-un punct mort. Poporul american este lăsat din nou în întuneric în ceea ce priveşte maşinaţiunile interne ale unui alt program guvernamental periculos şi intrusiv.

Cel puţin, prin munca grea a unor activişti şi unor grupuri precum EPIC, cetăţenii americani şi nu numai, pot fi la curent cu existenţa unui astfel de program. Totuşi, ca astfel de măsuri să poată fi combătute, este nevoie de accesarea documentelor guvernamentale, iar opozanţii protocolului speră să aibă loc o divulgare de informaţii secrete, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor programe secrete ale NSA de spionare în masă.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Alexandru Cumpanasu: La Sibiu, la Summit, domnul Macron a convins pe cine trebuie ca să dea locul, 2 , să câștige pentru Achiziție mare a STS
Populația României a scăzut. Ne apropiem de nivelul anilor '60
EXCLUSIV. Secuii, îndemnați să se înroleze în Armata Naţională Secuiască pentru eliberarea „Pământului Secuiesc”
„Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii"
PICCJ, CSM SI IOHANNIS AU SUBMINAT PARLAMENTUL - Actiune fara precedent. Senatorii si deputatii condamna derapajele lui Klaus Iohannis, CSM si ale sefilor Ministerului Public: „Neconstitutionale si inacceptabile judecatile pe care fie Presedintele, fie CSM, fie reprezentanti ai Ministerului Public le formuleaza la adresa unor decizii si activitati ale Guvernului. Asemenea actiuni uzurpa ilegal si abuziv dreptul exclusiv al Parlamentului de a trage Guvernul la raspundere” (Declaratia)
Imagini teribile: O tanara din Olanda este tarata si VIOLATA de zeci de arabi. „Taharrush”, fenomenul care acum se manifesta in Europa
Cum s-a schimbat Bucureştiul în ultimul sfert de secol: Alimentarele au fost înlocuite cu supermarketuri, iar croitoriile de pe Lipscani cu baruri de fiţe
Grupul Bilderberg in spatele „Serviciului Social de Protecție a Copilului” Barnevernet!
Viktor Orban a luat măsura de a renunța la cursurile de „Teoria genului” in scoli, stanga urla: „Și acum ce urmează: interzicerea avortului?”
Planeta România! Maimuţele au ocupat televiziunile | Petru Romoşan: Sfârşitul României moderne
Un deces suspect. Un bebeluş de două luni a murit la o zi după ce a fost vaccinat
NOI ÎNREGISTRĂRI COMPROMIȚĂTOARE cu un șef din poliție de la Brașov | ”De azi scoatem adevărul la iveală Mai dețin câteva înregistrări telefonice și cu alte persoane din cadrul IPJ Brașov” Audio
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro