CSM DECLARA RAZBOI PRESEI – De necaz ca abuzurile magistratilor sunt continuu dezvaluite, in loc sa faca curatenie in sistem, CSM vrea sa introduca cenzura in presa prin Legile Justitiei. Mass-media va fi obligata sa publice comunicate ale CSM la cererea oricarui judecator si procuror, fara ca jurnalistii sa reformuleze, sa modifice, sa adauge ori sa se faca imediat vreun comentariu asupra CSM (Propunerea)

Distribuie!by   loading... Consiliul Superior al Magistraturii vrea sa oblige mass-media sa publice comunicatele de presa in care Plenul a decis ca unui judecator sau procuror i-a fost adusa atingere independentei, impartialitatii sau reputatiei profesionale. Inedita dorinta a CSM condus de judecatoarea Mariana Ghena a fost cuprinsa in proiectul de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
 

loading...


Consiliul Superior al Magistraturii vrea sa oblige mass-media sa publice comunicatele de presa in care Plenul a decis ca unui judecator sau procuror i-a fost adusa atingere independentei, impartialitatii sau reputatiei profesionale. Inedita dorinta a CSM condus de judecatoarea Mariana Ghena a fost cuprinsa in proiectul de modificare a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, noile reglementari fiind incluse de catre Comisia nr. 1 din CSM – Legislatia si cooperare interinstitutionala condusa de judecatoarea ICCJ Simona Marcu.


Conform propunerii CSM, care prevede modificarea articolului 30 prin adaugarea de noi alineate, comunicatul de presa trebuie sa fie publicat sau difuzat in mass-media chiar daca judecatorul sau procurorul a carui indepedenta, impartialitate sau reputatie profesionala “a uzat” deja de dreptul la replica.

De departe cea mai importanta si poate chiar alarmanta propunere facuta de CSM este aceea ca publicarea sau difuzarea comunicatului de presa trebuie sa se se realizeze fara ca jurnalistul sa adauge sau sa se faca vreun comentariu la adresa acestuia. In propunere se mai specifica urmatorul lucru: “Publicarea comunicatului nu inlatura raspunderea contraventionala”. Despre ce raspundere contraventionala o fi vorba?


In fata unor astfel de propuneri venite din partea CSM ne intrebam totusi care ar mai fi rolul presei?

Nu de alta dar, prin propunerile pe care le fac la Legile Justitiei, intelegem ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii apreciaza ca presa trebuie sa fie doar un mijloc de comunicare a actiunilor lor, fara critici, comentarii si semnalari ale unor nereguli.

Cititi aici propunerea Comisia nr. 1 din CSM – Legislatia si cooperare interinstitutionala condusa de judecatoarea ICCJ Simona Marcu:

Art. 30

(7) Comunicatul prevazut la alin. (5) va fi difuzat sau va fi publicat, indiferent daca judecatorul sau procurorul vizat a uzat deja de dreptul la replica, in asa fel incat sa ajunga in aceeasi masura la cunostinta publicului ca si informatia care a adus atingere independentei, impartialitatii sau reputatiei profesionale. In acest scop, comunicatul se publica ori se difuzeaza in acelasi mod, in acelasi loc, sau dupa caz in acelasi interval orar cu emisiunea sau articolul vizate, de indata, dar nu mai tarziu de 7 zile de la data solicitarii din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

(8) Comunicatul trebuie publicat sau difuzat integral si fara sa fie alterat, trunchiat, reformulat ori modificat, fara sa se adauge ori sa se faca imediat vreun comentariu. In toate cazurile, publicarea sau difuzarea comunicatului este gratuita. Publicarea comunicatului nu inlatura raspunderea contraventionala.

(9) Consiliul Superior al Magistraturii asigura respectarea legii si a criteriilor de competenta si etica profesionala in desfasurarea carierei profesionale a judecatorilor si procurorilor.

Sursa:  luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro