Copil mort de la gaz de sonda. Dorind sa dea OMV Petrom in judecata, tatal este batut si terorizat

Distribuie!by Copil mort de la gaz de sonda. Dorind sa dea OMV Petrom in judecata, tatal este batut si terorizat loading... Marian Furcelea, copilul mort la vârsta de nouă ani, în uma unei intoxicaţii cu gaze, lângă o sondă OMV – Petrom. (Captură Youtube) Activiştii de mediu atrag atenţia, pe […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Copil mort de la gaz de sonda. Dorind sa dea OMV Petrom in judecata, tatal este batut si terorizat

loading...
Marian Furcelea, copilul mort la vârsta de nouă ani, în uma unei intoxicaţii cu gaze, lângă o sondă OMV – Petrom. (Captură Youtube)

Activiştii de mediu atrag atenţia, pe Facebook, asupra unui nou abuz comis împotriva familii lui Marian Furcelea, copilul de 9 ani mort în urma unei intoxicaţii cu gaze, lângă o sondă aparţinând OMV-Petrom. Cristian Furcelea, tatăl copilului mort, reclamă că a fost agresat de jandarmi şi că autorităţile încearcă să-l intimideze, pentru a-l opri din demersul de a face lumină în moartea fiului său şi a da în judecată compania OMV.

Reamintim că Marian Furcelea, elev în clasa a doua, a murit la sfârşitul lui februarie 2014, lângă sonda de extracţie ţiţei nr. 536 din Ariceştii Rahtivani, aparţinând OMV Petrom. Medicii legişti au constatat că decesul s-a produs din cauza unui edem pulmonar toxic, provocat de o intoxicaţie acută cu gaz de sondă.


Sonda, neîmprejmuită la momentul producerii tragicului “accident” se afla la aproximativ 300 de metri de locuinţa familiei Furcelea. Băieţelul s-a intoxicat cu gaze, cel mai probabil, pe când se întorcea spre casă de la şcoală. Familia copilului vrea să se facă lumină în moartea lui Marian şi a decis să pornească un proces împotriva OMV-Petrom. Din momentul în care au luat această decizie, pentru familia micuţului îngropat la doar 9 ani, au început problemele.

Cristian Furcelea, tatăl lui Marian relatează că vinerea trecută i-a văzut pe angajaţii Petrom ridicând un gard de protecţie în jurul sondei. Cum bărbatul a început să-i fotografieze pe cei ce lucrau la gard, angajaţii sondei au chemat poliţia, pentru a-l ridica. Tatăl lui Marian a fost acuzat că a încălcat o proprietate privată şi cu greu a scăpat neamendat:Conform activiştilor, OMV-Petrom ar intenţiona să deschidă, folosindu-se de protecţia copilului, un proces împotriva familiei Furcelea, prin care să demonstreze că de moartea băieţelului sunt chiar părinţii lui, care nu l-au dus de mână la scoală şi înapoi, motiv pentru care, copilul s-a apropiat de sondă şi a murit. Faptul că sonda nu a era înconjurată cu un gard de protecţie, care prevină astfel de incidente, a fost “rezolvat”, OMV s-a gândit să repare situaţia construind post-factum, post-mortem de fapt, un gard.“M-am dus să pun o floare în locul în care a murit Marian. Au chemat Poliţia, m-au luat la post şi era cât pe ce să-mi dea amendă. Spuneau că am încălcat proprietatea privată. Nu era normal ca gardul acela să fie acolo şi înainte de tragedie?!” a declarat Furcelea pentru publicaţia prahoveană observatorulph.ro

Astăzi, pe Facebook, activiştii de mediu au tras un semnal de alarmă, anunţând că în cursul zilei de joi, la casa familiei Furcelea a venit o dubă a jandarmeriei iar lui Cristian Furcelea i s-a cerut să îi însoţească pe jandarmi la protecţia copilului.

Ajunşi la această instituţie, o parte din jandarmii aflaţi în dubă ar fi coborât, în timp ce, conform activiştilor de mediu, ceilalţi l-au lovit pe Furcelea cu pumnii şi picioarele, i-au pulverizat spray paralizant în ochi, l-au înjurat şi ameninţat că dacă mai vorbeşte ceva sau mai postează de facebook “vor avea ei grijă”.

Contactaţi de Naşul TV, IJJ Prahova şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploieşti neagă că s-ar fi deplasat în comuna Ariceştii Rahtivani.

“Am făcut verificările necesare şi am ajuns la concluzia că domnul Furcelea nu a fost condus de un echipaj al Jandarmeriei Prahova” a declarat pentru Naşul TV, Leonard Dragomirescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Prahova.

Am încercat să luăm legătura cu dl Furcelea, care se deplasase astăzi la spital, pentru a-şi scoate certificat medico-legal, fără succes. Am reuşit să aflăm, prin persoane care ţin legătura cu soţia lui, ca tatăl lui Marian este în spital, aşteaptă rezultatele şi este foarte stresat şi speriat de ceea ce i s-a întâmplat.Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

PRECEDENT - Și ambasadorul Marii Britanii s-a pozat cu steagul secuiesc/ VIDEO
Salvat printre ULTIMII din Colectiv, spune care-i adevarul: „Fix asa a fost. Nu va lasati MANIPULATI” (VIDEO INCENDIU COLECTIV)
Schweighofer, Egger si Kronospan rad toate padurile romanesti ...
NOAPTEA MINȚII. Piața Lui Soros și Realitatea TV au cântat în această seară "Mai bine SOROȘIȘT decât Comunist" Păi, măi analfabeților SOROȘIST înseamnă NEOCOMUNIST. Își bate joc REȚEAUA SOROS cum vrea de voi din cauza analfabetismului vostru
SCANDAL. După reacțiile indignate ale populației, TEHNOCRAȚII SOROȘIȘTI VOR ACUM SĂ ASCUNDĂ până după alegeri ORDONANȚA care mută taxele de CAS și PENSII de la Multinaționale și Patroni pe Spinarea ANGAJAȚILOR
Florin Iordache a demisionat din postul de ministru al Justiției
Începe războiul? Ce ne-ar putea OBLIGA NATO să facem:
SOROȘIȘTII S-AU ACTIVAT DIN NOU. SOROS-ACTIVE WATCH dă "premiile" "Hate Awards": PMB și Violeta Alexandru, eroi de bine; Olivia Steer și Coaliția pentru Familie și implicit celor 3 milioane de români, premii "negative"
Premierul Canadei e implicat într-un caz de CORUPȚIE, dar REFUZĂ să demisioneze. A fost detonat astăzi de fostul său procuror general, Jody Wilson-Raybould (Video)
Guvernul PNL a anulat licitații de 120 milioane de euro pt. achiziția de tramvaie noi in 5 orașe
Nicolae Ceauşescu: Vrem să ne aşezăm în fruntea ţărilor care luptă pentru o lume mai dreaptă şi mai bună. H. Kissinger: Ne includeţi şi pe noi? Nicolae Ceauşescu: Mergem împreună.
Un cunoscut artist publică o poză cu Adrian Despot, la masă cu patronii de la Colectiv: Îmi pare rău, am stat la şpriţuri cu ei, nu pot reprezenta strada la Cotroceni. Dacă făcea asta, devenea eroul meu
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro