Copiii turnătorilor, oamenii noi din politică

Distribuie!by Tatăl lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății și lider marcant al partidului condus de Dacian Cioloș, PLUS, a fost declarat colaborator al fostei Securități, conform unei hotărâri a Curții de Apel București. loading... Vasile Voiculescu Iulian a fost racolat la 06.08.1978, pe când era student la Facultatea de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tatăl lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății și lider marcant al partidului condus de Dacian Cioloș, PLUS, a fost declarat colaborator al fostei Securități, conform unei hotărâri a Curții de Apel București.

loading...

Vasile Voiculescu Iulian a fost racolat la 06.08.1978, pe când era student la Facultatea de Învățământ Pedagogic Galați și avea 22 de ani, la acea dată semnând un Angajament și fiindu-i atribuit numele conspirativ „Victor”.


La dosarul întocmit de CNSAS împotriva tatălui fostului ministru apar două note informative.

Prima e din 1.07.1982, pe când avea 26 de ani și era profesor. El l-a turnat pe un membru al formației corale „Cântarea Brănișteană”, pentru că a ascultat emisiunile religioase transmise în zilele de Paștila postul de radio Europa Liberă”.


Vlad Voiculescu

O altă notă informativă furnizată de Vasile Voiculescu Securității a vizat o persoană care a spus un banc pe temă politică.  „Prin acel banc, respectivul „a ironizat unele persoane din conducerea de partid și de stat”, se arată în nota informativă, semnată de „Victor”, la 26.01.1984.

„Nu comentez pentru că aş fi tentat să minimizez faptele – ştiindu-l pe taică-miu şi ştiindu-i pe o bună parte dintre cei despre care se face vorbire acolo – şi să pun lucrurile în contextul vieţii tatălui meu, atât cât îl cunosc, cu bune şi cu rele. Ştiu însă că tot în acele vremuri au fost mulţi oameni care nu au acceptat să facă niciun compromis, niciodată. Oameni care au refuzat orice colaborare cu organele securităţii, indiferent de consecinţe. Mă înclin în faţa lor. Nu ştiu dacă eu aş fi avut această tărie în acele vremuri, deşi sigur, mi-ar plăcea să cred că aş fi avut-o”, a scris Vlad Voiculescu pe contul său de  Facebook.

SURSE:

A doua zi de audieri

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro