Copiii SMICALĂ strigă disperați: „Ajutați-ne pe mine și pe fratele meu Mihail Jalaskoski să ajungem înapoi acasă pentru că nu mai rezistăm! Asta a durat deja prea mult! Suntem izolați complet și nu o putem vedea pe mama.

Distribuie!by Maria Jalaskoski, fiica de 13 ani a medicului român Camelia Smicală din Finlanda, reținută abuziv, la fel ca și fratele ei, într-un centru pentru adolescenți recidiviști, a reușit sâmbătă să facă o postare pe contul ei de social media, în textul căreia își exprima voința de a rămâne alături […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Maria Jalaskoski, fiica de 13 ani a medicului român Camelia Smicală din Finlanda, reținută abuziv, la fel ca și fratele ei, într-un centru pentru adolescenți recidiviști, a reușit sâmbătă să facă o postare pe contul ei de social media, în textul căreia își exprima voința de a rămâne alături de mamă și cerea ajutor:
„Ajutați-ne pe mine și pe fratele meu Mihail Jalaskoski să ajungem înapoi acasă pentru că nu mai rezistăm! Asta a durat deja prea mult! Suntem izolați complet și nu o putem vedea pe mama. Ce gândesc cei de la socialul din Finlanda? De ce nu ascultă copiii? Ceea ce fac ei e greșit! Uitați-vă ce fericiți suntem împreună cu mama!”, a scris Maria Jakaskoski în cea de-a 1598-a zi de când a fost luată de acasă și internată cu forța într-un centru social finlandez.
Totodată, doctorița Camelia Smicală a relatat sâmbătă pe Facebook că Finlanda urmează să dea raportul în luna martie față de Comisia ONU împotriva Torturii.
„Vă rugăm să ne ajutați să arătăm comisiei adevărata situație din Finlanda, altfel se vor acoperi din nou cu minciuni”, îndeamnă dr. Camelia Smicală, indicând adresa pentru sesizări online.
Maria și Mihai Jalaskoski-Smicală, nu sunt singurii ale căror drepturi sunt grav încălcate de autorități în Finlanda. Totul dintr-un motiv foarte simplu: serviciile sociale din această țară sunt complet descentralizate și nu există vreo altă autoritate care să le poată trage la răspundere. Relele tratamente și abuzurile de putere la care sunt supuși minorii au intrat însă în atenția instituției Avocatului Poporului, pe a cărei pagină web pot formula plângeri și copiii, cel puțin teoretic, pentru că cel mai adesea sunt lipsiți de telefoane, încălcându-li-se dreptul de liberă informare și comunicare.
ADVERTISEMENT
„Tratamentul aplicat copiilor din centrele de plasament și fiosofia îngrijirii și educării lor contravin legii și drepturilor fundamentale ale omului”, a declarat Maija Sakslin, adjunctul Avocatului Poporului din Finlanda, citată de televiziunea publică finlandeză.
Maija Sakslin a cerut mai multe inspecții neanunțate, printre care și una la un centru de plasament pentru adolescenți unde se practica percheziționarea la pielea goală, tăierea comunicațiilor, restricționarea relaționării și izolarea.
„Este foarte îngrijorător”, a declarat Maija Sakslin, pentru mass-media finlandeză.
Tapio Räty, raportor al instituției Avocatului Poporului, a confirmat că, după ce ajungeau în acest loc, copiii nu aveau voie să circule liber prin clădire. Ca să iasă din cameră, trebuia să bată la ușa acesteia din interior. La masă nu li permitea să vorbească între ei, o regulă pe care copiii o considerau tulburătoare și nefirească. Unul dintre ei s-a plâns că angajații centrului glumeau pe seama sa, spunând că nu poate fi văzut pe întuneric (din cauza culorii pielii).
Acesta nu este singurul centru de minori la care Avocatul Poporului a găsit numeroase nereguli în ultimii ani.
Din cauză că în Finlanda serviciile sociale sunt complet descentralizate, nu există o instituție care să realizeze o monitorizare riguroasă. Raportorul Tapio Rädy a sugerat că autoritățile locale ar trebui să întreprindă controale, deoarece serviciile sociale sunt prestate în Finlanda de companii private, la cererea municipalităților.
La o populație de 5,5 milioane de locuitori, Finlanda are 18.000 de copii în sistemul de protecție socială.
https://www.activenews.ro/stiri/Maria-Smicala-Ajutati-ne-pe-mine-si-pe-fratele-meu-sa-ajungem-inapoi-acasa-Adjunctul-avocatului-Poporului-%E2%80%9ETratamentul-aplicat-copiilor-din-centrele-de-plasament-si-fiosofia-ingrijirii-si-educarii-lor-contravin-legii-si-drepturilor-fundamentale-ale-omu-160214?fbclid=IwAR2ECmpidIsAiJ_9OM0B4hqyNyUhfEc8hY4Gnzd6jyIg22I6H5emdwINm58#.XlGNAHPWYLU.facebook

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Mugur Isărescu singurul salariat care nu se mai schimbă
Răzvan Savaliuc, 20 de MOTIVE pentru care lumea care l-a votat pe Iohannis regretă enorm deja.
Ponta, în genunchi în faţa maghiarilor:
„Adevărata putere în lume nu este puterea națională, ci puterea marilor corporații”
Dacian Cioloș anunță CREȘTEREA IMPOZITELOR după ce legea lui Liviu Dragnea a trecut în Cameră
COLONEL: ”Mă tem că în curând cine va rosti cuvântul patriot va fi arestat, mă tem că ne vom depopula, deromâniza şi dezintegra…”
Legea vaccinării nu a intrat în vigoare și deja lansează amenințari, Vin vremuri grele pentru părinţii care refuză SĂ-ŞI VACCINEZE COPIII
Video / Lider PNL: Dacă trebuie, vom tăia şi pensii şi salarii. Eu ca om politic, dacă trebuie să tai orice, asta fac
Victorie zdrobitoare la REFERENDUM. Grecia spune un NU categoric Europei. Ministrul grec al Apărării: Poporul a dovedit că nu se supune terorii și amenințării. Tsipras: Executivul este pregătit să revină la masa negocierilor
De Ziua Națională a Rugăciunii, Donald Trump a semnat ordinul care i-a îngrozit pe homosexuali. Președintele SUA promovează activ libertatea religioasă
SOV: Ce se întâmplă acum în România e o operaţiune a FBI şi CIA. Kovesi şi Coldea vor fi sacrificaţi. Voi dați ca fraieri în Coldea și Kovesi fără să vedeți realitatea din spate, nu vreți să vedeți realitatea din spate.
Ponta a mintit din nou. Joi a fost in TURCIA: „Extrem de SUSPECTE vizitele astea secrete”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro