Contractul cu Chevron este obiectiv militar! Adică vor apela la trupe NATO pentru respectarea contractului?

Distribuie!by Contractul cu Chevron este obiectiv militar! Adică vor apela la trupe NATO pentru respectarea contractului? Gazele de șist sunt menționate în Declarația Comună de Parteneriat Strategic pentru secolul 21 dintre România și Statele Unite, un document care definește relația dintre cele două țări. A fost semnată în septembrie 2011, împreună […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Contractul cu Chevron este obiectiv militar! Adică vor apela la trupe NATO pentru respectarea contractului?Gazele de șist sunt menționate în Declarația Comună de Parteneriat Strategic pentru secolul 21 dintre România și Statele Unite, un document care definește relația dintre cele două țări. A fost semnată în septembrie 2011, împreună cu o înțelegere de amplasare a unui sistem de apărare american în România – scutul antirachetă de la Deveselu.
În plus față de țelurile militare, parteneriatul menționează cercetarea surselor neconvenționale de energie, inclusiv gaze de șist.
Fostul consilier politic de la Ambasada României în Washington este acum angajat Chevron. Cristina Gaginsky era consilier politic al ambasadei române, specializat în securitate energetică în momentul semnării parteneriatului, și este acum directorul pentru relații guvernamentale în cadrul Chevron România, potrivit propriilor spuse într-o conferință din februarie, de la Vaslui.
Politicienii români, de la interdicție la susținere totală
Anul trecut, când treaba cu gazele a devenit oficială, cetățenii din Bârlad, un oraș sărac din zona în care Chevron vrea să înceapă forările, a organizat primul protest de amploare de la revoluție încoace.
Principala forță din opoziție, Uniunea Social Liberală, a susținut public protestul care a adus 3000 de oameni în stradă.
Guvernul dă ce a mai rămas din resursele României, declara Victor Ponta, liderul uniunii. Adrian Solomon, parlamentar USL, a inițiat o lege de interzicere a frackingului.
În mai 2012, când USL a venit la putere, planul de guvernare includea impunerea imediată a unui moratoriu pentru forajele de gaze de șist până când se termină studiile europene pe impactul fracturării hidraulice asupra mediului.

Proaspătul premier a primit chiar Premiul de Mediu pentru Tineri Promițători?! de la ong-urile de mediu în iunie 2012. În discurs promitea să modifice politica de mediu a guvernului precedent.
Paradoxal, poziția lui Ponta pe tema gazelor de șist avea să se schimbe cu 180 de grade.
În iulie 2012, Victor ponta l-a numit pe generalul american în rezervă Wesley Clark în postul de consilier special pe securitate și probleme de strategie economică. Potrivit declarațiilor primului ministru, el și Clark s-au cunoscut în Viena, printr-un prieten comun, iar Clark s-a oferit să devină consultant neplătit-voluntar.
Wesley Clark este director la BNK Petroleum, o companie energetică americană care are sute de mii de hectare concesionate în Polonia pentru exploatarea gazelor de șist, și planuri de dezvoltare a operațiunilor și în restul Europei. Știu că gazele de șist au un viitor extraordinar în România, a spus Clark într-un interviu pentru Adevărul. Guvernul nu a răspuns mai multor solicitări de informații suplimentare despre activitatea domnului Clark.

În decembrie 2012, USL a câștigat alegerile parlamentare cu peste 60% din voturi și Ponta – care doar un an mai devreme susținea interzicerea frackingului – a renunțat la moratoriu și a decretat un nou program guvernamental, care menționa între priorități începerea explorării rezervelor de gaz de șist.
Trei studii ale Uniunii Europene, pe care Guvernul spunea că se va baza pentru o reglementare oficială, erau deja publicate:
Parlamentul European a găsit potențial de contaminare a apelor de adâncime din cauza scurgerilor necontrolate de gaz sau fluide provocate de explozii sau scurgeri, scurgeri de lichid de fracturare și descărcări necontrolate de apă reziduală. Studii ulterioare de sănătate și climă publicate de Comisia Europeană au raportat din nou riscul de contaminare a apelor de adâncime, emisii de aer și suprasolicitarea terenurilor.
Dar, imediat după alegeri, guvernul român a devenit unul din cele mai pro-fracking din Europa, alături de Polonia. Chevron a primit avize pentru sonde de explorare și se așteaptă să înceapă forajele anul acesta.
Victor Ponta a spus într-o ședință de guvern din mai că și-a schimbat părerea pentru că vrea ca România să fie independentă energetic. Și-a instruit miniștri să meargă pe calea cea dreaptă, ca Statele Unite și să nu fie influențați de campanii anti-fracking.Sursa:http://www.apologeticum.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Pâinea cu pliant pro referendum a atras amenzi uriase insa Coca- Cola care a promovat imagini proLGBT nu au patit nimic!
Norvegia doar repetă istoria...Clasa de mijloc din Elveţia creată prin răpirea copiilor săracilor şi exploatarea lor ca sclavi în ferme-lagăr de muncă forţată
Gabriel Liiceanu: „Cei mai buni turnători sunt intelectualii. În clipa în care devin turnători, au orgoliul de a le arăta ofiţerilor cu care lucrează, că le sunt superiori”
Legea BIG BROTHER, respinsă de Camera Deputaților
Unul din cei mai importanți analiști americani a DEZVĂLUIT ce ne așteaptă: România, parte a cordonului sanitar american ANTI-RUSIA/ SUA știu că ungurii din România vor SECESIUNEA, nu autonomia/ În Europa vor fi RĂZBOAIE. Textul INTEGRAL
Iata dovada ca Erdogan coopereaza cu organizatia Isis, tranzacţii cu petrol oferit de acestia ! (VIDEO)
Illuminati – Stapanii din umbra ( VIDEO )
DEVARUL DESPRE DRAGNEA I-A ISTERIZAT – CSM a comis cel mai grav atac la adresa presei. Pentru a acoperi dezvaluirile Lumea Justitiei despre haosul de la ICCJ, CSM a desfiintat Raportul Inspectiei ce ne dadea dreptate. Iata ce confirma IJ: "Calificarea completelor ca 'nelegale' de catre jurnalist are acoperire in deciziile CCR... Pronuntarea anterior datei de 27.05.2019 ar fi putut schimba cursul procesului aflat pe rolul ICCJ... E reala sustinerea ca Lucia Rog este casatorita cu un ofiter SRI"
„Gaura neagră” care înghite jumătate din bugetul ţării
Atentat la bugetul românilor de rând! Impozitul pentru masini modeste explodează, impozitul pe mașinile bogaților scade!
V-am spus că trăim iar în dictatura monarhistă, în Oradea îl inlocuiesc pe Mihai Viteazu cu Regele Ferdinand
Trei țări ortodoxe: CIPRU CADE, GRECIA CADE, ROMÂNIA încă REZISTĂ în luptă cu homosexualitatea
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro