Conspirație împotriva marilor agricultori români? Atac virulent al președintelui LAPAR

Distribuie!by Declarații dure ale Președintelui Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, Laurențiu Baciu, la adresa oficialilor Comisiei Europene, după anunțul privitor la plățile directe din agricultură în perioada 2021-2027. Comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, făcuse publică săptămâna aceasta intenția de plafonare a plăților directe pe fermele mari la suma […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Declarații dure ale Președintelui Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, Laurențiu Baciu, la adresa oficialilor Comisiei Europene, după anunțul privitor la plățile directe din agricultură în perioada 2021-2027. Comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, făcuse publică săptămâna aceasta intenția de plafonare a plăților directe pe fermele mari la suma de 100.000 de euro.

loading...

Președintele LAPAR susține că sub pretextul unui mărunt ajutor în plus acordat fermelor mici și medii, s-ar urmări falimentarea marilor exploatații românești și scoaterea lor din joc, fiindcă acestea ar reprezenta un real pericol pentru ceilalți fermieri europeni. “Care sunt dedesubturile? Noi am început să devenim un pericol pentru piața europeană și atunci singurul mijloc care poate să ne pună frână este să distrugă exploatațiile mari. Pentru că cel mai ușor este de distrus exploatațiile mari, cel mai ușor este să falimenteze exploatațiile mari.(…) Ăia mari sunt plini de datorii! Au fost niște manageri mult mai curajoși, și-au dezvoltat o afacere, dar care se amortizează în timp. Și ca să se amortizeze trebuiesc câteva zeci de ani. Asta trebuie să înțeleagă toată lumea; că-s mai vulnerabili fermierii mari decât fermierii mici. Sunt mult mai vulnerabili pentru că acele averi care se văd nu sunt ale lor! Alea sunt niște averi care s-au făcut cu leasinguri, cu bănci, care nu sunt încă achitate. Deci, practic, poți să spui că nu ei sunt acționarii, ci acționarii sunt băncile!” susține președintele LAPAR pentru AGROINFO, fără ca declarațiile sale să atragă atenția presei mainstream.

Piața bancară din România este dominată net de băncile străine, iar goana după pământ românesc face ca peste 40% din terenul agricol să fie déjà controlat de străini. În opinia lui Laurențiu Baciu, conspirația este foarte bine pusă la punct: “…au gândit-o foarte bine cum pot să distrugă fermele mari! Pentru că e o chestie: ar prinde doi iepuri deodată; ar slăbi și producția agricolă, deci, nu ar mai fi un concurent de băgat în seamă pe piață și a doua, e mai ușor de cumpărat! Și ei abia așteaptă!”

Intenția declarată a oficialilor europeni este să reducă diferențele dintre plățile medii către fermierii din țările membre. Potrivit oficialilor, măsura plafonării ar afecta doar 1% dintre fermieri, fără a se preciza însă ponderea acestora ca suprafață lucrată sau producție agricolă.

 


Sursa: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

EXCLUSIV. Decizie CNCD: cotidianul covăsnean Székely Hírmondó incită la ură și discriminează români pe criterii etnice
Tolo mai BATE UN PIROI în liniștea Gabrielei Firea!
PROTESTELE DE STRADA – MISTERELE SE INMULTESC
Adevărul despre Mihai Șora: În 1990 a semnat ordinul de eliminare a 14 clase cu predare în limba română de la Liceul Bolyai din Târgu Mureș, amplificând conflictul inter-etnic. A comparat Unirea de la 1918 cu raptul comis de URSS asupra Basarabiei!
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, apreciat de presa americana, dupa ce a insultat trei milioane de semnatari ai petitiei pentru protejarea familiei, etichetandu-i "fanatici religiosi"
WIKILEAKS: Cristi Danileț TURNA la Ambasada SUA ce citise în DOSARELE SECRETE SIPA. ​Danileț la Ambasada SUA: Dosarele SIPA "conțin detalii despre relații sexuale ilicite ale unor judecători și procurori, și dosare cu judecătoarele care au făcut avorturi"
Savaliuc, despre Kovesi și Lazăr: Nu vreti sa va dati demisia? O sa fiti dati jos din functie!
Marșul disperării! Aloo! Televiziunile? Vă ocupați cu toți „mucoșii” din campania electorală, dar pe ei nu-i vedeți. Unde sunteți?
Dezastru final pentru PNL. PSD, peste 45%! Elena Udrea nu a intrat în Parlament
Ilie Şerbănescu: "Cum a ajuns România să-şi cumpere de la alţii propriile resurse!". Sau cum ne sunt furate de STRĂINI PROPRIILE NOASTRE RESURSE NATURALE cu complicitatea lui IOHANNIS şi a lui CIOLOŞ.
„Ce nu face omul pentru un al 99-lea mandat de guvernator”. Gheorghe Piperea explică motivul pentru care cresc ROBOR și euro
Stupefiant! Guvernul Orban vrea să dea o OUG pe justiție, dupa ce i-au somat pe PSDiști să nu o facă și după ce Iohannis cheltuise pe un referendum care să blocheze aceste ordonanțe de urgentă pe justiție
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro