Comisia de Apărare din Senat a dat aviz pentru achiziția rachetelor Patriot

Distribuie!by < loading... Comisia de Apărare din Senat a adoptat în unanimitate raportul privind legea ce vizează achiziția rachetelor Patriot. „Discutăm de acest proiect de lege (achiziția rachetelor Patriot – n.r) în cadrul parteneriatului strategic între România și SUA. Este un efort colectiv care plasează România într-un club select al […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

<

loading...

Comisia de Apărare din Senat a adoptat în unanimitate raportul privind legea ce vizează achiziția rachetelor Patriot.


„Discutăm de acest proiect de lege (achiziția rachetelor Patriot – n.r) în cadrul parteneriatului strategic între România și SUA. Este un efort colectiv care plasează România într-un club select al apărării europene și mondiale prin această achiziție a sistemului Patriot. Pentru Armata Română, acesta reprezintă doar un prim pas, anul acesta achiziționăm primul sistem din cele șapte”, a precizat Fifor în ședința Comisiei de Apărare.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, l-a întrebat ce s-a întâmplat cu cvorumul de la ședința precedentă a Comisie de Apărare din Senat, pe a cărei ordine de zi se afla proiectul de lege privind achiziția rachetelor Patriot.


Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a anunțat că primul sistem Patriot va fi achiziționat de către România în a doua jumătate a anului 2019, iar în 2020, acesta va deveni operațional. Comisia de Apărare din Senat a adoptat, luni, în unanimitate raportul privind legea ce vizează achiziția rachetelor Patriot.

„Discutăm de acest proiect de lege (achiziția rachetelor Patriot – n.r) în cadrul parteneriatului strategic între România și SUA. Este un efort colectiv care plasează România într-un club select al apărării europene și mondiale prin această achiziție a sistemului Patriot. Pentru Armata română, acesta reprezintă doar un prim pas, anul acesta achiziționăm primul sistem din cele șapte”, a precizat Fifor în ședința Comisiei de Apărare.

De asemenea, el a precizat că, în perioada următoare, Guvernul va veni și cu alte proiecte de lege privind achiziționarea altor echipamente.

„Am primit scrisoarea de acceptare din partea Guvernului SUA pentru achiziționarea a șapte sisteme de tip Patriot, configurația 3 plus. La aceastea se adaugă echipamentele aferente, piese de schimb, echipamente de mentenanță, servicii de instruire, echipamente criptografice cu regim special, precum și pachetul de suport logistic inițial. Discutăm de acest proiect de lege în cadrul parteneriatului strategic între România și SUA. Sistemul urmează a fi operațional în 2020 și nu face altceva decât să deschidă programele mari de înzestrare pentru armata Română”, a spus Fifor.

Totodată, Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a susținut, în ședința Comisiei de Apărare, că sistemul Patriot permite integrarea și combaterea amenințărilor aeriene în afara frontierelor țării.

„Este important de subliniat că permite o planificare a strategiei de apărare aeriană pe termen lung datorită faptului că partea de hardware și software poate fi upgradată. De asemenea, permite o planificare operațională integrată conform nevoilor forțelor aeriene și terestre”, a spus Ciucă.

Sursa: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA
O ADUNATURA DE TORTIONARI – Abuz revoltator comis de parchetul lui Kovesi. 27 de oameni au fost hartuiti ani de zile de DNA si tarati prin sali de judecata, pentru ca in final sa fie achitati. Unul dintre inculpati a ramas paralizat dupa ce a facut atac cerebral. Alti trei inculpati nu au mai apucat ziua in care sa fie declarati nevinovati, murind in timpul procesului. Achitarile incasate de DNA in primele sase luni ale anului au ajuns la 235 (Minuta)
Directorul SGA Suceava demis din funcție pentru că s-a rugat în genunchi în fața instituției pentru a salva orașul de pandemie
ONG-urile care iau bani de la Soros, Funky Citizens- prietena lui Cîțu, Declic/ organizatorii protestelor #rezist- cei care au șters petiția antivaccin
Actorii principali din spatele proiectului Rosia Montana – Gold Corporation.
Citiți și vă șocati: Dragnea e la pitici față de angajările fictive ale USR-istului Barna fraudele asociaților, familiei și prietenilor de liceu care pupau bani UE de la Barna (e vorba de sume colosale)
Jamie Oliver a CASTIGAT PROCESUL cu McDonalds! Mancarea lor NU ESTE COMESTIBILA!
Acuzat că a expropriat abuziv țăranii și a mituit magistrații pentru a scăpa de procese, un austriac a ACUMULAT 21.000 de hectare de pământ și o avere imensă în România | UN hectar mai ieftin in Romania ca in Kenya !!!
SOROS LUPTĂ CU ÎNDÂRJIRE ÎMPOTRIVA FAMILIEI TRADIȚIONALE. 48 de ONG-uri majoritatea finanțate de SOROS solicită șefului statului și președinților Camerelor să consulte Comisia de la Veneția în privința "redefinirii familiei din Constituție"
TRAFIC DE INFLUENTA PENTRU LULUTA? – Ministrul Justitiei Tudorel Toader a terminat evaluarea sefilor PICCJ si DNA, Augustin Lazar si Laura Kovesi. Coincidenta, cu doua zile inainte sa anunte daca va propune sau nu revocarea lui Kovesi de la sefia DNA, ministrul Justitiei Tudorel Toader este vizitat de ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm. Sa fie vizita lui Klemm o incercare de a influenta evaluarea lui Toader pentru a o pastra pe Kovesi la conducerea DNA?
ROMÂNIA FURATĂ. Electroputere Craiova – o privatizare deraiată
Efectul Educației Sexuale: Copii de 5 ani EXMATRICULAȚI de la GRĂDINIȚĂ pentru „AGRESIUNE SEXUALĂ” sau „Comportament OBSCEN”! FOTO în articol
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro