Comisia de Apărare din Senat a dat aviz pentru achiziția rachetelor Patriot

Distribuie!by < loading... Comisia de Apărare din Senat a adoptat în unanimitate raportul privind legea ce vizează achiziția rachetelor Patriot. „Discutăm de acest proiect de lege (achiziția rachetelor Patriot – n.r) în cadrul parteneriatului strategic între România și SUA. Este un efort colectiv care plasează România într-un club select al […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

<

loading...

Comisia de Apărare din Senat a adoptat în unanimitate raportul privind legea ce vizează achiziția rachetelor Patriot.


„Discutăm de acest proiect de lege (achiziția rachetelor Patriot – n.r) în cadrul parteneriatului strategic între România și SUA. Este un efort colectiv care plasează România într-un club select al apărării europene și mondiale prin această achiziție a sistemului Patriot. Pentru Armata Română, acesta reprezintă doar un prim pas, anul acesta achiziționăm primul sistem din cele șapte”, a precizat Fifor în ședința Comisiei de Apărare.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, l-a întrebat ce s-a întâmplat cu cvorumul de la ședința precedentă a Comisie de Apărare din Senat, pe a cărei ordine de zi se afla proiectul de lege privind achiziția rachetelor Patriot.


Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a anunțat că primul sistem Patriot va fi achiziționat de către România în a doua jumătate a anului 2019, iar în 2020, acesta va deveni operațional. Comisia de Apărare din Senat a adoptat, luni, în unanimitate raportul privind legea ce vizează achiziția rachetelor Patriot.

„Discutăm de acest proiect de lege (achiziția rachetelor Patriot – n.r) în cadrul parteneriatului strategic între România și SUA. Este un efort colectiv care plasează România într-un club select al apărării europene și mondiale prin această achiziție a sistemului Patriot. Pentru Armata română, acesta reprezintă doar un prim pas, anul acesta achiziționăm primul sistem din cele șapte”, a precizat Fifor în ședința Comisiei de Apărare.

De asemenea, el a precizat că, în perioada următoare, Guvernul va veni și cu alte proiecte de lege privind achiziționarea altor echipamente.

„Am primit scrisoarea de acceptare din partea Guvernului SUA pentru achiziționarea a șapte sisteme de tip Patriot, configurația 3 plus. La aceastea se adaugă echipamentele aferente, piese de schimb, echipamente de mentenanță, servicii de instruire, echipamente criptografice cu regim special, precum și pachetul de suport logistic inițial. Discutăm de acest proiect de lege în cadrul parteneriatului strategic între România și SUA. Sistemul urmează a fi operațional în 2020 și nu face altceva decât să deschidă programele mari de înzestrare pentru armata Română”, a spus Fifor.

Totodată, Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a susținut, în ședința Comisiei de Apărare, că sistemul Patriot permite integrarea și combaterea amenințărilor aeriene în afara frontierelor țării.

„Este important de subliniat că permite o planificare a strategiei de apărare aeriană pe termen lung datorită faptului că partea de hardware și software poate fi upgradată. De asemenea, permite o planificare operațională integrată conform nevoilor forțelor aeriene și terestre”, a spus Ciucă.

Sursa: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

ATENTIE !! Mai este un pic si se pierde ARDEALUL . Ardealul, furat de Statusul Romano-Catolic
REȚEAUA SOROS. BANI "ALBI" pentru POLITICIENII și ONG-urile care se implică în VIAȚA POLITICĂ DIN ROMÂNI.. Zdrențele Sorosiste: Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, Mihai Răzvan Ungureanu, Sandra Pralong, Cătălin Drula, Cristian Ghinea, Violeta Alexandru, Mungiu Pippidi, Nicușor Dan, Clotilde Armand, Liviu Mihaiu, (Bau) Victoria-Violeta Alexandru,Cristina Guseth, Gabriel Petrescu,Mihai Dragoș, Edmond Niculuşcă, Sorin Ioniţă, Vladimir Tismaneanu, Neagu Djuvara, Elena Calistru, Dinu Zamfirescu, Laura Ştefan, Mihnea Berindei , Virgil Ierunca si Monica Lovinescu....etc.
Miting pentru autonomia „ținutului secuiesc” la Târgu Mureș! Ce au scandat protestatarii
Biofizicianul Virgiliu Gheorghe, despre legea vaccinării obligatorii: Dacă va trece, atunci orice altă lege care include ideea de consimțământ prezumat va deveni posibilă: de la eutanasiere la prelevare de organe (VIDEO)
Niciun post TV nu sufla o vorba. Parlamentarii PSD salveaza mafia din Sanatate printr-o decizie revoltatoare
Facebook admite că spionează pe Messenger, „scanând” fotografiile PRIVATE ale utilizatorilor
Până în 1990 am fost o Ţară suverană. Acum suntem o colonie sub ocupaţie militară străină, o tarabă unde multinaţionalele vând „mărgele" românilor şi îşi însuşesc bogăţiile Neamului Românesc. România de astăzi este plină de ruinele industriei ceauşiste, pustiită şi cu bătrâni însinguraţi, abandonaţi de statul român în locuri unde altădată erau localităţi. Reportajul pe care vi-l prezentăm merită toată atenţia, concluziile fiind lăsate la alegerea Măriei Sale cititorul.
Regele Mihai si-a platit fiica si ginerele care era in Guvern, ca sa faca PR pentru Casa Regala! Principesa Margareta a avut un salariu mai mare decat Radu Duda!
HAOS în Suedia: Câțiva tineri au incendiat aproape 100 de mașini, au urmat lupte de stradă cu poliția - VIDEO
Augustin Lazăr şi şcoala Securității de la Bran. Un general SRI a lansat dezvăluirea momentului: „După 1998 s-au organizat SESIUNI COMUNE DE PREGĂTIRE patronate de FBI”
Supraveghetor de la Aiud: „Lazăr știa totul despre plutonul care măcelărea deținuții! Intra pe Secția 6 unde erau deținuți politici care trebuiau maltratați.Sigur că da! Și nimeni nu a luat nicio măsură! Au murit doi deținuți, bătuți.
FMI vine azi în România deși țara noastră nu mai are niciun acord FMI, instituția continuă "supravegherea" României!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro