COLDEA PLEACA UMILIT. URMEAZA KOVESI? – Seful SRI Eduard Hellvig a scapat elegant de generalul Florian Coldea. Seful operativ al SRI a fost spalat de comisia interna, repus in functie, eliberat la cerere din functie, dupa care Hellvig i-a cerut presedintelui Iohannis trecerea in rezerva a generalului Florian Coldea. Zilele sefei DNA Laura Kovesi sunt numarate

Distribuie!by Generalul SRI Florian Coldea (foto) a fost indepartat definitiv de la conducerea Serviciului Roman de Informatii. Directorul SRI a scapat elegant de Florian Coldea, propunandu-i presedintelui Klaus Iohannis trecerea in rezerva a generalului, care a solicitat eliberarea din functie. Totul s-a intamplat insa dupa ce Coldea a fost spalat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Generalul SRI Florian Coldea (foto) a fost indepartat definitiv de la conducerea Serviciului Roman de Informatii. Directorul SRI a scapat elegant de Florian Coldea, propunandu-i presedintelui Klaus Iohannis trecerea in rezerva a generalului, care a solicitat eliberarea din functie. Totul s-a intamplat insa dupa ce Coldea a fost spalat de Comisia de ancheta interna din SRI, dispusa dupa dezvaluirile lui Sebastian Ghita.

Astfel, potrivit unui comunicat al SRI de marti, 17 ianuarie 2017, Comisia de ancheta a SRI a stabilit ca Florian Coldea nu a incalcat legea si nici normele interne, fiind repus in functia de prim-adjunct al Serviciului. Dupa aceasta decizie, Coldea i-a cerut lui Eduard Hellvig eliberarea din functie si punerea la dispozitia institutiei, din ratiuni de onoare si demnitate militara, dar si pentru a nu afecta activitatea institutiei. Ulterior, seful SRI Eduard Hellvig i-a solicitat presedintelui Romaniei Klaus Iohannis trecerea in rezerva a lui Florian Coldea.

Totusi, ne-a atras atentia o precizare din comunicatul SRI. Si anume ca “nu au rezultat indicii care sa se constituie in incalcari ale legii”. Deci, Florian Coldea nu a incalcat legea. De cand pana cand insa SRI are atributii in a constata daca s-a incalcat sau nu legea? Este SRI organ de ancheta cumva? O eventuala ancheta a PICCJ si un dosar penal impotriva lui Coldea inseamna ca i-ar transforma pe cei de la SRI in niste amatori. Sau inseamna ca PICCJ nu poate declansa o ancheta impotriva lui Coldea pe motiv ca s-a pronuntat deja SRI?

Iata comunicatul SRI:

In urma verificarilor efectuate de comisia constituita potrivit cadrului normativ intern, a fost intocmit un raport care clarifica toate aspectele vehiculate in spatiul public privind activitatea domnului general-locotenent Florian Coldea, dar si alte aspecte care tin de activitatile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public.

Mentionam ca s-a desfasurat o investigatie complexa, minutioasa, cu privire la toate afirmatiile din mass-media din ultima perioada, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare si au raspuns complet tuturor intrebarilor. In concluzia raportului, prezentat intr-o sedinta a Biroului Executiv al SRI, comisia speciala a precizat ca din activitatea domnului Coldea, supusa verificarii, nu au rezultat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare. Dupa prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea in functie a domnului general-locotenent Florian Coldea.

In cadrul aceleiasi sedinte, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din functie si punerea la dispozitia si nevoile institutiei, dupa aproape 12 ani de cand exercita aceasta functie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce tin de demnitatea si onoarea militara si de riscul afectarii grave a activitatii institutiei. In acest sens, Directorul SRI a solicitat Presedintelui Romaniei trecerea in rezerva a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atributiile functiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI.

SRI isi reafirma determinarea de a indeplini asumat misiunile sale, in parteneriat cu toate institutiile nationale si internationale cu care colaboreaza pentru apararea intereselor de securitate nationala si protejarea cetatenilor romani, la standarde euro-atlantice de profesionalism. SRI ramane ferm in ceea ce priveste transparentizarea institutionala si respectarea procedurilor de evaluare si control intern”.

Urmeaza Kovesi?

Decizia de trecere a lui Florian Coldea in rezerva trebuie sa fie salutata. Ea nu trebuie sa opreasca insa verificarea acuzatiilor extrem de grave facute de Sebastian Ghita la adresa fostului prim-adjunct SRI. Este obligatoriu ca PICCJ sa declanseze o ancheta si sa cerceteze posibile infractiuni comise de Florian Coldea.

Pe de alta parte, dupa decizia de a-l scoate din joc definitiv, se ridica urmatoarea intrebare: in pofida spalaturii, oare nu cumva trecerea in rezerva a lui Florian Coldea reprezinta o confirmare a existentei indiciilor ca acesta ar fi comis faptele de care l-a acuzat Sebastian Ghita?

Inlaturarea lui Florian Coldea de la varful SRI a provocat panica, credem noi, la varful DNA. Mai exact, in biroul sefei DNA Laura Kovesi, care a ramas astfel fara partenerul de “Binom”. Este evident, in opinia noastra, ca zilele Laurei Kovesi sunt numarate si ca o inlaturare a acesteia din functie este inevitabila in contextul dezvaluirilor lui Sebastian Ghita, care, dupa cum a anuntat fostul deputat, vor continua si mai puternic, inculusiv cu filmari.

UPDATE, 17.01.2017, ora 18.00 – Presedintele Iohannis a semnat decretul privind trecerea in rezerva a generalului Florian Coldea.


Sursa: luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

E groasă: Prințul Charles, invitat de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, să primească titlul de „Prinț al Transilvaniei”
Cum a învârtit Lucian Mandruța milioane de euro prin firmele sale, dar a declarat ca profit intr-un an 60 de euro
SCANDAL uriaș în Anglia, după ce o revistă a scris că prințul George a devenit un „GAY ICON” din cauza unei fotografii. Politician: să iei imaginea unui băiețel și să susții așa ceva este îngrozitor și bolnăvicios!
DEMISIA. În timp ce aduce în România mii de imigranți islamici prin Relocări Forțate de Populații făcute Neconstituțional, CIOLOȘ îi îndeamnă pe ROMÂNI să-și părăsească propria țară, să-și creeze locuri de muncă în străinătate ca să "colonizeze" Europa
RISE PROJECT, interviu BOMBĂ! | “Oamenii care au salvat pădurea” – mărturia “Pădurarului”, omul care a oprit tunul de 300 de milioane de euro!
Romania se pregateste de razboi? Ce ne ascund nemernicii? Urmeaza sa fim prima tara atacata?
Soros îl acuză pe Viktor Orban că a transformat Ungaria în stat mafiot. Budapesta îi răspunde: Este o declarație de război. ONG-urile finanțate de Soros se comportă în stil mafiot
Ponta ARUNCĂ BOMBA despre Iohannis. Care este LEGĂTURA NEŞTIUTĂ cu Berlinul?
12 spitale din Romania refuza avorturile, tot mai multi medici au prins curaj si nu vor sa mai comita acte impotriva naturii umane!
Bombardarea Siriei vorbește despre anemia rațiunii
Ura actorilor și a Moșneagului
DOMNULE IOHANNIS, PESTE 200.000 DE COPII DIN ROMÂNIA SE CULCĂ FLĂMÂNZI ÎN FIECARE SEARĂ. PENTRU EI CE FACEM? SHARE CA SA AJUNGA SI LA CONDUCATORII ACESTEI TARI!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro