COLDEA PLEACA UMILIT. URMEAZA KOVESI? – Seful SRI Eduard Hellvig a scapat elegant de generalul Florian Coldea. Seful operativ al SRI a fost spalat de comisia interna, repus in functie, eliberat la cerere din functie, dupa care Hellvig i-a cerut presedintelui Iohannis trecerea in rezerva a generalului Florian Coldea. Zilele sefei DNA Laura Kovesi sunt numarate

Distribuie!by Generalul SRI Florian Coldea (foto) a fost indepartat definitiv de la conducerea Serviciului Roman de Informatii. Directorul SRI a scapat elegant de Florian Coldea, propunandu-i presedintelui Klaus Iohannis trecerea in rezerva a generalului, care a solicitat eliberarea din functie. Totul s-a intamplat insa dupa ce Coldea a fost spalat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Generalul SRI Florian Coldea (foto) a fost indepartat definitiv de la conducerea Serviciului Roman de Informatii. Directorul SRI a scapat elegant de Florian Coldea, propunandu-i presedintelui Klaus Iohannis trecerea in rezerva a generalului, care a solicitat eliberarea din functie. Totul s-a intamplat insa dupa ce Coldea a fost spalat de Comisia de ancheta interna din SRI, dispusa dupa dezvaluirile lui Sebastian Ghita.

Astfel, potrivit unui comunicat al SRI de marti, 17 ianuarie 2017, Comisia de ancheta a SRI a stabilit ca Florian Coldea nu a incalcat legea si nici normele interne, fiind repus in functia de prim-adjunct al Serviciului. Dupa aceasta decizie, Coldea i-a cerut lui Eduard Hellvig eliberarea din functie si punerea la dispozitia institutiei, din ratiuni de onoare si demnitate militara, dar si pentru a nu afecta activitatea institutiei. Ulterior, seful SRI Eduard Hellvig i-a solicitat presedintelui Romaniei Klaus Iohannis trecerea in rezerva a lui Florian Coldea.

Totusi, ne-a atras atentia o precizare din comunicatul SRI. Si anume ca “nu au rezultat indicii care sa se constituie in incalcari ale legii”. Deci, Florian Coldea nu a incalcat legea. De cand pana cand insa SRI are atributii in a constata daca s-a incalcat sau nu legea? Este SRI organ de ancheta cumva? O eventuala ancheta a PICCJ si un dosar penal impotriva lui Coldea inseamna ca i-ar transforma pe cei de la SRI in niste amatori. Sau inseamna ca PICCJ nu poate declansa o ancheta impotriva lui Coldea pe motiv ca s-a pronuntat deja SRI?

Iata comunicatul SRI:

In urma verificarilor efectuate de comisia constituita potrivit cadrului normativ intern, a fost intocmit un raport care clarifica toate aspectele vehiculate in spatiul public privind activitatea domnului general-locotenent Florian Coldea, dar si alte aspecte care tin de activitatile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public.

Mentionam ca s-a desfasurat o investigatie complexa, minutioasa, cu privire la toate afirmatiile din mass-media din ultima perioada, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare si au raspuns complet tuturor intrebarilor. In concluzia raportului, prezentat intr-o sedinta a Biroului Executiv al SRI, comisia speciala a precizat ca din activitatea domnului Coldea, supusa verificarii, nu au rezultat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare. Dupa prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea in functie a domnului general-locotenent Florian Coldea.

In cadrul aceleiasi sedinte, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din functie si punerea la dispozitia si nevoile institutiei, dupa aproape 12 ani de cand exercita aceasta functie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce tin de demnitatea si onoarea militara si de riscul afectarii grave a activitatii institutiei. In acest sens, Directorul SRI a solicitat Presedintelui Romaniei trecerea in rezerva a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atributiile functiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI.

SRI isi reafirma determinarea de a indeplini asumat misiunile sale, in parteneriat cu toate institutiile nationale si internationale cu care colaboreaza pentru apararea intereselor de securitate nationala si protejarea cetatenilor romani, la standarde euro-atlantice de profesionalism. SRI ramane ferm in ceea ce priveste transparentizarea institutionala si respectarea procedurilor de evaluare si control intern”.

Urmeaza Kovesi?

Decizia de trecere a lui Florian Coldea in rezerva trebuie sa fie salutata. Ea nu trebuie sa opreasca insa verificarea acuzatiilor extrem de grave facute de Sebastian Ghita la adresa fostului prim-adjunct SRI. Este obligatoriu ca PICCJ sa declanseze o ancheta si sa cerceteze posibile infractiuni comise de Florian Coldea.

Pe de alta parte, dupa decizia de a-l scoate din joc definitiv, se ridica urmatoarea intrebare: in pofida spalaturii, oare nu cumva trecerea in rezerva a lui Florian Coldea reprezinta o confirmare a existentei indiciilor ca acesta ar fi comis faptele de care l-a acuzat Sebastian Ghita?

Inlaturarea lui Florian Coldea de la varful SRI a provocat panica, credem noi, la varful DNA. Mai exact, in biroul sefei DNA Laura Kovesi, care a ramas astfel fara partenerul de “Binom”. Este evident, in opinia noastra, ca zilele Laurei Kovesi sunt numarate si ca o inlaturare a acesteia din functie este inevitabila in contextul dezvaluirilor lui Sebastian Ghita, care, dupa cum a anuntat fostul deputat, vor continua si mai puternic, inculusiv cu filmari.

UPDATE, 17.01.2017, ora 18.00 – Presedintele Iohannis a semnat decretul privind trecerea in rezerva a generalului Florian Coldea.


Sursa: luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro