Coincidență bizară: ONG se coalizează imediat după mesajul SUA

Distribuie!by   ONG reacționează mai rapid decât instituțiile statului sau decât partidele, se suprapun acuzațiile ONG cu cele ale Departamentului de Stat loading... BUCUREȘTI, 28 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. La scurt timp după scandalosul mesaj al Departamentului de Stat, prin care SUA acuză Coaliția de guvernământ că produce legi care subminează […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


ONG reacționează mai rapid decât instituțiile statului sau decât partidele, se suprapun acuzațiile ONG cu cele ale Departamentului de Stat

loading...

BUCUREȘTI, 28 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. La scurt timp după scandalosul mesaj al Departamentului de Stat, prin care SUA acuză Coaliția de guvernământ că produce legi care subminează lupta anticorupție, mai multe ONG au reacționat extrem de rapid coalizându-se pentru un demers radical: demisia liderilor Coaliției.


Traian Băsescu

ONG-urile care au făcut manevra surpriză sunt chiar cele care organizează sau participă la manifestațiile antiguvernamentale — Corupția Ucide, Evoluție În Instituție, Insistăm, Geeks for Democracy, Inițiativa România, Institutul pentru Politici Publice, Platforma România 100, #Rezistența, Acțiunea Civică Galați, Alba Iulia #rezista etc.

Așa cum menționam, ONG cer “demisia imediată a Președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a Președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu”.


Remarcăm în listă și ONG cu finanțare Soros. Cererea acestor organizații face apel chiar la mesajul din SUA, ceea ce confirmă legătura între ONG, demersurile acestora și politica Deep State-ului american — același care se face responsabil de acțiunile contra președintelui Trump.

“Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al României, este fără precedent și tranșant, și arată că tentativele PSD-ALDE de subordonare politică a justiției au devenit o problemă geopolitică, cu implicații privind securitatea militară a NATO și a României”, se scrie în comunicatul care, după cum se vede, se referă deja la interese ale politicii mondiale!

Cât despre Dragnea și Tăriceanu, “interesele lor panale pun nemijlocit în pericol viitorul democratic al României, domnia legii și drepturile fundamentale, securitatea țării și bunăstarea fiecăruia dintre noi” — se precizează în comunicatul coaliției de ONG.

Tot în același sens și cu acoperirea mesajului SUA, ONG cer imperatic PSD și ALDE “să scape de liderii care ne îndepărtează de țările democratice”, dar și să retragă legile Justiției din Parlament — și nu oricând, ci chiat azi “la prima oră”!

Desigur, chestiunea ar putea fi privită ca o altă fază a luptei politico-civice, dacă nu ar fi aspectele bizare ale rapidității cu care niște simpli cetățeni, membri ai unor mișcări civice, reacționează mai rapid decât instituțiile statului sau decât partidele.

Iar tot o coincidență stranie este și suprapunerea acuzației de subminare a luptei anticorupției venită atât din stradă, de la ONG Soros sau nu, dar și de la Departamentul de Stat. Nu există coincidențe, se spune, de obicei, în politică. Dar în “mișcările civice”?

Colonie a SUA, poză simbol

Să ne amintim că, în timpul manifestațiilor din iarnă, pe 3 februarie, același Departament de Stat al SUA, la data aceea prin Mark Toners, tot purtător de cuvânt ataca Guvernul nou instalat pentru “celebra” Ordonanța 13, preluând și amplificând mesajul ONG-urilor și mal manifestanților.

Departamentul spunea că OUG 13 pune în pericol “credibilitatea internaţională a României pentru investiţiile străine”, informa atunci Associated Press — agenția care obținuse “în exclusivitate”, declarația lui Toners.

“SUA este profund îngrijorată în privinţa recentelor măsuri ale Guvernului României care subminează statul de drept şi slăbesc responsabilitatea faţă de infracţiuni financiare şi de corupţie”, a afirmat Mark Toners, ceea ce numai jurnalista AP, Alison Mutler a recepționat.

Autenticitatea mesajului a fost contestată de unii jurnaliști români, în frunte cu Ion Cristoiu. Ulterior, în ciuda controverselor, MAE român nu a verificat autenticitatea opiniei Departamentului de Stat — dar știrea, reală sai falsă, și-a făcut treaba, iar Guvernul PSD-ALDE a primit o lovitură puternică. Poate că de atunci până acum, lecția a fost înțeleasă.

Read more: https://ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

S-a lansat primul lant de supermarketuri 100% romanesti! Are preturi mai mici decat Carrefour sau Lidl!
Moment PENIBIL / Iohannis, invitat sa cante la alta masa
Premieră în justiția din România. O femeie a fost condamnată la închisoare pentru o chirie nedeclarată și un prejudiciu de 290 de lei
Guvernul ungar joacă dur cu proiectul „STOP SOROS”. ONG-urile miliardarului ar putea fi verificate de Serviciile de Securitate înainte de funcționare
NEFERTITI SE CREDE PERFECTA – Ministrul Justitiei le-a spus cu subinteles procurorilor CSM ca stie ca vor da aviz negativ si a desfiintat-o cu argumente pe Kovesi, pe intelesul oricarui roman. Kovesi s-a aparat, demonstrand ca este incapabila sa isi asume vreo greseala: "Nu sunt aici sa va conving pe dvs!" Invatamintele lui Toader: "Nu va judeca doar CSM, va judeca societatea. Sigur va vor judeca romanii! Adevarul trebuie stiut"
USR și PNL au blocat legea care o salva pe Alexandra. Avocatul Toni Neacșu, explicații
Dumitru Prunariu : “Ungureanu a blocat restituirea Tezaurului”
DINESCU: LAZĂR A LĂSAT LIBERI CRIMINALI, DAR LE-A PRELUNGIT DETENȚIA DEȚINUȚILOR POLITIC. GDS S-A UMPLUT DE RUȘINE
REVOLTA la Yazaki! Angajatii, obligati sa iasa in strada sa protesteze impotriva GUVERNULUI
Premiul pentru obediență săsească
DNA INTRA FARA MANDAT IN VIATA PRIVATA A CETATENILOR – Protocoalele prin care DNA acceseaza direct bazele de date ale institutiilor publice contravin art. 139 Cod procedura penala care prevede ca accesul la un sistem informatic “se dispune de judecatorul de drepturi si libertati”. Iata protocolul dintre DNA si Agentia Nationala de Cadastru prin care DNA a primit acces la toate actele de proprietate ale romanilor (Protocolul)
DEZVĂLUIRI ŞOCANTE! 13 DOSARE ALE MORȚILOR DE LA COLECTIV | De ce au fost ŢINUTE LA SECRET dosarele despre DECESELE ULTERIOARE INCENDIULUI! Video
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro