CNN: Cererea de îndepărtare a lui Assad a devenit “rugăminte”

Distribuie!by Rex Tillerson: “Domnia lui al-Assad trebuie să se termine, Rusia are un rol important” Serghei Lavrov: “Haosul în care a ajuns Orientul când liderii au fost îndepărtați” BUCUREȘTI, 12 apr — Sputnik. Începută sub semnul unei “prăpastii diplomatice” între cele două superputeri, așa cum titra CNN, întâlnirea de la Moscova […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Rex Tillerson: “Domnia lui al-Assad trebuie să se termine, Rusia are un rol important” Serghei Lavrov: “Haosul în care a ajuns Orientul când liderii au fost îndepărtați”


BUCUREȘTI, 12 apr — Sputnik. Începută sub semnul unei “prăpastii diplomatice” între cele două superputeri, așa cum titra CNN, întâlnirea de la Moscova între miniștrii de Externe Serghei Lavrov și Rex Tillerson a ajuns la destul de puține rezultate concrete.

loading...

Poate cel mai important detaliu a fost acela că, după întâlnire, atât Tillerson cât și Lavrov a declarat că discuțiile s-au caracterizat prin sinceritate. Secretarul de stat Rex Tillerson a recunoscut că relațiile din acest moment cu Rusia sunt la un nivel foarte scăzut și asta trebuie să se îmbunătățească. La rândul său, Lavrov a declarat că cele două părți trebuie să depășească problemele tip „bombă cu ceas” moștenite de la administrația lui Barack Obama.


După două ore de discuții cu președintele Putin și cu Ministrul de Externe Serghei Lavrov, Tillerrson a declarat, că un principiu de bază nu este posibil ca cele două mari puteri nucleare să aibă o asemenea relație (încordată).

„Am exprimat opinia că starea actuală a relațiilor SUA-Rusia este la un punct scăzut. Există un nivel scăzut de încredere între cele două țări. Trebuie să încercăm să punem capăt această degradare constantă, care nu face nimic pentru a restabili încrederea între cele două țări sau pentru a face progrese cu privire la problemele de cea mai mare importanță pentru amândoi.”, a declarat Rex Tillerson, citat de BBC.


Serghei Lavrov a declarat că a fost nevoie “de o conversație pragmatică pentru a elimina „iritanții care s-au adunat sub administrația Obama”.

Întâlnirea lui Serghei Lavrov cu Rex Tillerson la Moscova

Ca puncte comune, ambii miniștri au declarat ca există un acord bilateral pentru o Sirie stabilă și unificată și în privința luptei cu așa-numitul stat islamic și a altor grupări teroriste. De asemenea, ambii au fost de acord să se depună eforturi în vederea unei anchete internaționale asupra atacului chimic.

Cu toate acestea, au rămas diferențe majore între cele două părți. Prima se referă la președintele Assad și la atacul chimic. Tillerson a declarat ca există dovezi clare că recentul atac chimic „a fost planificat, regizat și executat de către forțele regimului sirian”. În replică Lavrov a declarat că nu a existat nici o dovadă că Siria a fost în spatele atacului chimic. De asemenea, el a declarat ca Rusia s-ar opune unui proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU precum cea propusă de SUA, Marea Britanie și Franța care cer guvernului sirian să coopereze cu o investigație a atacului chimic, în condițiile în care rezoluția acuză guvernul Assad. “Ar fi contraproductiv pentru că o să avem o rezoluție a ONU care o să legitimeze acuzațiile împotriva Damascului”, a spus el.

În fine, în cazul Assad, Tillerson a declarat că “Domnia lui Bashar al-Assad trebuie să se termine și că descrierea făcută de Donald Trump președintelui sirian ca fiind „un animal” a fost o caracterizare pe care președintele Assad și-a atras-o el însuși”. Lavrov a atras atenția asupra haosului în care au ajuns națiunile din Orient atunci când liderii au fost îndepărtați.

Corespondentul CNN a comentat în legătură cu aspectul îndepărtării lui Bashar al Assad că a fost mai mult o rugăminte a lui Tillerson decât o cerere imperioasă, așa cum se preconiza la plecarea din Washington. De asemenea, Tillerson a subliniat în permanență rolul important pe care SUA îi acordă Rusiei în acest proces.

BBC apreciază că destul de puține chestiuni concrete au rezultat din întâlnire, deși Vladimir Putin a declarat că a fost pregătit pentru a restabili acordul de siguranță aeriană SUA-Rusia asupra Siriei, iar Rex Tillerson a declarat că ar fi grupuri de lucru constituite pe probleme mai mici. Înaintea reuniunii, Lavrov declarase că Rusia a avut „o mulțime de întrebări cu privire la ideile foarte ambigue și contradictorii care vin de la Washington”. Totuși, după întâlnire, el a spus „ne înțelegem mai bine” și au existat „multe perspective de cooperare cu SUA”.

De remarcat și poziția fermă a președintelui rus care și-a menținut poziția: „Unde este dovada că trupele siriene a folosit arme chimice? Nu există nici o dovadă, dar a existat o încălcare a dreptului internațional, iar acesta este un fapt evident”.

Read more: ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Stiripesurse : Sebastian Ghiţă a făcut anunţul care va zgudui România: Acuze grave la adresa lui Iohannis /DOCUMENT
​Misterul se adinceste: mici scapari ale companiei Black Cube
Savaliuc: "Iată dovada "Planului Minerva" de preluare a controlului României"
Dragnea: Cum să crezi în onestitatea unui mare lanţ de hypermarketuri care, cu afaceri de miliarde, declară profit de 0,5%?
George Soros are un nou plan pentru UE în criza refugiaților (Noua Ordine Masonica Mondiala): Uniunea Europeană e în pericol de moarte!
NATO este o armată supranaţională, globală, care execută cu sânge rece, profesional milităreşte, comenzile Oligarhiei Bancaro-Corporatiste
Conferință Donald Trump - Klaus Iohannis. Să sperăm că Iohannis care e un PROGRESIST INTERNAȚIONALIST nu va face GAFE URIAȘE, nu va DA PE NIMIC RESURSELE NOASTRE din Marea Neagră și nu-i va cânta ODE lui Merkel și lui SOROS la Casa Albă
Lista „acoperiţilor“ din Justiţie: 500 de procurori, 57 de judecători şi 126 de auditori
Efectele islamizării Angliei: Londra are de ieri primar… MUSULMAN, acuzat de relații cu imami extremiști!!!
SI DACA E ADEVARAT? - Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes, avertizeaza: “DNA a trecut de la grup infractional organizat la organizatie terorista... Sub conducerea lui Kovesi, are clar obiective politice, de control sau subminare a puterii democratice... Toate dezvaluirile demonstreaza ca Kovesi este capul unei retele teroriste care a dorit sa ia ostatic statul roman. DIICOT-ul ar trebui sa aresteze intregul DNA”
USR se pregătește să deraieze definitiv într-un fascism de tip sud-american
O femeie din Sibiu a murit de gripă, deși fusese vaccinată. Așa că mai ușor cu FAKE NEWS-urile din PRESĂ!!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro