Clotilde Armand: Acasă, la București, fac cumpărături dintr-un supermarket deținut de francezi, operatorul meu de telefonie și compania de apă sunt franceze. Plătesc factura la gaze la o multinațională franceză, printr-o bancă franceză, desigur

Distribuie!by Europarlamentarul USR, Clotilde Armand, scrie într-un articol publicat în Financial Times despre ce a însemnat aderarea țărilor din Est la Uniunea Europeană. Conform acesteia, „mare parte din bogăția Europei vine de la țările mai sărace la cele mai bogate – nu invers”. Franțuzoaica exemplifică prin fenomenul scurgerii creierelor. „Periferia Europei pierde […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Europarlamentarul USR, Clotilde Armand, scrie într-un articol publicat în Financial Times despre ce a însemnat aderarea țărilor din Est la Uniunea Europeană. Conform acesteia, „mare parte din bogăția Europei vine de la țările mai sărace la cele mai bogate – nu invers”. Franțuzoaica exemplifică prin fenomenul scurgerii creierelor.
„Periferia Europei pierde tineri muncitori a căror educație a fost plătită de contribuabilii din țările lor natale. Între 2009 și 2015, România a pierdut jumătate din doctorii săi. În fiecare an, 10% dintre cei care rămân sunt recrutați de agenții ce caută practicieni pentru a trata îmbătrânitele țări din Vestul Europei”, scrie ea, notând că această problemă a apărut și în Polonia, Bulgaria sau Croația.
Clotilde Armand scrie că acesta este un transfer de bogăție – de facto, pentru că educația unui doctor costă statul român aproape 100.000 de euro, cheltuieli care nu apar în documentele celor care negociază bugetele UE.
Ea mai scrie că profiturile făcute de companiile din Occident „depășesc cu mult fondurile publice transferate în est: Din 2010 și 2016, Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia au primit fonduri UE echivalente cu 2-4% din produsele lor brute. Dar ieșirile și profiturile plecate spre vest în aceeași perioadă se încadrează între 4 și 8% din PIB”.
„Acasă, la București, fac cumpărături dintr-un supermarket deținut de francezi, operatorul meu de telefonie și compania de apă sunt franceze. Plătesc factura la gaze la o multinațională franceză, printr-o bancă franceză, desigur”, notează ea.
„Când Estul Europei a intrat în UE, a fost încheiat un pact nescris. Estul ridică barierele comerciale, permițând companiilor occidentale să le ia o parte din economii. În schimb, vestul a promis să transfere fonduri EU către est, pentru ca fostele țări comuniste să-și construiască infrastructura de care aveau nevoie. Vestul a făcut profit, estul a făcut progres. Afacerea a fost mutual avantajoasă. Dar dacă vestul începe să dea înapoi de la acele promisiuni, riscă să rupă acel contract social european”, a încheiat Clotilde Armand.
https://www.activenews.ro/stiri-politic/Clotilde-Armand-Acasa-la-Bucuresti-fac-cumparaturi-dintr-un-supermarket-detinut-de-francezi-operatorul-meu-de-telefonie-si-compania-de-apa-sunt-franceze.-Platesc-factura-la-gaze-la-o-multinationala-franceza-printr-o-banca-franceza-desigur-160080?fbclid=IwAR08Izlkz5yq8_H24icXq7rl_T-wVCXDPJ35UlqTvVdws-bTeVQswcMejBI

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Aeroporturile din Bucureşti şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa vor fi scoase la privatizare
MUGUR ISĂRESCU IESE LA ATAC ŞI AMENINŢĂ!
Fundațiile lui George Soros, amenințări la adresa ordinii constituționale și a securității
Discursul celebru din balconul judeţenei de partid: „Fetelor, f...ţi-vă, fetelor, că nu ne mai opreşte nimeni. E libertate!“
O prezentatoare tv din România și-a închiriat casa unor REFUGIATI sirieni. Ce au lăsat în urma lor, GREU de descris: „Sunt INCAPABILI să se ADAPTEZE”
Domnule fost Basescu, nu acesti ziaristi au adus Romania in asemenea hal! Ci voi toti, cei enumerati mai sus: politrucii, securistii, parchetarii si birocratii!
Marcel Iureș: Trebuie înființată Armata Pădurii. „Un om cu o căruta nu poate fura pe o iarnă. Taie atât cât îi trebuie. Nu taie 8 milioane de metri cubi”
Klaus Iohannis: Nu cred că e niciun motiv de grabă în organizarea referendumului pentru familie ! Cum sa fie acest presedinte "profamilie"ce in trecut a vandut copii ? (VIDEO)
Resursele pleaca din tara in schimb primim gunoaiele Europei |BOMBĂ CU CEAS | Sute de mii de tone de GUNOAIE din Napoli iau drumul ROMÂNIEI
FIRMELE ROMANESTI HAITUITE DE NOUA SECURITATE – Iata ingrozitorul “Plan comun de masuri” prin care, in numele combaterii evaziunii fiscale, agentii economici si contribuabilii au fost vanati de haitele ANAF-PICCJ-SRI-MAI-MJ. Planul semnat de Maior si Kovesi a dat liber la monitorizarea in masa a firmelor si contribuabililor “cu potential de evaziune si frauda fiscala ridicat”. Mii de firme au fost puse sub sechestru si falimentate (Documente)
Sorin Ovidiu Vîntu, interviu exploziv | “Mie îmi place ce face Laura Codruța Kovesi, deși m-a arestat de două ori”
Klaus Werner Iohannis îi refuză vizita președintelui CEDO
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro