Clocotește agricultura! Fermierii cer demisia unui director din Ministerul Agriculturii!

Distribuie!by loading... Clocotește agricultura! Blocăm traficul! Ieșim în stradă! Suntem gata de proteste! Să-și dea demisia directorul din Ministerul Agriculturii care a încălcat protocolul cu noi, e nemulțumit Marcel Andrei, liderul Sindicatului Crescătorilor de Ovine din România. Furia crescătorilor de animale a fost stârnită din nou de controversata lege a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

fermieri-guvern-mfx

loading...

Clocotește agricultura! Blocăm traficul! Ieșim în stradă! Suntem gata de proteste! Să-și dea demisia directorul din Ministerul Agriculturii care a încălcat protocolul cu noi, e nemulțumit Marcel Andrei, liderul Sindicatului Crescătorilor de Ovine din România.

Furia crescătorilor de animale a fost stârnită din nou de controversata lege a vânătorii. La mijlocul săptămânii trecute au fost discuții la Ministerul Mediului, la care au participat doi directori din Ministerul Agriculturii, Gheorghe Neață și Mia Toma, dar și Horațiu Raicu, secretar general al Federației Agrostar. Mersul discuțiilor nu i-a mulțumit deloc pe fermieri.

S-a încălcat protocolul! În continuare, vânătorii pot să intre pe proprietățile noastre și să vâneze cum vor. Numărul de câini s-a stabilit așa: 6 la munte, 4 la deal și 3 la câmpie. Pe lângă ăia 6 la munte, mai putem ține 4, dar legați. Cică să-i dezlegăm când vine ursul și lupul. Dar cum facem?! Dotăm ursul și lupul cu telefoane mobile să ne anunțe când vin ca să dezlegăm câinii, este nemulțumit Marcel Andrei.

Liderul sindical susține că singura modificare la care s-a convenit și care este agreată de fermieri privește stabulația oilor. Astfel, nu s-ar mai interzice pășunatul oilor în perioada 6 decembrie – 24 aprilie.

Pentru că a încălcat protocolul și nu a ținut cont de solicitările noastre îi cerem directorului Gheorghe Neață să demisioneze! Interesele acestui director au fost doar acolo unde au coincis cu interesele apropiaților și unde au predominat interesele acestora și nu interesele tuturor crescătorilor din țară, acuză liderul sindical.

Crescătorii de ovine ar avea în plan un șir de proteste, cu blocarea principalelor artere de circulație din țară și paralizarea traficului.

Fermierii au protestat în forță pe 15 decembrie 2015, când au blocat cu miile curtea Parlamentului României. La presiunea oierilor, parlamentarii au decis atunci suspendarea articolelor din Legea vânătorii care au scos fermierii în stradă. Și anume, prevederile referitoare la numărul de câini, la încălcarea proprietăților și la interzicerea pășunatului oilor.

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro