CIRC SI PANARAMA LA DNA – Asa intelege DNA sa protesteze impotriva OUG 7/2019, mintind populatia si victimizandu-se. Pagina web a Directiei Nationale Anticoruptie a fost impanzita cu mesajul “DNA – institutie in pericol de a fi blocata de OUG 7/2019. Combaterea coruptiei la nivel inalt risca sa fie paralizata”. DNA a incheiat 2018 cu 40% achitari. Dupa ce ca e capra raiosa, mai tine si coada sus!

Distribuie!by Ministrul Justitiei Tudorel Toader trebuie urgent sa ia masuri fata de demersurile procurorilor si judecatorilor care au declarat suspendarea activitatii sau care ameninta cu greva din cauza prevederilor OUG 7/2019. Dupa ce DIICOT a anuntat ca isi suspenda activitatea in perioada 26 februarie – 8 martie 2019, DNA a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ministrul Justitiei Tudorel Toader trebuie urgent sa ia masuri fata de demersurile procurorilor si judecatorilor care au declarat suspendarea activitatii sau care ameninta cu greva din cauza prevederilor OUG 7/2019. Dupa ce DIICOT a anuntat ca isi suspenda activitatea in perioada 26 februarie – 8 martie 2019, DNA a sarit mot in circul grevei, victimizandu-se si denaturand adevarul cu privire la OUG 7/2019.Cine acceseaza in aceste momente site-ul Directiei Nationale Anticoruptie are surpriza de a constata ca acesta este “impanzit” cu mesajul “DNA – institutie in pericol de a fi blocata de OUG 7/2019. Combaterea coruptiei la nivel inalt risca sa fie paralizata”.

loading...

Postarea mesajului pe prima pagina a fost luata ca urmare a Adunarii generale a procurorilor DNA, din data de 26 februarie 2019, care a considerat ca este necear sa se transmita mesajul ca prin OUG 7/2019 risca sa se blocheze activitatea Directiei Nationale Anticoruptie si sa fie paralizata combaterea coruptiei la nivel inalt. Doamne fereste! Asteptam cu interes motivarea sustinerilor DNA, cu argumente concrete, caci altfel afirmatiile puse pe fata site-ului nu reprezinta altceva decat niste dezinformari.


Culmea este ca “paralizarea coruptiei la nivel inalt” de catre OUG 7/2019 este invocata de parchetul anticoruptie, in conditiile in care acest parchet a obtinut in anul 2018 cel mai mare procent de achitari din istoria sa, sau poate chiar din istoria unui parchet din Romania, ajungand la aproape 40% achitari! Chiar si asa, DNA intelege sa dea vina pe ordonante pentru activitatea slaba desfasurata si sa faca demersuri pentru impiedicarea punerii in aplicare a unor dispozitii care, conform legii, au obligatia sa le aplice si sa le respecte. Nu sa le comenteze!

Reactia DNA este de inteles totusi daca tinem cont ca intr-un comunicat de presa anterior, Directia Nationala Anticoruptie a intocmit o serie de observatii legate de OUG 7/2019, exprimandu-si nemultumirea fata de continutul acestei.


De departe cea mai arzatoare problema pentru DNA este introducerea conditiei eliberarii din functia a magistratilor care nu indeplinesc conditia bunei reputatii. Se plangeau in comunicat procurorii DNA ca prin introducerea conditiei bunei reputatii se poate aduce atingere independentei magistratilor, “care pot fi supusi unor forme de presiune in acest mod”.

Mai sa fie, cum asa? Noi credem mai degraba ca procurorii care fac parte din DNA au realizat ca sunt compromisi, in primul rand prin achitarile obtinute, in al doilea rand pentru demascarea in spatiul public a modului abuziv de lucru si in al treilea rand pentru credibilitatea scazuta de care “se bucura” in randul opiniei publice.

Noi, si probabil si magistratii care se stiu nepatati, nu au nicio problema cu aceasta prevedere, considerand-o de absolut bun-simt, in conditiile in care buna reputatie trebuie sa fie o conditie esentiala pentru detinerea calitatii de magistrat.

Iata Comunicatul DNA din 26 februarie 2019 privind masurile adoptate in cadrul Adunarii generale a procurorilor DNA:

“Ca urmare a sedintei procurorilor DNA, intruniti in Adunare generala la data de 26 februarie 2019, in temeiul Hotararii nr. 95/20.02.2019 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie este abilitat sa transmita concluziile rezultate in urma votului, respectiv masurile adoptate: 
1. Sustinerea Hotararii nr 95/20.02.2019 a Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, in sensul ca modificarile aduse prin OUG nr. 7/2019 contin prevederi neconstitutionale si care vor conduce la blocarea activitatii Ministerului Public, inclusiv D.N.A

2. Sustinerea demersului PICCJ de a cere Avocatului Poporului sesizarea CCR cu privire la neconstitutionalitatea OUG nr. 7/2019

3. Solicitarea ca titularii indreptatiti sa declanseze un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern ca legiuitor delegat si Autoritatea judecatoreasca, intrucat modificarile aduse prin OUG nr. 7/2019 pun in imposibilitate Ministerul Public sa isi exercite atributiile constitutionale.

4. Transmiterea unei scrisori deschise catre ministrul Justitiei pentru a explica modul in care urmeaza sa fie derulata si finalizata procedura de ocupare a functiilor de procuror sef sectie la D.N.A in intervalul de 22 de zile, ramas pana la expirarea delegarilor, avand in vedere ca, urmare a OUG 7/2019 delegarea in aceste functii nu mai este posibila

5. Sesizarea reprezentantilor GRECO – Grupul Statelor impotriva Coruptiei si a Comitetului MONEYVAL (Comitet de experti pentru evaluarea masurilor de combatere a spalarii banilor), ambele organisme din cadrul Consiliului Europei, cu privire la modul in care OUG nr. 7/2019 va afecta eficienta organelor de urmarire penala din perspectiva infractiunilor de combaterii coruptiei si a spalarii banilor.

6. Transmiterea pe pagina de internet a institutiei a unui mesaj public privind riscul blocarii activitatii institutiei ca urmare a OUG nr. 7/2019 si a paralizarii combaterii coruptiei la nivel inalt.

In cursul sedintei, au fost supuse votului Adunarii generale si alte propuneri ale participantilor, care nu au intrunit insa numarul de voturi (majoritate simpla din numarul celor prezenti) necesare adoptarii”.

Iata ce sustinea DNA in comunicatul din 20 februarie 2019:

https://www.luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Victor Ponta si liderii UDMR au plans infrangerea revolutiei sovine maghiare de catre romani, rusi si austrieci
Anarhie și ”domestic terror” - pe asta cheltuiește acum Soros miliarde
DEMONUL DIN NOI – Cum reuseste sistemul sa controleze miliarde de oameni
Nicolae Balcescu, cum a adus el revoluția masonică pașoptistă in Țarisoara Romanească si ce rezolvat? Cu ce boală l-a răsplătit arhitectul masoneriei!
Cui isi vinde Romania industria de armament?
Deputatul Eugen Tomac cere RETRAGEREA României de la Eurovision în urma discriminării Laurei Bretan: Mi se pare de neacceptat modul în care progresiștii au ales să o atace și să o denigreze
Barnevernet nu crede că psihiatrul pedofil (homosexual) cu care lucra de decenii e un pericol pentru propriii lui copii
TALIBANII FRUMOSI SI LIBERI – Ministrul Justitiei Tudorel Toader a fost incercuit de protestatarii #rezist adusi cu avionul la Bruxelles. Toader mai ca a fost linsat de gloata nervoasa ca si-a permis sa puna la indoiala profesionalismul Laurei Kovesi si ca a vorbit despre DNA in Parlamentul European: "De ce atacati DNA?... Nu aveti dreptul sa faceti evaluarile!... Sunteti om, inainte sa fiti judecator... Cum poate un judecator sa fie ministru intr-un guvern controlat de un infractor?"
SEFA MAFIEI DIN DNA – Informatii bomba de la SIIJ: Kovesi a condus grupul de crima organizata de la DNA Ploiesti si a aprobat executii pe rechizitorii fara probe. SIIJ a pus mana pe circulara prin care Kovesi a dat liber ca acelasi martor sa fie folosit atat cu identitate reala, cat si cu identitate protejata. Marius Iacob si Calin Nistor i-au pus cruce Lulutei. Kovesi avea un fix mistuitor: sa puna gheara pe Ghita
Dan Barna a fost "secretara" lui Ciolos l-a adus în guvernul așa-zis tehnocrat și l-a pus secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene
SUA, Marea Britanie și Franța au declanșat atacul asupra Siriei.
Enel poate Electrica Muntenia Sud vinde statului român, dar şi rusilor sau chinezilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro