CIRC SI PANARAMA LA DNA – Asa intelege DNA sa protesteze impotriva OUG 7/2019, mintind populatia si victimizandu-se. Pagina web a Directiei Nationale Anticoruptie a fost impanzita cu mesajul “DNA – institutie in pericol de a fi blocata de OUG 7/2019. Combaterea coruptiei la nivel inalt risca sa fie paralizata”. DNA a incheiat 2018 cu 40% achitari. Dupa ce ca e capra raiosa, mai tine si coada sus!

Distribuie!by Ministrul Justitiei Tudorel Toader trebuie urgent sa ia masuri fata de demersurile procurorilor si judecatorilor care au declarat suspendarea activitatii sau care ameninta cu greva din cauza prevederilor OUG 7/2019. Dupa ce DIICOT a anuntat ca isi suspenda activitatea in perioada 26 februarie – 8 martie 2019, DNA a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ministrul Justitiei Tudorel Toader trebuie urgent sa ia masuri fata de demersurile procurorilor si judecatorilor care au declarat suspendarea activitatii sau care ameninta cu greva din cauza prevederilor OUG 7/2019. Dupa ce DIICOT a anuntat ca isi suspenda activitatea in perioada 26 februarie – 8 martie 2019, DNA a sarit mot in circul grevei, victimizandu-se si denaturand adevarul cu privire la OUG 7/2019.Cine acceseaza in aceste momente site-ul Directiei Nationale Anticoruptie are surpriza de a constata ca acesta este “impanzit” cu mesajul “DNA – institutie in pericol de a fi blocata de OUG 7/2019. Combaterea coruptiei la nivel inalt risca sa fie paralizata”.

loading...

Postarea mesajului pe prima pagina a fost luata ca urmare a Adunarii generale a procurorilor DNA, din data de 26 februarie 2019, care a considerat ca este necear sa se transmita mesajul ca prin OUG 7/2019 risca sa se blocheze activitatea Directiei Nationale Anticoruptie si sa fie paralizata combaterea coruptiei la nivel inalt. Doamne fereste! Asteptam cu interes motivarea sustinerilor DNA, cu argumente concrete, caci altfel afirmatiile puse pe fata site-ului nu reprezinta altceva decat niste dezinformari.


Culmea este ca “paralizarea coruptiei la nivel inalt” de catre OUG 7/2019 este invocata de parchetul anticoruptie, in conditiile in care acest parchet a obtinut in anul 2018 cel mai mare procent de achitari din istoria sa, sau poate chiar din istoria unui parchet din Romania, ajungand la aproape 40% achitari! Chiar si asa, DNA intelege sa dea vina pe ordonante pentru activitatea slaba desfasurata si sa faca demersuri pentru impiedicarea punerii in aplicare a unor dispozitii care, conform legii, au obligatia sa le aplice si sa le respecte. Nu sa le comenteze!

Reactia DNA este de inteles totusi daca tinem cont ca intr-un comunicat de presa anterior, Directia Nationala Anticoruptie a intocmit o serie de observatii legate de OUG 7/2019, exprimandu-si nemultumirea fata de continutul acestei.


De departe cea mai arzatoare problema pentru DNA este introducerea conditiei eliberarii din functia a magistratilor care nu indeplinesc conditia bunei reputatii. Se plangeau in comunicat procurorii DNA ca prin introducerea conditiei bunei reputatii se poate aduce atingere independentei magistratilor, “care pot fi supusi unor forme de presiune in acest mod”.

Mai sa fie, cum asa? Noi credem mai degraba ca procurorii care fac parte din DNA au realizat ca sunt compromisi, in primul rand prin achitarile obtinute, in al doilea rand pentru demascarea in spatiul public a modului abuziv de lucru si in al treilea rand pentru credibilitatea scazuta de care “se bucura” in randul opiniei publice.

Noi, si probabil si magistratii care se stiu nepatati, nu au nicio problema cu aceasta prevedere, considerand-o de absolut bun-simt, in conditiile in care buna reputatie trebuie sa fie o conditie esentiala pentru detinerea calitatii de magistrat.

Iata Comunicatul DNA din 26 februarie 2019 privind masurile adoptate in cadrul Adunarii generale a procurorilor DNA:

“Ca urmare a sedintei procurorilor DNA, intruniti in Adunare generala la data de 26 februarie 2019, in temeiul Hotararii nr. 95/20.02.2019 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie este abilitat sa transmita concluziile rezultate in urma votului, respectiv masurile adoptate: 
1. Sustinerea Hotararii nr 95/20.02.2019 a Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, in sensul ca modificarile aduse prin OUG nr. 7/2019 contin prevederi neconstitutionale si care vor conduce la blocarea activitatii Ministerului Public, inclusiv D.N.A

2. Sustinerea demersului PICCJ de a cere Avocatului Poporului sesizarea CCR cu privire la neconstitutionalitatea OUG nr. 7/2019

3. Solicitarea ca titularii indreptatiti sa declanseze un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern ca legiuitor delegat si Autoritatea judecatoreasca, intrucat modificarile aduse prin OUG nr. 7/2019 pun in imposibilitate Ministerul Public sa isi exercite atributiile constitutionale.

4. Transmiterea unei scrisori deschise catre ministrul Justitiei pentru a explica modul in care urmeaza sa fie derulata si finalizata procedura de ocupare a functiilor de procuror sef sectie la D.N.A in intervalul de 22 de zile, ramas pana la expirarea delegarilor, avand in vedere ca, urmare a OUG 7/2019 delegarea in aceste functii nu mai este posibila

5. Sesizarea reprezentantilor GRECO – Grupul Statelor impotriva Coruptiei si a Comitetului MONEYVAL (Comitet de experti pentru evaluarea masurilor de combatere a spalarii banilor), ambele organisme din cadrul Consiliului Europei, cu privire la modul in care OUG nr. 7/2019 va afecta eficienta organelor de urmarire penala din perspectiva infractiunilor de combaterii coruptiei si a spalarii banilor.

6. Transmiterea pe pagina de internet a institutiei a unui mesaj public privind riscul blocarii activitatii institutiei ca urmare a OUG nr. 7/2019 si a paralizarii combaterii coruptiei la nivel inalt.

In cursul sedintei, au fost supuse votului Adunarii generale si alte propuneri ale participantilor, care nu au intrunit insa numarul de voturi (majoritate simpla din numarul celor prezenti) necesare adoptarii”.

Iata ce sustinea DNA in comunicatul din 20 februarie 2019:

https://www.luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

”Războiul civil” româno-român pe Axa Trump – Putin – Orban
(VIDEO) Tot mai CREZI că tehnologia lucrează pentru tine? Iată de ce te înșeli!
Partidul lui Ninel Peia: prioritatea absolută va fi scoaterea din viata publică a ONG-urilor și fundațiilor finantate de către miliardarul George Soros în România”.
Adevarul despre atentatele de la Paris. Etapele gandite de papusari in vederea subjugarii intregii populatii a planetei
Roşia Montană, în pragul dezastrului! | Proiectul minier al RMGC, blocat de societatea civilă, ar putea fi resuscitat!
Ne-am luat tara inapoi.... JAF. In timp ce populatia tarii habar nu are cat vor fi redeventele, Neamtul Iohannis NEGOCIAZA REDEVENTELE CU Austriacul de la OMV. Sistemul de taxare în energie și resurse naturale și exploatările din Marea Neagră, discutate de Iohannis cu șeful OMV
GHITA JUMULESTE PANA CU PANA CUCUVEAUA MOV – Deputatul Sebastian Ghita a dus la DNA bufnitele pe care le-ar fi primit cadou de la sefa DNA: „Cand a venit la mine acasa, mi-a adus bufnitele astea si acum vreau sa duc bufnitele, sa i le trimita domnul Portocala inapoi. Mi le-a adus acasa si eu i le-am adus inapoi”. Gestul vine la nici 12 ore dupa ce Ghita a fost audiat la DIICOT si in plin scandal „Cucuveaua mov”. De doua zile sefa DNA tace. Pana acum, Kovesi n-a zis nici macar „buhuhu!” (Foto)
Guvernatorul Texasului: Casatoria a fost definita de Dumnezeu, nici un om nu o poate schimba
PRINTUL CHARLES SI VICLENISMUL MAGHIAR DIN TRANSILVANIA
De cand au scos FMI din tara, Ungaria plateste anticipat datorii si are bani proprii de investit...
Deputații au decis. Defăimarea pe Facebook va costa până la 100.000 de lei
Cine-i Tatiana, Șefa lui Nicușor Dan, maimuțica păpușarilor rusoi
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro